- Joakim K E Johansson -

Vår, solsken, kärlek - och bröllopsfoto!

Idag gifte sig Marcus och Lena med varandra i en kyrka strax utanför Karlskrona. Men de lär inte ha varit ensamma om att gå till altaret denna vackra påskafton. Och jag var såklart inte ensam om att agera bröllopsfotograf. Vi är många fotografer som har jobbat järnet denna helg.

Bröllopsfotograferingen tog plats vid en gammal herrgård som heter Bubbetorp. En fantastiskt skön plats med äppelodlingar, vackra vitsippefält och en liten silverfärgad å som ringlar sig genom landskapet.

Platsen, årstiden och ljuset fick sätta känslan på bilderna. Jag jobbade medvetet med det där ljusa och skira som våren erbjuder. Samtidigt som det är ganska så avskalat eftersom inga löv har slagit ut ännu.

Jag har förstärkt känslan i bildbehandlingen genom att ge bilderna en ljus och gulaktig ton. Under fotograferingen har jag enbart använt naturligt ljus. Blixt använder jag endast i absoluta nödfall numera.

Nu får vi bara hoppas att bröllopsparet blir nöjda med resultatet! :-)

Inlagt 2011-04-23 23:01 | Läst 10266 ggr. | Permalink
"Misstänker" (dvs helt säker på) att de kommer bli mycket nöjda med detta!
Fantastiska bilder Joakim!
Tack för en trevlig avslutning på denna afton!
Svar från Joakim K E Johansson 2011-04-24 10:29
Tack Tord, kul att du uppskattar bilderna!
Riktigt bra och jag avundas dig att du klarade av ljuset så bra idag. Dagen har varit ren skit i fotograferingsväg för mig p.g.a det hårda ljuset.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-04-24 10:30
Jag använder två knep, jag fotar i motljus och i skugga. Då går det fint! :-)