Husmanskost, minsann!
I brist på bröd tager man limpa, har jag hört som ett gammalt ordstäv. Låter lite som Falstaff Fakir, annars vet jag inte var det kommer ifrån.
Men, jag är inte bara fotointresserad. Jag tycker om att laga mat också, som kanske framgått av tidigare bloggar. Fast nu var det längesedan jag förevigade min mat så här - det finns ju lite av solnedsgångsproblematik med bilder på mat; alla tar bilder på vad de äter och svämmar över i våra social media med sina matbilder, så det kan bli för mycket ibland.
Mer och mer försöker jag söka mig till rötterna när det gäller mat. Enkla, rustika rätter, gärna med lite gammaldags husmansstuk är roligt att ge sig på. Så idag blev det en gammal hederlig köttfärslimpa, om än baconlindad, tryfferad med oliver och serverad med gräddsås och kokta grönsaker och kokt potatis. Sen är ju små gröna ärtor inte dumt, eller bräserad lök. Väldigt gott! Och roligt att laga, särskilt som jag ju har lite mer tid nuförtiden.
Den b lev inte sämre med en god dansk pilsner till.
På återseende//Göran



Man tackar! Råvarorna är viktiga! och det b lev väldigt gott.
//GöranR
Tack Björn. Roligt att du uppskattar bilden - man äter ju inte minst med ögonen också.
//GöranR
Roligt - uppskattas. Viktigt att mat ska se bra ut, men är inte alltid helt lätt. Och det var jättegott.
//GöranR
Hälsn!
Tack Jan. Kan rekommendera "baconinlindningen". Och med gräddsås till oemotståndligt, helt rätt.
//GöranR
gör alltid 4-6 mindre,typ portionslimpor...Blir mer goda kanter då ;)
Ja i brist på bröd får man äta limpa brukar man ju köra med när det saknas
färskt bröd i brödburken, Minns jag rätt så hade Falstaff Fakir också ett recept
på hösoppa hehe..Sex lass hö kokas i sex veckor eller nåt sånt....
Ha D/G
Tack Gunte. Hade ett kg köttfärs, så jag tänkte att jag kör hela på en gång. Och det går åt ;), också. Jo hösoppereceptet minns jag, lite oklart. Annars är det väl bara "just a saying". Ha det.
//GöranR
Tack Peter. Håller med, det är ett (för?) stort intresse för mat nu, inte minst i våra sociala medier. Men frågan är om det hänger ihop med vår tilltagande övervikt, inte helt säker. Det handlar ju om hur mycket man äter, och vad man äter också. Snarare tror jag att den sk skitmaten, dvs halvfabrikater, mycket tillsatser - inte minst socker och andra snabba kolhydrater - spelar roll. Och de flesta av våra kockar är ju inte överviktiga. Men som vanligt finns det ju inte bara en sanning.
//GöranR
Mat - det förtrollade ämnet... :-D
/ Bengt
Tack Bengt. Kan som sagt rekommendera bacon. Svampsås alltid gott, förstås. När det gäller fotandet är det ju lätt att man hamnar i gamla hjulspår - ljuset och vinklarna viktiga inte minst.
//GöranR
Jeg er enig med dig om solnedgangs- og mad billeder, men der kan jo være store forskelle på billedkvaliteterne!
Dine billeder her holder en høj standard - efter min mening og så tilfører du jo også en personlig fortælling til serien.
Mvh. Erik.
PS: Dansk øl - tomlen op for den :-)
Tack Erik. Jo, kontexten är ju viktig. Och jag har en direkt svaghet för den danska ölen ;).
//GöranR
Tack Torbjörn. Det är egentligen en klassisk köttfärs, med mjölk och ströbröd, ägg etc-. Och en skvätt konjak, faktiskt. Sen ger baconet viss saftighet, och så får man inte köra den för länge i ugnen. Alltid en balansgång när det gäller eventuell stabbighet. Men den här blev precis lagom.
//GöranR
Hälsningar Lena
Tack för en trevlig och uppmuntrande kommentar. Ugnsstekt falukorv är en annan "gammal hederlig" husmansrätt - gjorde mer tidigare, men nu var det ett tag sedan. Kan vara något att tänka på... Och ja - mos ska alltid vara hemlagat :)
//GöranR
Precis så är det, och man behöver tillaga det med minst ett uns av kärlek. Men ser det verkligen ut som korv?
//GöranR
Mja, korv, min första snabba association i bloggöversikten med mindre bilder. Sen såg jag - och läste
Aha :) då förstår jag