Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En kväll på strandpromenaden

Just nu befinner jag mig i en liten stad på Spaniens östkust, Costa Blanca. Det finns här, liksom i många andra spanska kuststäder en fin strandpromenad, med små kaféer, restauranger och affärer av olika slag. På kvällarna särskilt är det en strid ström av människor som går fram och tillbaka, vilket blir ett par kilometer, eller slinker in på någon restaurang eller på något kafé eller bara sätter sig att titta på alla andra som går förbi. Den här staden utmärker sig bland annat för en ganska stor inhemsk turism, dvs spanjorer från andra delar av landet åker hit för att rekreera sig. Säsongen börjar ta slut, så det är bara de tappraste som håller ut. Förutom då alla äldre människor, som inte besväras av plikter i något arbetsliv längre, vilket innebär att så här i säsongens sista skälvande minut strandpromenadens åldersstrata hör de de högre. 

Ett strävsamt par som tar det lugnt och kollar läget.

Ytterligare ett par som lätt skulle platsa i kategorin "strävsamt".

Men som synes inte bara gamla människor. Finns det något mer romantiskt är sånt här?

Alltså för närvarande en lite annorlunda höst. Om någon till äventyrs är lite avundsjuk, så kan jag trösta med att jag snart kommer hem till klimatet i Norden. Men just nu njuter jag.

På återseende//Göran

Inlagt 2014-10-09 23:19 | Läst 3705 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Till äventyrs så e jag litet avundsjuk!
Ha det så bra där nere!
/B
Svar från gorred 2014-10-10 00:03
Tack Bengt. Det är väldigt skönt att i alla fall i någon utsträckning kunna fly regn och höstrusk. Men inget varar för evigt, snart är jag hemma igen.
Första bilden helt underbar! Fint ljus och ett skönt gammalt par! MVH Yvonne
Svar från gorred 2014-10-10 11:01
Tack Yvonne. Uppskattas.
Har varit på Costa Blanca på våren ganska många gånger på grund av mitt jobb. Det blir likadant då, en viss dominans av pensionärer.
Bild 2 är fin, tycker jag!
/Niklas
Svar från gorred 2014-10-10 17:22
Jo, framförallt så här lite off season höjs medelåldern. Tack för din kommentar.
Underbara bilder som andas kärlek! =)
Ha det så bra!
Svar från gorred 2014-10-11 23:43
Roligt att du uppskattar bilderna Heléne. Tar man bilder av okända personer är det viktigt med respekt, men också kärlek.
/Göran