TheInvisibleJackal

Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Öland I - ankomsten

Vickleby

Det var en varm dag i juni då solen lyste och tornseglarna svirrade över våra huvuden som vi styrde bilen in i Vickleby och med hjälp av GPS:ens mekaniska röst hittade till vårt boende för den här gången på Öland. Bilen var välpackad med allt vi trodde oss behöva och lite till. Vi är duktiga på att ta med oss lite för mycket ibland. Eller kanske oftast. Speciellt är jag bra på det. Utöver kamerautrustningen, som jag visserligen begränsat till en mindre ryggsäck innehållandes två kamerahus och tre objektiv samt några filter, hade jag med mig kläder för en belägring samt en 7 - 8 böcker utifall vädret inte skulle visa sig på sin bästa sida någon dag.

Vickleby är en liten by belägen i södra Öland. Förra året bodde vi i norra delen. Vi valde Vickleby för att i år tänkte vi  se mer av den södra delen av Öland och byn låg liksom lite lagom långt ifrån den ställen vi planerade att besöka. Även om det skulle bli några avstickare norröver.

#2

Vickleby

Efter att ha installerat oss i vårt boende bestämde vi oss för att ta en promenad i omgivningarna och se var det var för en plats. Alltså tog jag med kameror, stativ, trådutlösare och filter med ut för att inget ska lämnas åt slumpen.  Nja kanske inte riktigt. Det blev en stillsam promenad med en kamera med vidvinkel.

#3

Vickleby

Vi gick från en ände från till en annan. Frågor uppstod om vad som kunde fotograferas, vad som borde fotograferas. Vad som inte ska fotograferas. Vi hade längtat att återvända till Öland ända sedan vi körde därifrån förra sommarens semester. Det kliade lite i avtryckarfingret och samtidigt hade vi precis bara kommit fram. Solen sken och det var rätt varmt. Det var först i morgon det egentliga fotograferande skulle börja. Det var i varje fall planerat så. Samtidigt kände jag en vilja och lust att fotografera något mer än bara de tänkta huvudmotiven för resan - orkidéerna. 

#4

Vickleby

Jag såg en grind och tänkte - ska jag återuppta mitt fotograferande av grindar och staket?

Kanske. Jag tog en bild och gjorde en kort minnesanteckning om det hela. Funderar också på om jag ska konvertera bilden till svartvitt. Kanske. Får se.

#5

Vickleby

Vi fortsatte vår promenad. Det var trevligt att vara ledig och fågelfri. Det verkade som om inga andra turister mer än vi hade kommit, men det var väl bara en tidsfråga. Vi passerade STF:s vandrarhem i Vickleby. Det var helt tyst omkring. 

#6

Cikoria

Cikoria.

Denna vackert lysande blomma som kan ses utmed många av de öländska vägarna. Den började blomma alltmer under vår tid på ön. Lustigt nog blev detta den enda bilden under hela tiden. 

#7

Vickleby

Något hade gått snett och inte blivit som det var tänkt, även om intentionen var god. Eller kanske vi bara var tidiga. Säsongen kanske inte riktigt hade kommit gång trots att det faktiskt var midsommarveckan. Eller var det någon slags installation - "Beauty is in the eye of the beholder".

#8

Vickleby

På flera ställen såg vi dessa spindelnätslika draperingar över buskar och träd. De sågs även från bilden när vi körde lite här och var. Om jag har förstått det hela rätt så är det björkspinnarens larver som spunnit de här nätliknade företeelserna.

#9

Capellagården

I Vickleby ligger också Capellagården. En trädgård och en hantverksskola. Vi har gångavstånd dit. Första gången vi besökte Öland för snart 30 år sedan, besökte vi också Capellagården. Miljön väcker svaga minnen, men inget mer. Kanske är det ett försök till rekonstruera på ett förmodat minne av en händelse. Vi går och tittar i omgivningen utan någon större brådska. Letar i minnena utan större framgång. Det är blankt samtidigt inte. Det är något som skaver i minnet. Köper glass. Minnesansträngningarna försvinner tillsammans med glassen i värmen.

#10

Capellagården

#11

Capellagården

#12

Capellagården

#13

Capellagården

Det märks att den riktiga turisttillströmningen inte har satt igång än. Det är gott om lediga sittplatser. Vi är i princip själva på Capellagården.

#14

Capellagården

Fotografen sätter sig en stund i skuggan. På kartan har en badplats lokaliserats. Det är inte mer än 5-6 km att cykla. Vi har som de tidigare gånger cyklarna med oss. Ett trivsamt sätt att utforska ön på. 

Hem till boendet för att packa ihop badkläderna.

TheInvisibleJackal

Postat 2021-08-03 18:56 | Läst 873 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4