- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Corona skrämmer inga kroppkakeälskare

Det här är kön till vagnen med färska kroppkakor på Stortorget i Karlskrona. Jag tog bilden under fredagen när jag var en vända inne i stan för att träffa en kompis.

Under några dagar hemma i Karlskrona har jag reflekterat över skillnaderna som finns mellan Stockholm och småstaden som jag kommer ifrån. Hur lunken är en annan.

Sådana här vagnar som säljer kroppkakor, sillamackor, rökt ål och annat har funnits så länge jag kan minnas. Långt innan alla hippa foodtrucks dök upp i storstäderna. 

När jag skriver detta sitter jag på tåget till Stockholm. Det är väldigt få passagerare och extremt lugnt. Något som faktiskt passar mig väldigt bra. Ofta undviker jag att åka tåg eftersom det kan vara så stökigt och högljutt. Jag pallar inte med det och har aldrig gjort. 

Det känns lite knasigt att åka från lugna Blekinge till Järvaområdet där jag har min lägenhet. Från en säker plats till stället som enligt medierna just nu är värst drabbat av Corona. Men, det är ju där jag bor numera och hemma är hemma. 

Inlagt 2020-03-28 12:16 | Läst 1025 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Föredömlig social/fysisk distansering i kön! Kanske lättare io småstaden. En finns det efteråt om man vänder sig om och går en sväng, till glassafärren, eller hur? Glassiären?
Hälsningar//GöranR
Svar från Joakim K E Johansson 2020-03-28 15:52
Precis, Göran. På sommaren är Glassiären öppen i bottenvåningen på det beiga huset.
Utan ordning och reda kan man inte föra krig. I en stad med militära anor vet man hur man ska uppträda.
/Ulf
Svar från Joakim K E Johansson 2020-03-28 18:09
Så kan det kanske vara, Ulf :-)
Bra berättande bild hur det är nu, men jag tycker det ser ut som om flera där är 70 + och vi bör hålla oss hemma.
Svar från Joakim K E Johansson 2020-03-28 18:10
Ja, så är det. Samtidigt kan jag förstå om man vill komma ut en sväng. Det är ju ute i friska luften också. Men visst, det finns en risk inbakad i det hela.
Hej.
"Lunken" är ett ord jag aldrig hört användas på detta vis tidigare, är det blekingska?

Ha det gott! /Thomas
Svar från Joakim K E Johansson 2020-03-28 21:49
Haha, inte en aning, ärligt talat :-)

Men det jag menar med lunken i sammanhanget är ungefär tempot och approachen till livet.