Ögonblick i min vardag..

Att spegla det jag gillar.

Bara ett moln.. men det var perfekt!

Det drog förbi igår kväll en bit väster om Stockholm, och imponerade med sin volym och höjd och ibland lite blinkningar inuti, och ett svagt muller..

Sett från min balkong, en kvällsföreställning med ren njutning.. och det finns många sätt att visa detta vackra moln på med olika bilder, och så här blev mina bilder på ett och samma moln..

Tornseglarna finns också där.. knappt synliga..

Kyrkan är Högalidskyrkan här på Södermalm..

En del troende kanske skulle kalla det 'Harmagedon'.. jag tycker bara att det är vackert..

Som på beställning så flög dom förbi..

Sen sjönk molnet ihop och drog sakta bort..

Tack för mig!

Postat 2018-07-22 22:26 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vissa av oss gömmer sig i vassen.. när andra solar och badar..

Är det sol och varmt som det varit länge nu så badas det mycket här i Årstaviken i Stockholm, inget konstigt med det..

Tantobadet..

Badbryggan utanför Liljeholmskajen..

Själv så har jag under några varma timmar gömt mig i vassen här.. i drygt 30 graders värme i skuggan, men här fanns ingen skugga!

Platsen är 'pölen' på Årstafältet, 15 minuters lätt cykling via bron över Årstaviken.. Det är här det händer! Har försökt även tidigare år att få fler bilder på när Tornseglarna kommer och 'skopar' i sig vatten likt brandflygen från Italien.. Det kommer små grupper med Tornseglare som gör riktigt snabba neddykningar och troligen tar dom med sig vätska hem till ungarna ihop med insekter.. Dom gör några hastiga neddykningar och försvinner sedan iväg någonstans, troligen till häckningsplatserna, sen verkar dom återkomma efter 10-15 minuter och oftast i grupp.. Det blir säkert väldigt varmt för ungarna under de tak där bona finns, så dom behöver säkert en del extra vätska! Och dom kommer endast hit när det är c:a +25° och varmare som nu, är det kallare så brukar jag aldrig se dom här! Jag har under några somrar tittat och försökt fota detta beteende, och det går men är extremt svårt! Har en blogg om detta skrivet för några år sedan, men man vill ju se om det går att ta bättre bilder, men det är väldigt svårt! Neddykningen och glidflygningen med snabbt skopande av vatten och sedan ett snabbt 'upptag' i luften är över på bara någon sekund.. Och att då hinna med att få in fågeln i sökaren och få fokus är en stor utmaning! Jag använder mitt 80-400 zoom, men har märkt att jag kan inte ha mer inzomning än 200 mm. annars hinner jag inte fånga fågeln i sökaren.. som är förutsättningen för att få en bild över huvud taget!

Här är en hel del bilder från 'pölen'..

Jag tycker krävan ser välfylld ut..

Ibland hinner inte kameran fånga kontakten med vattenytan.. det här är bilden efter ovanstående bild..

Här missade jag också 'doppet'..

En Gräsand kom och höll mig sällskap i vassen..

Det är sån här bild jag vill ha.. fast skarp..

Men här finns också annat..

Råtta..

Rörhöna..

Tack för mig!

Postat 2018-07-19 22:46 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Återigen en 'köldblogg'.. med herren i frack!

I dessa värmetider så är det rätt skönt att ta hand om oredigerade bilder från en mapp som skapades den 20:e mars i år. Jag besökte 'mina' Strömstarar i Nacka vid två tillfällen i mars, det första besöket gjorde jag en blogg av redan några dagar efter, sedan var jag åter där två dagar senare men de bilderna har legat på 'vänt' ända tills nu! En lagom inomhus sysselsättning när det som idag är +33° utomhus.. här inne brusar AC:n på och ger en nästan sval inomhustemperatur! Just nu sprutar den ur sig en luft som håller +10,5°. Bilderna tagna med 200-500 mm. 

Min förra 'köldblogg' också den tidigare opublicerad: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/en-svunnen-arstid.htm

Två individer fanns det här denna dag, här ses en..

Vädret var fint, och luften var skön att andas..

Här hade man ju gärna sett en Strömstare..

Och här kom den..

I lite fint och lågt motljus..

Nedströms..

Kanske parbildning..

Tack för mig!

Postat 2018-07-16 20:55 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

En svunnen årstid..

Men en årstid när luften var skön att andas och man fick dra på sig en varm jacka.. det är inte så dumt.. Många här på FS ondgjorde sig, och längtade till sommaren.. Själv tyckte jag det var rätt skönt här den 17:e mars i år, när dessa bilder togs! Hoppas ni är nöjda med sommaren.. själv tycker jag det varit för varmt länge nu.. AC:n får jobba mest varje dag numera! Men det varma kanske tar slut i september i alla fall.. vi får se! Bilderna är tagna under en promenad runt Riddarfjärden här i Stockholm, där det tydligen har varit +31,2° idag, och det lär visst fortsätta åtminstone nästa vecka också..

Från i mars..

Leve kylan.. :-)     Tack för mig!

Postat 2018-07-14 20:04 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Månskäremorgon.. med frukostfoto..

Så har det varit nästan varje morgon i nästan en vecka nu.. lite mindre än halv har månen varit, och blivit lite tunnare för varje dag, dessutom synlig lagom när jag brukat äta min frukost på balkongen vid 09:30 tiden! Har rätt så mycket himmel och utsikt mot väst när jag äter min frukost, och solen den skiner ju bara vidare och gör det njutbart.. Den här morgonen så visade sig också en del fåglar fint högt upp i skyn, så då blev det lite av en sport att försöka vänta in att dom skulle hamna i samma bild som 'månskäran'.. och det gick ju hyfsat! Det blev en trevlig frukost som blev lite avbruten titt som tätt när fåglar närmade sig månen.. Fotat med 200-500 mm.

Månskäran..

Plötsligt kom ett gäng Skrattmåsar skruvande sig sakta fram på ovanligt hög höjd..

Försten till månen..

Sen kom plötsligt ett större gäng med Tornseglare, också dom flygandes ovanligt högt..

Sen fanns ju 'mina' Tornseglare också.. fast på lite lägre höjd..

En hel del 'klimatförnekare'.. flög också förbi där uppe! Kanske är det dom vi ska tacka för den 'fina' sommaren..

Innan frukosten var klar kom plötsligt en större flock på nära 100 Starar flygandes förbi.. Det tillhör inte vanligheterna! Dom kom från Tantoområdet och korsade sedan Hornsgatan flygandes norrut..

Sedan var mitt te kallt.. Fotar ni också under frukosten?     Tack för mig!

Postat 2018-07-09 14:22 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 124 Nästa