Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Det må vara aprilväder..

***

Körsbärsblommorna i 'Kungsan' i Stockholm bryr sig inte om det, dom blommade förresten redan i december och januari.. sen blev det riktig vinter i ett par veckor vilket var trevligt! Men de blommor som fanns då klarade inte den tvåsiffriga nattkylan under nätterna.. Men det ser ut att ändå bli bra med blommor framöver om kanske 10 dagar! Pandemin gör att det inte blir nått 'körsbärsblommans dag' i år, annars brukar det vara nånstans kring den 20:e april, kanske det blommar som bäst då..

***

Fotat idag med Z50 + Z DX 50-250 mm. = 75-375 mm. omräknat..     Tack för mig!

Postat 2021-04-09 22:12 | Läst 175 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vad händer..

***

..vid Slussen i Stockholm? Ja, man tycks jobba på med rivningen av västra delen av Slussen ihop med en hel del pålning och andra grundarbeten, det är väl det som pågått sedan Slussbron (guldbron) invigdes i oktober 2020. All trafik/cyklister/gående mellan Södermalm och Gamla Stan går via den bron, och det känns ju betydligt roligare med utsikt över Stockholms Ström, än att bara titta in i ett byggplank som det varit tidigare i flera år när östra delen revs och sedan byggdes upp..

Här är tre 'skärmdumpar' från webbkameror över Slussen sett från Katarinahissen. Lyckades tydligen få med ett nytt 'c30 tunnelbanetåg' också i första bilden, har åkt en gång med den nya vagnen, den går bara på röda linjen som jag brukar åka. Fint tåg men färre med sittplatser tyvärr, troligen för att kunna tränga in fler människor då.. inte trevligt alls, speciellt i nuvarande pandemitider.. 

***

Sett från tunnelbanan..

***

Sett från cykel.. Här via en ramp upp från Stadsgårdsleden/Södermälarstrand..

***

Jag valde Munkbron för Strömmingens skull borta vid Kornhamnstorg..

***

Västra delen av Slussen där det arbetas för fullt.. sett från cykelbanan vid Gamla Stan..

Tack för  mig!

Postat 2021-04-06 18:35 | Läst 220 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Lite Djurgårdsbilder..

***

Och det är bilder tagna i Stockholm i förra veckan, de flesta bilder är tagna vid Isbladskärret där Hägrarna dominerar även om det hittills inte varit nån mängd av dem jämfört med tidigare år, kanske den korta men intensiva vintern i år gick hårt åt dom..

Promenaden gick via Gärdet..

***

Sånglärkor sågs och hördes frekvent..

 

***

Första Blåsipporna för mig, det brukar ofta vara just här vid Djurgårdsbrunnskanalen..

***

När jag närmar mig Isbladskärret så börjar också Hägrarna dyka upp, just här nära kanalen så häckar dom bl.a. i ett Lärkträd..

***

Vid Isbladskärret Så finns de flesta 'fågelsjöarter' men inte de mer 'ovanliga' än.. Vad gäller gäss så var det Grågäss och inga Vitkindade gäss här än så länge.. först en Vigg..

                   

     

***

Och så klart finns det Gärdsmyg här.. speciellt utefter kärrets västra skuggiga partier..

     

Fotat med Z50 + TC 1,4II + 300 mm. PF = 630 mm.     Tack för mig!

Postat 2021-03-29 12:43 | Läst 246 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Mission Stare.. completed! 🦜

***

Kände bara att det kanske ändå vore dags för att spana efter Starar igår.. Tidpunkten känns lämpligt och vädret var helt ok men lite kyligt i nordanvinden, men så kan det ofta vara när Starar börjar anlända är min erfarenhet! Jag brukar i stort sett alltid se Starar första gången på Ladugårdsgärdet i Stockholm, så jag tog T-banan till station Gärdet.. det är få vårfåglar som gläder mig så mycket den här årstiden som att se de första Stararna.. och där fanns dom efter en 2 km. promenad dit, och det är där som jag brukar se dom första gången i stort sett varje år just vid hästhagarna, och sjöng gjorde dessutom två individer ljudligt.. Dom är roliga med sina härmningar av ibland andra arter, skulle jag bara ha lyssnat på en av dom så skulle jag ha trott att det satt en Sothöna där uppe på en gren..

På Gärdet fanns det en snöhög som ännu inte har smält bort..

***

Även andra fåglar sågs..

***

Så dök dom upp.. årets första Starar på exakt den plats jag förväntade mig.. naturen återupprepar sig allt som oftast, så även jag!

***

Klart man känner sig sliten.. hålla på och flytta så här varje år..

Fotat med Z50 + TC 1,4 II + 300 mm. PF = 630 mm.     Tack för mig!

Postat 2021-03-20 11:39 | Läst 508 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Ljuset..

***

Det är ju väldigt viktigt så klart när man fotograferar det vet vi ju.. och ibland stämmer det extra bra ihop med det motiv man vill fotografera.. Just detta händer inte så ofta men när det sker så känns det ofta redan när bilden tas, så var det här! Bekräftelsen fick jag senare hemma vid datorn..

Så här är några bilder på just det när jag fotade Strömstarar i bäcken vid Nacka Gård öster om Stockholm för 4 veckor sen, sista helgen (?) med 'riktig' vinter..

Fotat med Z50 + TC 1,4 II + 300 mm. PF = 630 mm. och ett enbent stativ..     Tack för mig!

Postat 2021-03-12 13:20 | Läst 369 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 3 ... 196 Nästa