Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Lo and Behold! Min nya Pen F funkade på Tårtan också

Det är roligt med nya grejor. Idag fick min nyinköpta Olympus Pen F sin premiär (för mig) på Tårtan. Då räknar jag inte smygpremiären när jag packat upp den igår kväll, med cirka 40 bilder på inredningen i köket...

Men det funkade. Bilderna blev som vanligt i stort sett. Och det var som vanligt trångt och trivsamt runt borden, diskussionens vågor böljade fram och tillbaka och ytterligare en Tårtaneftermiddag kunde läggas till handlingarna. 

Inga svartvita bilder. Gillar färgrenderingen i jpeg, rätt ut ur kameran. Och eftersom det var en nyhet på bordet ville alla klämma på den, så till och undertecknad kom med på ett hörn. 

Men allmänt så känns den väldigt bra att jobba med. Gillar kombinationen med Olympus 25mm/1,8, hyfsat snabbt och responsibelt, tillräcklig skärpa, givet jag hittar fokus, och en brännvidd jag känner mig bekväm med.

På återseende//Göran 

PS. Uttrycket Lo and Behold sågs först i hjältedikten Beowulf från 700-talet och innebär en situation, som trots att det kan finnas ett överaskningsmoment resultatet ändå var mer eller mindre väntat...

Inlagt 2019-01-30 23:35 | Läst 2577 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trivsamt som vanligt!
Naturligtvis fungerade din Pen F utmärkt. "Men det funkade". Jag skulle säga Och det funkade, utan tvekan ;-)

Så klart att vi gärna kände lite på juvelen. Jag knäppte också några rutor på dig, inställd på sv/v.

Min E-M5 överexponerade en del medan vitbalans ser OK ut. Din är mer tvärtom, känns väldigt varm i tonen.

Nu ser jag att det är många skäggprydda runt borden. I varierande grad.

Kul att ses!
Svar från gorred 2019-01-31 06:01
Du har alldeles rätt Gunnar. "Och" är bättre än "men".
Jag brukar köra sv/v när det gäller bilderna från Tårtan. Jag tror kameran var inställd på jpeg+RAW, där jpegbilderna var svartvita. RAW-bilderna blir ju per definition i färg. Och jag valde färgbilderna den här gången i presentationen, de blev i mitt tycke ganska lagom varma med vitbalansen inställd på "Auto", behövde inte tweaka den så¨mycket i Lr. Det skiljer sig sannolikt från kamera till kamera.
Det kanske är skäggtider nu 😉, eller den generationen. Har inte tänkt på det så mycket, men det stämmer ju.
Och alltid roligt att ses.//GöranR
Väldigt läcker kamera du skaffat. Kul att klämma på också.
Ses/per-erik
Svar från gorred 2019-01-31 06:04
Tack Per-Erik! Det är viktigt att grejorna vi använder känns bra, och jag gillar redan den här kameran i hög grad. Sen hänger det på mig att ta bilder förstås. 😉
Roligt att ses!
//GöranR
Fin bildredovisning, synd bara att inte alla kom med! ;) :)
Å snygg kamera Göran!
/B

Ps. https://en.wikipedia.org/wiki/Beowulf:_The_Monsters_and_the_Critics
Svar från gorred 2019-01-31 12:28
Tack Bengt. Det är ju alltid ett dilemma att man aldrig kan få med allt, eller alla.... Jag är lite förläget glad över att jag kom med själv. Men det var ju mycket tack vare nytillskottet - alltid roligt att klämma och känna på en i sammanhanget ny kamera.
Och visst är den vacker; stilren och helt eller nästan skamlöst flirtande med klassisk design från förr (liksom många andra "moderna" kameror). Å det kanske var bättre förr, då kameror såg ut som kameror ska se ut ;).
I detta bara en tanke om hur historia blir viktigare med åren - tack för länken! Det intressanta med hur fakta möter myt, och vad som är vad....
//GöranR
Snygg är den men ofta vill jag ha en med mer grepp eftersom jag har ganska stora händer. Tyvärr blir just de lite större greppvänliga inte lika snygga!
Svar från gorred 2019-01-31 21:37
Intressant hur olika det - och vi - kan vara. För mig sitter den som gjuten i händerna. Trots avsaknad av minsta grepp på framsidan (den är helt slät) kan jag utan problem hålla den i en hand och fotografera. Tumgreppet på baksidan passar helt perfekt. Och de som är större, och mer generellt greppvänliga är inte så snygga, håller med. Och just greppkänslan är viktig!
//GöranR