Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Ja se det snöar...

Ja se det snöar... Det blir vitt och fint, lite fluffigt på grenarna sådär, som med rätt ljus gärna blir en fotografs dröm. 

Men det blir också halt. 

Så, plötsligt händer det. Vi tittar ut över den vitklädda trädgården, och ser en bil som kört in i den. Över och genom vår hyfsat nya rosenhäck/rabatt. 

Chauffören pratade ingen svenska, och bara rudimentär engelska och hade ingen förklaring till vad som hänt, mer än "Problem!", eller information vem han körde åt eller så. Emellertid visade det sig att han var från Kirgistan, så hans anonymitet försvann när makan kom ut och pratade sitt modersmål med honom. Nu hjälpte det inte mycket tyvärr, men vi har i alla fall fått några telefonnummer och några namn. Så vi får se. Inte minst till våren...

På återseende//Göran

Inlagt 2018-12-19 09:09 | Läst 976 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ahh, yes, problem indeed! I can see as much... ;)
Svar från gorred 2018-12-19 10:00
Jo, det var ju rätt uppenbart...
Häromåret förirrade sig ett trailerekipage in på de smala gatorna häromkring. Från Bulgarien. Inte i trädgården men trångt nog ändå och det var snö och, ja, han hade kört in i en säck kan man säga och halkan raderade ut den strimma av möjlighet att vända som funnits. En tungbärgare kom och redde ut situationen.
Svar från gorred 2018-12-19 15:34
Jo det är lustigt hur "överraskade" många blir av snön, i december. Sen en skarp kurva och en ganska brant backe - faktorer som inte alltid är så positiva. Det gick bra till sist, men känslan av att se bilen halvvägs in på tomten, på vår fortfarande lite känsliga vresroshäck var efter en stund rätt så dråplig. Och chaufförens min när han märkte att han inte kunde komma undan genom att skylla på bristande språkkunskaper. Men egentligen inte hans fel förutom att han gjorde en missbedömning.
//GöranR
Vad jag vet kan det förekomma lite snö periodvis om vintern i Kirgizistan, så det borde inte varit en nyhet för chauffören. Å andra sidan har jag ett antal gånger sett nära hemmet där vägen svänger 90 grader, utländska långtradarekipage med närapå blanka däck kana av vägen och blockera trafiken.
Svar från gorred 2018-12-19 15:30
Nej, snö känner man nog till. Men här var det sommardäck på bilen och en brant backe... Och så gick det som det gick. Det kom en bärgare efter en stund, och häcken ser ut att inte blivit alltför skadad. Vi får se till våren.
//GöranR