Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Vissa gillar verkligen att flyga..

Men nu har dom flygit bort.. Har inte sett 'mina' Tornseglare sedan 14 dagar nu, och det vet man ju att det är i mitten på augusti dom försvinner.. Och kvällarna blir åter tysta tyvärr.. Deras hiskeliga flygövningar förbi utanför lägenheten här, och skriandet är ett mycket trevligt skådespel! En utmaning att fotografera dessutom.. Tyvärr kommer dom alltid till boplatserna under takplåtarna här rätt så sent på kvällarna, när det börjar mörkna, vilket gör fotandet ännu svårare! Dom har ofta ett beteende sent på kvällen där traktens Tornseglare plötsligt samlar ihop sig till en tät flock och skriandes far förbi här mellan fastigheterna! Ett mäktigt beteende som inte gick att fånga något bra på bild i år heller.. Känns som dessa fåglar verkligen gillar att flyga, när dom gör så här.. Och nu är dom borta tills dom återkommer igen i Maj nästa år.. Och hela tiden fram till dess, flygandes.. Välkommen tillbaks, det blev så tomt!

En hel del bilder på mina 'seglarvänner'..

Visst tittar den på mig..

Den här ser ut att ha en välfylld kräva..

Jag tror att det är vatten dom har med sig till boet.. det kan bli varmt under takplåtarna.. Att dom 'skopar' vatten kunde jag visa i denna blogg från förra året: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/hur-slacker-tornseglare-sin-torst.htm#comments

Aha, SAS är ute och flyger..

Kan den ha en vit fjäril i munnen..?

Roteflygning..

Så här brukar dom bo, under takplåtarna.. här på hörnet på grannfastigheten.

Provade med blixt en gång..

Allt fotat från min balkong under sommaren 2015. Tack för mig!

Postat 2015-08-26 22:09 | Läst 3127 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Nya grepp..

Bastubåtar och bastuflottar har man ju sett genom åren.. men detta var nytt för mig! Sett vid Årstaviken igår eftermiddag i det fina vädret.. en doft av björkvedsrök spred sig över omgivningen.. Kreativt!

Tack för mig!

Postat 2015-08-23 11:37 | Läst 2929 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Bilmåndag.. vid Årstaviken..

Upptäckte för en tid sen att man tydligen har 'bil/motorcykelträff' nere vid Årstaviken varje måndagskväll, åtminstone i augusti verkar det som. Senaste måndag så var det en 'MG' träff där, med alla möjliga modeller, nya och gamla. Om man åker förbi Eriksdalsbadet nere vid viken och vidare bort mot restaurang 'Skrovet' så hamnar man rätt..

En del bilder från en sen eftermiddag när jag råkade cykla förbi..

Kanske den brutalaste..

Räcker och blir över..  3 gånger Svensk motorvägsfart..

Keramiska skivor..  behövs nog.. 

Modern design..

Retro design..

Måsvinge..

AC Cobra.. brutal kärra..

För små bromsar..

Kan det vara Elvis kärra.. Ja, det är det nog..

'Kawa 3-pip' kallade vi dessa högvarviga tvåtaktare på 750 cc, på den tiden.. med ett mycket speciellt ljud! Har ett svagt minne av att mittencylindern kunde 'gå varm'..

Också här en tvåtakts '3-pip'..  Saaben..

Tack för mig!

Postat 2015-08-22 10:45 | Läst 4756 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tiden den går.. och inget består..

Åkte förbi min första arbetsplats för ett par veckor sedan.. 1/2 1974 började jag arbeta på Gustavsbergs porslinsfabrik ute på Värmdö. Arbetade där i fem år och gjöt diverse handfat av en massa olika modeller. Ett rent hantverk där man fyllde en gipsform med en rinnande lermassa. Lermassan fick stå i gipsformen c:a en timme innan man tömde ut det som inte stelnat. Närmast insidan på formen så blev det ett stelnat lerlager kvar. Gipset sög åt sig vattnet i ett lager på c:a 1 cm runt insidan. Och efter ytterligare en timme kunde det gjutna handfatet tas ut ur formen, som bestod av två halvor, ihopsatta av två tvingar. Två gjutningar per dag hann man med, och antalet formar var nog mellan 20 till 40 stycken, beroende på modell och hur avancerat fatet var. Fatet stod sedan under natten och torkade, för att sedan sprutas med glasyr och brännas i ugn i hög värme. Därefter montering av kran och andra beslag, sedan var det klart..

Nu när jag åkte förbi min forna arbetsplats blev jag förvånad över att allt håller på att rivas.. snart är dessa fabriksbyggnader historia, bara minnena finns kvar av 'bruket'.. mina minnen bl.a.. Minns mina fantastiskt trevliga arbetskamrater där, varav de flesta var arbetskraftsinvandrare från flera länder. De flesta kom från Italien och Finland, några från Portugal, alla extremt trevliga! När man la ihop eller tog isär gipsformarna var man alltid två, p.g.a. tyngden.

Snart är man väl själv historia..

I källarvåningen bakom grävskopan fanns omklädningrum, och gipsverkstan där gjutformarna gjordes.

Och vad ska det då byggas där istället för min gamla arbetsplats? Det syns här.. Jobbade nog mest där på övervåningen, som jag minns..

Tack för mig!

Postat 2015-08-20 23:10 | Läst 2967 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Skärgårdens strandäng..

Det finns inte bara örnar och andra fåglar att fota när man gör ett besök i ytterskärgården, (som här:  http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/i-ornarnas-rike.htm ) , utan här finns också en hel del fina växter och givetvis fjärilar och andra insekter. Den här sommaren ser man heller ingen speciell torka, vilket annars är vanligt i den yttre skärgården. Här är en del bilder från samma ö som örnbilderna är tagna, men mera strandnära! Jag utelämnar namn på växter och insekter eftersom jag är för dålig på dessa..

Goda Björnbär fanns det gott om i år..

Även ett par Snokar kunde ses här..

Tack för mig!

Postat 2015-08-15 23:08 | Läst 2717 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa