Att spegla det jag gillar.

Återigen Kråkor som visade var motivet fanns..

***

Det händer titt som tätt att det är just Kråkor som gör att jag blir uppmärksam på att det finns nått spännande att spana efter.. så även här! I det här fallet så såg jag 'neddykande' Kråkor mot något när jag var ute en sväng på balkongen, och som nästan alltid så är det då en hök, och i det här fallet så tror jag det är en hane Sparvhök, mycket då på de 'spinkiga' benen (om andra tycker annat skriv gärna det!), tycker att vissa individer ibland är svåra att bestämma!

Den här individen satt kvar så länge så att jag tröttnade innan den gjorde det.. Det kändes i sammanhanget ovanligt! Allt här fotat med Z50 + Z 180 - 600 mm. som då blir 270 - 900 mm. Där den första bilden här är fotad med 270 mm. och alla övriga med 900 mm. Avståndet är ganska exakt 170 m. Aspudden, Essingeleden, och Gröndal i bakgrunden..

         

Här spanar den på en annan rovfågel som passerade.. Vet inte om det är en ung Duvhök eller kanske en Ormvråk..?

Sen kom Kråkorna tillbaks..

             

       

Shit den var nära..

   

Och där lämnade jag den.. Hökar passerar här varje dag, inte minst ser jag det när kvarterens Stadsduvor plötsligt tar höjd i samlad flock.. Men det är långtifrån alltid som jag lyckas se deras 'hot'..     Tack för mig!

Inlagt 2024-03-03 14:00 | Läst 222 ggr. | Permalink
Man ser att avståndet är långt när man förstorar bilderna men fåglarna ser bra ut. Det vita på huvudet på höken framträder väldigt väl.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2024-03-03 18:52
Hej! Lena. Ja, det är långt till bakgrunden räknat från höken, c:a 2 km. till kyrkan som ses i bakgrunden som exempel.. Är fortfarande imponerad av hur pass skarpt det här objektivet är, jämfört med andra objektiv jag har, dessutom med längst brännvidd, så brukar det ju inte alltid vara.. Knepigt med det vita på huvudet som du nämner, det tycks ju finnas på båda hökarterna.. Men kanske mer på Duvhökar..? Hmm.. Det kanske är en Duvhökshane, dom är ju inte så jättemycket större än en Sparvhökshona sägs det.. Vi får se, hökar är ibland knepiga! Tack!
Hälsn!
Det var ju mer än en bild 😊. Ser riktigt bra ut trots avståndet. Bra att ha lite vyer och ett objektiv med bra brännvidd så har man chans att hitta något
Svar från ehrsa 2024-03-03 18:58
Hej! Peter. Ja, det här var en 'välvillig' fågel, lite linslus nästan.. Kul att jag fått testa det nya objektivet mot många motiv hittills, och det överraskar mig verkligen! Här är flera av bilderna beskurna i stort sett ner till 2000 pix. bredd från min Z50, som är den nedre gränsen för bildbredd numera för mig, för inmatning på bloggen, ändå så är skärpan riktigt bra! Man anar en del 'värmedaller' i bakgrunderna till höken, men det är också c:a 2 km. till fastigheterna i bakgrunden, räknat från höken. Riktigt kul! Tack!
Hälsn!
pdahlen 2024-03-04 04:45
Igår var det norrsken vid 21-tiden ända ner till södra Sverige, något som du märkte? Jag var ute något efter 22 men jag tror inte jag fångade något på bild, verkar som de flesta bilder jag sett med norrsken var från 21, så kanske var jag för sent. Man skulle ju också ha lite koll på stavhoppet just då
Svar från ehrsa 2024-03-04 11:34
Hej! Nä, såg inget norrsken.. men jag spanar varje kväll gärna då vid midnatt och mot norr, när jag ändå håller på att 'släcka ner'.. Det var också en del moln mot norr och allmänt disigt, lite för dålig sikt för 'Jupiter' dessutom..
Riktigt fina balkongbilder om jag får säga! Sparvhök och duvhök/ormvråk och snart tornseglare, det duger det. Plus fina stadsbilder, norrsken och lysande nattmoln. Lika är det med Peters bilder, han sitter också hemma på balkongen och fotar allt från färjorna i Öresund till galaxerna betydligt längre bort. Många hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2024-03-04 11:48
Hej! He he, ja tänk vad en liten balkong kan ge i form av upplevelser och allmän livskvalitet.. Gärna högst upp och mot väst dessutom, då får man de fina solnedgångarna också som en bonus! Brukar ofta tänka 'undrar om nån annan ser det här' också..? Och förmodligen så är det ingen annan som ser detta, blir känslan.. Men årtionden av uppmärksamhet i naturen ger nog en erfarenhet för sånt här även i stan, och 'natur' finns det ju i mångfald här i Stockholm med dess omväxlande 'biotoper'! Tror Peter bor lite lägre än jag, men det finns mycket att fota även för honom, tror han har västläge han också dessutom.. Tornseglarna lär dyka upp kring 20:e maj (kanske 19:e maj p.g.a. skottår) men det beror också på varm eller kall vår, det som avgör är att det måste finnas 'tillräckligt' med insekter i luften.. annars svälter dom! Tack!
Hälsn!
De va då ena jobbiga kråkjävlar tänker den nog ;) när jag har hittat en så bra utsiktsplats. Men det verkar finnas ett otal andra sittpinnar i omgivningen. Kul fångade bilder..
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2024-03-06 11:28
Hej! Gunte. Ja Kråkor vill man inte ha efter sig hela tiden, även om jag gillar Kråkor! Utan dom hade jag inte vetat att det satt en hök här.. Vet ju att dyker det ner Kråkor mot nått då finns det en rovfågel där, hökar passerar här varje dag men det är inte alltid jag är närvarande och får chans till att fota dom så här pass bra, dessutom med ett synnerligen bra objektiv som faktiskt 'levererar' som man vill att det ska.. (Tack! Nikon). Neddykande Kråkor och kvarterets Stadsduvor som plötsligt tar höjd i tät flock är de som visar att det är nån hök på gång.. Dom falsklarmar aldrig heller! Tack! Hälsn!