Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En sommardag i skärgården

Det är lätt att göra kopplingen sommar med skärgården, som får stå som liksom själva arketypen för sol och bad och övergående regnskurar och glittrande fjärdar i solen.

Så vi åkte och hälsade på goda vänner på en av de största öarna i Stockholms södra skärgård. Och alla ingredienserna var där. Till och med sommarmaten, med en klassisk bärpaj som efterrätt.

Smala vindlande vägar efter färjeturen, glest mellan husen, de röda stugorna blandat med mer moderna schabrak, ömsom jordbruksbygd, ömsom ängar, blandat med skog och glittrande vattenspeglar däremellan. Lummigheten i trädgården att bli lite avundsjuk på, och M upplevde ett paradis där hon kunde rusa mellan buskar och träd, med alla nya och spännande lukter.

Det var en bra dag!

På återseende//Göran

Inlagt 2020-07-06 20:06 | Läst 342 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Det ser jättefint ut och jag förstår att M måste ha haft en hur kul/spännande som helst. Där bor tydligen någon som älskar pelargoner och som dessutom bakar läcker bärpaj. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härligt det ser ut och Ornö minsann det är en grönskande ö inte kargt.
Gott med somrig paj också
Svar från gorred 2020-07-06 22:48
Tack Nini. Ornö är väldigt grön och lummig. Sen finns det några specifika maträtter som är sommar för mig - bärpaj som den här hör dit.
//GöranR
Hej Göran.
Det här är sådana foton som jag förknippar med den svenska sommaren.
Mycket vacker serie - det kommer att vara fel att bara nominera en som en favorit.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2020-07-06 22:49
Tack Erik. Det blev en riktig sommardag ur flera avseenden, men det var inte jättevarmt och det blåste ganska ordentligt. Å andra sidan, det är ju den sommar vi är vana vid.
Du må ha det//GöranR
Det ser jättefint ut och jag förstår att M måste ha haft en hur kul/spännande som helst. Där bor tydligen någon som älskar pelargoner och som dessutom bakar läcker bärpaj.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2020-07-07 22:46
Tack Lena. Det är en sådan där lite gammaldags trädgård som man gärna förknippar med "landet", lummig och grön, med små gräsplättar insprängda bland buskarna och blommorna och rabatterna i övrigt, klippor och prång och nödtorftigt röjda stigar emellan etc etc. Och mycket pelargoner. Och en fena inte bara på efterrätter, men det är en annan historia 😁.
Ha det//GöranR