Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Konst vid Strömmen..

***

Gick förbi Nationalmuseum i Stockholm härom dagen och blev lite imponerad av det stora konstverk som står utanför Nationalmuseum på Blasieholmen just nu, okänt hur länge.. Men en internationellt känd konstnär är skaparen av detta.. Känns som närheten till vatten och ljus som det ofta är mycket av här vid Stockholms Ström, gör konstverket 'rättvisa'.. Fotat med Nikon Z50 + Nikon F 85 mm. = 127,5 mm. & Iphone 12.

**

Panorama 180° här, plus 4 bilder till här är fotade med min numera helt 'solcellsdrivna Iphone 12'.. (funkar fint)

**

Fler bilder på vad detta nu är, och av vem..

             

Tack för mig!

Postat 2023-02-05 18:08 | Läst 163 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Fint ljus vid Norrström i Stockholm..

***

Gick förbi fågelmatningen där på väg hem från city nu på eftermiddagen, och slogs av vilket fint motljus det är där nu på fåglarna när solen skiner så som idag, och klockan är före 15:15.. sen försvinner motljuset bakom slott och riksdag, och når inte längre ner.. Här följer några bilder från idag fotade med Nikon D750 + Nikon F 300 mm. PF, men först ett panorama fotat med en Iphone 12. Såg bara de 'vanliga arterna' man brukar se här dock inga Sångsvanar just idag, senast jag gick förbi här så fanns det 5 ex..

Tack för mig!

Postat 2023-01-26 22:56 | Läst 178 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mest Sidensvansar..

***

De är ju en av 'vinterns' fåglar som man gillar lite extra tycker jag.. Vackra och klarar tuffa väderförhållanden bra, och ser ut att ha lite extra tjock och tät 'dunjacka' ihop med en fin och spretig mössa..

De brukar bl.a. ses just vid det här speciella äppelträdet på Södermalm i Stockholm varje vinter nån gång efter årsskiftet, om det är bra med äpplen.. Förra vintern fanns det bara ett enda äpple här, och följaktligen då inga Sidensvansar alls.. Det här trädet släpper inte sina äpplen när det blivit höst och vinter, och Sidensvansarna brukar dyka upp efter att några köldperioder passerats och slutligen fått äpplena att mörkna och börja ruttna lite (på kvist), då först så kommer fåglarna.. Kanske är dom godare när dom börjat 'jäsa'..?

Först några bilder här tagna med mobilen Iphone 12,  och det var nog 200 individer där den här dagen.. man ser kanske 50 st. här på marken och i träden.

   

**

Ett par filmer, också de med mobilen..

**

Dagen efter hade jag kameran Nikon D750 + Nikon TC 1,4 II + 300 mm. PF = 420 mm. brännvidd. Alla bilder här är 'hög-ISO' bilder på mer än 1000 ISO fotat i mulet väder under en hel del eftermiddagsskymning.. Men äntligen gick det ändå att fota med lite 'kvalitet'.. Mobilen går fint att tillfälligt 'fånga ögonblick' med, men duger inte riktigt till 'fågelfoto'..

Naturen är bra på design..

             

     

Tack för mig!

Postat 2023-01-24 19:48 | Läst 196 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

'Solcellsdrivna' bilder.. ☀️ 📸

***

Fungerar det..? Jodå, med min Iphone 12 så fungerar det riktigt bra! De här bilderna i bloggen är fotade med ström uppladdad från min solcellspanel till en Powerbank på 10 000 mAh. (har två stycken att växla mellan) Och med rådande 'januari-solhöjd' så kan solcellerna leverera drygt 1 'fulladdning' under en 3 timmars solig dag för laddning till min Iphone, som i sin tur räcker drygt 4-5 dagar för just min Iphone.. Till att t.ex. fota dessa bilder med som här..

Tanken är inte att 'spara' el med detta koncept, utan mer att 'säkra' laddningen till min mobil över huvud taget, om samhället skulle råka vara utan el under en längre tid av olika skäl, som ju inte är så svårt att fantisera om, enligt mig och andra.. Solhöjden och soltiden ökar nu markant för varje vecka som går och jag skulle inte bli förvånad om solcellerna här kan leverera upp till 2 'fulladdningar' för min Iphone framöver bara på en enda solig dag, vi får se..

Förra bloggen om detta..

**

Den slutliga lösningen för solcellspanelen.. Ett 'strippat parasoll' som legat i källarförrådet i drygt 20 år, sedan jag ersatte den med en markis på balkongen istället!

**

Har knipsat av 4 av de 8 'ekrarna' i parasollet med en bultsax (hårt fjäderstål) och sedan buntat ihop de kvarvarande '2 och 2', som då gick att trä in i de befintliga öljetterna i solcellspanelen, så att den hålls utspänd..

**

'Powerbanken' som laddas ligger i den 'kardborre' låsta fickan som ses här på baksidan av panelen.. 

**

Vill man höja vinkeln mot solen vartefter den står högre upp (rekommenderas..) så är det bara att höja vinkeln med det 'vanliga' handtaget för att fälla upp det 'tidigare' parasollet..

**

Som sedan i sin tur enkelt spärras med några varv av ett 'gummirep' (Cord), så här!

Allt fotat med en solcellsladdad Iphone 12.. trots fortfarande nu i januari en lågt stående sol!   Tack för mig!

Postat 2023-01-21 23:05 | Läst 265 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Jodå, annars var det rätt lugnt.. hördes några skjutningar.. Nä! 🧨🚀

***

Kanske var det lite krigsövning det som utspelade sig under nyårsnatten vid midnatt.. Inte jättemycket med raketer numera, däremot en förfärlig massa smällande, hur kul är det..? Har ganska länge varit rätt så trött på dessa smällare och raketer, och det har ändå minskat en del genom åren.. Allt här fotat med Iphone 12.

**

Så här illa lät det.. lyckas inte få in det i formuläret som en 'video' provar därför bara en 'länk' här:

Krig eller..

**

Ett panorama kanske 10 minuter innan midnatt..

Tack för mig!

Postat 2023-01-05 13:08 | Läst 240 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 206 Nästa