Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Påsk i Skövde: Del 2, tranor, men inte bara...

Påskaftonen blev kall. Och blåsig. Det regnade eller snöade  inte (som det gjorde på vägen ner från Stockholm), men temperaturen orkade precis upp över nollan, och med handskarna kvar i bilen blev det täta turer in i värmen vid Naturrum vid platsen som heter Trandansen. Solen lyste verkligen med sin frånvaro.

Det var inte så många tranor kvar, påskafton lite drygt 7000, mot de tiotusentals som kunde räknas bara nån vecka tidigare, och inte heller så mycket människor - ibland är det knökat vid staketet och monsterobjektiven trängs. Det blev inte heller så mycket dans, men det var kanske för kallt, och de som hittat varandra hade säkert redan dragit. 

Så de flesta gick där och betade bland alla andra gäss, svanar, ankor och andra fåglar. Några flög iväg, och några kom tillbaka, men det är svårt att fånga flygande fåglar på ett bra sätt.

Det kommer mer bilder från Hornborgasjön och påsken, så: På återseende//Göran 

Inlagt 2017-04-16 19:52 | Läst 918 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det går tydligen att ta en del fina bilder utan att sitta i gömsle. Har aldrig varit dit.
Sten
Svar från gorred 2017-04-16 20:39
Tack Bengt. Man kommer hyfsat nära vid Trandansen (stället heter så, västra sidan av sjön, iordningställt med staket, naturrum etc), men man behöver ett bra tele. Fåglarna som flyger omkring ovanför är ju också tillgängliga. I gömslena sitter man emellertid mitt ibland fåglarna.
Alltid värt en tur!
Hälsningar//GöranR