Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tårtan ur flera aspekter. Och social träning.

Det har varit lite tunt med fotofika för mig den senaste tiden. Livet har kommit emellan. Men så blev det av. Det blev onsdag igen, en Tårtanonsdag. Och det var många som var där. Livliga diskussioner förstås, även om man tyvvärr inte kom åt att prata med alla. Men bildvisning från Sötälje, och få klämma på en alldeles original Olympus OM som Sven hade kommit över för en spottstyver – så läcker! - blev det i alla fall.

Och en ny besökare var med. Tårtan är ett av de kaféer som låter hundar vara med. Så jag tyckte det var lika bra att försöka ta med Mystique och se om hon gillade fotofika lika mycket som jag.

Och som det verkade, och hon berättade sen, var det rätt så bra. Stan var ju förfärlig förstås, för en hund som är van vid skogen, de mjuka stigarna och fritt få härja bland stock och sten var stengatorna och trottoarerna inte så kul, även om många hundar före hade lämnat mycket att nosa på. Det här kafét var emellertid bättre, varmt och skönt, alldeles fullt med folk men framförallt fullt med ljuvliga lukter. Det var lite svårt att sitta stilla alldeles i början, ”Det fanns ju så mycket som jag ville se och nosa på och så många som ville hälsa på mig”, men efter att ha fått ett tuggben (som krävde koncentration och viss enskildhet) var det lika bra att lägga sig och försöka stå ut. Hon gjorde som hemma och lade sig tvärs där folk gick, ovanför den lilla trappan, så folk som ville köpa kaffe fick nästan liksom kliva över henne där hon låg utsträckt. Men det funkade det också och M verkade egentligen ganska förnöjd. Dessutom föreföll hon tycka det var kul att träffa alla, som hon hittills bara hört talas om, på riktigt.

 Så det är nyttigt (för M) att komma till nya miljöer och se hur andra kan ha det (och jag vill ju kunna ha med henne ibland så hon slipper sitta hemma ensam) – lite social träning skadar aldrig. Men någon bild på henne blev det inte, i alla fall inte från mig - hon satt liksom för nära...

På återseende//Göran

Inlagt 2019-11-06 23:09 | Läst 318 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ser lika trevligt ut som vanligt! Fina bilder också, inte minst den sista på Sven! Hälsningar/ Björn T
Svar från gorred   2019-11-06 23:57
Tack Björn. Uppskattas.
//GöranR
Nyttigt och kul för hunden att få följa med på fika. Min Tobbe är lite väl spontant folkkär så han skulle riva haket. 😉
/Affe
Svar från gorred   2019-11-06 23:57
Hade hon fått chansen hade hon försökt också 😉. Och även om hon ibland tyckte det var lite tråkigt - hon fick ju inte röja runt riktigt som hon ville - så verkade hon gilla att få vara med. Och jag förstår vad du menar, M är väl lite mindre och lätthanterligare.
Ha det gott//GöranR
Fin betraktelse, såväl i text som bild, även om jag ser att det är dags att gå till frisören för min del.
En jättefin hund du har!
Ses/per-erik
Svar från gorred   2019-11-07 22:57
Tack Per-Erik för uppskattande ord. Mystique blir mer och mer självklar i vårt liv! Och visst är det annorlunda att se sig själv på bild, till och med jämfört med att se sig i spegeln... 😎
//GöranR
Som vanligt fina bilder från fikat.
Och kul att träffa M i verkligheten efter att ha sett henne på bild.
/Krister
Svar från gorred   2019-11-07 22:55
Tack Krister, uppskattas! Och jag tror M tyckte det var lika kul att träffa "gubbarna" i verkligheten. Hon börjar bli mer och mer nyfiken.
//GöranR