Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Planket – inte bara en fotoutställning

Årets upplaga av Planket lär ha varit ett jubileum – 35 år, en i och för aktningsvärd ålder för ett evenemang av den här karaktären.

Som vanligt bra väder, en riktigt fin och varm förhöstdag, vilket underlättar. 110 meter, minst, med 120 fotografer, blandat professionella och amatörer/hobbyfotografer. Det blev alltså ganska spretigt, både när det gäller kvalitet som motiv, men det hör till och sätter sin speciella piff på hela tillställningen. Det fanns många vackra bilder, många speciella bilder och många konstiga bilder, och det var mycket back to basic, inte minst hålkamerafotografering hade stor plats och fick mycket uppmärksamhet.

Och det var mycket folk, i stort vad jag kan förstå, hela tiden, och inte bara fotografer, även om jag kan citera en fotografkollega och Tårtankompis med; ”Svårt att komma fram här, man kan knappt gå en meter innan man stöter på nån man känner och får stanna och prata…”. Men det är ju stor del av det roliga, att träffa fotokompisar och få prata om vårt gemensamma intresse. Sen att det lätt blir så att samtalen kantrar åt det filosofiska eller till och med existentiella hållet gör inget. Det finns ändå alltid med i bilden. 

Det blev som en liten utflykt, så här granne med Vitabergsparken. Ingenting saknades, det var förning och bränsle såväl för kulturen som för magen.

Solen sken, det var mycket att titta på, och det fanns kaffe och käk att köpa - kan inte bli så mycket bättre.

Långt och trevligt samtal med Lars Epstein. 

Överhuvudtaget blev det mycket samtal, inte minst hos Planketgeneralen och initiativtagaren Christer Fjellis Fjellman.

Och inte bara folk, utan också fä... (Undrar om jag inte såg och till och fotade den här krabaten för något eller några år sedan. Lika söt nu i så fall) 

Jag gillar sånt här. Blandningen mellan olika fotografer tar bort det pretentiösa och lämnar plats för mycket intressant från  de ickeprofessionellas värld. 

En bra dag. Och så grillat på altanen efter bastun, en värdig avslutning. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-08-26 20:44 | Läst 2466 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,

Mycktet trevligt att träffas i verkliga livet idag! Jag håller med dig, att träffa bekanta och snacka lite foto eller bara lite "skit" i allmänhet är en mycket trevlig bieffekt vid såna här arrangemang.

Bästa hälsningar
Mats
Svar från gorred 2017-08-26 23:47
Absolut! Instämmer till fullo.
//GöranR
Bara så roligt att läsa om detta. Det är just så här som jag gillar att bilder visas, ute bland "folket", ute i "landskapet/miljön" (och inte bara i fina gallerier ...).
- hawk
Svar från gorred 2017-08-26 23:48
Tack Håkan. Det här är väldigt bra ur många synpunkter; tillgängligheten, variationen, det sociala runt omkring etc etc.
//GöranR
Som jag sa i en kommentar till Jan-Olof härovan, det ser nästan lika trevligt ut som i Säter! Men fler fotografer och fler åskådare och mer allvarligt, säkert lika trevligt! Just det här med att stöta på och snacka med alla fotokompisar är ju den bästa behållningen!/ Björn T
Svar från gorred 2017-08-26 23:51
Vart och ett har sin alldeles speciella charm, håller med! Det här är väldigt trevligt ut många aspekter; socialt och det fotografiska samtalet, att det är öppet för så många och så tillgängligt - också!
//GöranR