Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Spontanunderhållning - mer guldkanter i det lilla

Alicante i Spanien, januari 2019. En av de otaliga små torgen i den gamla delen av stan, Plaza Santísima Faz - ett antal restauranger som alla placerat ut bord i det fria. Solen skiner, och det är bortemot 18-20 grader varmt. Vi valde restaurang Quo Vadis, där vi fick dels en soppa med havets frukter, dels hemgjorda köttbullar, Albóndigas Casera. Och en liten pilsner, caña, och ett glas vin, förstås. 

Plötsligt hörs gitarrmusik, vilda spanska rytmer, typ vad vi skulle kalla sån där spansk gitarrmusik som man hör i samband med flamenco. Gitarristen är av allt att döma i högsta grad professionell, det är synnerligen hög klass på framförandet; såväl tekniskt  fantastisk som med känsla ut i (bokstavligt!) fingertopparna. Man fick nästan lust att resa sig och dansa, eller åtminstone önska att man hade kastanjetterna med (och kunde använda dem...), klart medryckande.

En härlig upplevelse!

På återseende//Göran

Inlagt 2019-01-08 16:27 | Läst 606 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Då kan jag krydda med vad ni missade på hemmaplan idag. Meka släpvagn i lätt duggregn och plusgrader - två.
Cykel till ärenden på Söder, hemåt i regnblandad snö. Värmde händerna i en affär halvvägs.
Med din beskrivning av musiken så hade jag också stortrivts. Resten är underordnat men likväl högst njutbart förstår jag. Det känns bra även med den här fläkten på avstånd av detta goda.
Svar från gorred 2019-01-08 22:30
Ahh - var situation har sin tjusning, på nåt sätt, ibland. Kanske? ;) Men det var skönt i Spanien, inte minst vädermässigt. Och att sedan råka ut för små guldkorn på tillvaron som vi gjorde förhöjde vistelsen betydligt!
//GöranR