Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Och en vit herde.

En hastig tripp till Skövde för att hälsa på min mor, och en lika hastig tripp ut till Hjo för att hälsa på min bror och nya hunden, en vit herde, eller Weisser Schweizer Schäferhund (tyska) alternativt Berger Blanc Suisse (franska). Och det blev en liten promenad ner mot hamnen och stranden, förstås.

Nej, det är inte en vit schäfer. Och det är inte heller albino. Den vita pälsfärgen har funnits med i schäferns genetiska arv hela tiden och gjort sig gällande då och då, vilket var en fördel inte minst när det gäller vallhundar, då de inte förväxlades med vargen. 

Den självständiga rasen Vit Herdehund har haft det lite motigt genom åren. Den har varit godkänd och icke godkänd i många olika länder ända fram tills för några år sedan då den accepterades mer allmänt. Nu är den bland de mest populära hundarna i Europa. 

Och det är en härlig hund, inte minst det här exemplaret. Även som fortfarande valp ser man den harmoniskt byggda kroppen, den härliga pälsen med inslag av nougat på ryggen, och hon är social och trevlig ur alla avseenden. 

En trevlig ny bekantskap och familjemedlem!

På återseende//Göran

Inlagt 2017-12-12 20:21 | Läst 1521 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var en fin hund. Kan inte minnas att jag sett en sådan. Det är så fint med hundar, pratar man med dom så förstår dom allt. ( ser så ut i alla fall ).
Sten
Svar från gorred 2017-12-12 22:16
Tack Sten. Rasen är inte så vanlig här i Sverige, ännu, men väldigt lovande. Och ännu alltså inte så populär att den blivit sönderavlad.
Och visst förstår de vad man säger, förstås :)
//GöranR
Jättegrann vovve :)
Fina bilder du tagit.
Svar från gorred 2017-12-13 11:20
Tack Joakim. Uppskattas. Det är en väldigt mysig hund. Fortfarande alltså valp, med en massa hopp och spring i benen, men när jag skulle plåta henne satt hon still flera sekunder, som om hon förstod.
//GöranR
Joakim88 2017-12-13 13:22
Hon ser väldig mysigt ut må jag säga.
Klart hon förstod att hon skulle vara stilla när du fotograferade henne ;)
Jättefina hundbilder och hen - du sa aldrig om det var en hund eller tik - ser väldigt alert och trevlig ut!/ Björn T
Svar från gorred 2017-12-13 22:17
Tack Björn. Hon - det är alltså en tik - gav ett väldigt fint intryck!
//GöranR
Vilken fin hund och fina bilder på den.
Är hundvakt i dag, fast den damen är lite slö och trött för hon är konvalescent efter en operation så det blir ingen fotografering.
Svar från gorred 2017-12-14 16:47
Tack Margareta - Uppskattas. Nej, man får laga efter lägenhet, och det passar inte alltid att fotografera.
//GöranR