Ögonblick i min vardag..

Att spegla det jag gillar.

Saknar grillorna..

Har åkt mycket långfärdsskridskor i mina dar, men det är historia numera.. hälsan tillåter det inte riktigt längre, och det är ju lätt att tro att det finns väl inga isar att åka på just nu, men det är detta som det gör.. Här är en länk till en kort film fotat på en sjö i Sala idag.. Här! Fotat av Rickard Anell i Stockholms skridskoseglarklubb.

Har själv åkt många gånger på den här vackra sjön! Här är ett par bilder från samma sjö.. fotade 5:e december för exakt tio år sen.. så här såg det ut då!

Här är det rolig och 'aktiv' åkning som gäller..Sjön är större än så här, och rejält snirklig..     Tack för mig!

Postat 2018-12-09 22:20 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Tiden rusar på..

Drygt en vecka av december har redan gått.. snart är vi inne i 2019.. Men i mitt 'närområde' så händer inte så mycket fågelmässigt, de som finns här har jag väl sett under större delen av hösten.. men det är trevligt det också! Så här är några av de arter jag ser här i Tantolunden på Södermalm, fotade under senare delen av november.. Fotat med 200-500 mm.

En hel del blandade bilder här..

Solros i förändring..

Steglits..

Sidensvansar var är ni.. 'komsi komsi'...

Gråsiskorna ses eller hörs vid varje promenad..

Hur svårt kan det va..

..att fylla på fågelmataren..? Sorry, hoppas ägaren kommer snart..!

Nere i Årstaviken.. Häger och Skarvar..

Rödhaken tänker nog stanna över vintern..

Även den gillar äpplen ibland..

Nötskrikorna letar Ekollon, eller gömmer dom..

Ibland äts ju Ekollonen också..

En ung Duvhök kom och landade i trädet framför mig.. det händer ju inte så ofta, även om jag ganska ofta ser dom flyga förbi..

Efter ett par minuter så flög den iväg, säkert på jakt..

Tack för mig!

Postat 2018-12-08 11:47 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Undran..

Varför är det så få kvinnor som bloggar med bilder här numera? Just när detta skrivs så finns det på 'förstasidan' här 27 st. bloggar, varav en är skriven av en kvinna.. var finns de andra kvinnorna? Jag tyckte det var fler kvinnor som bloggade här förr, nu är det mest en massa 'gubbs' som bloggar här (jag är en av dom, och bloggar kanske 1-3 gånger i veckan).. Dessutom verkar flera av dessa 'gubbs' gå in för att publicera så många bloggar som det bara går per dygn.. Har noterat exempel på 7 bloggar per dygn med endast en bild i.. detta vid flera dygn från samma bloggare.. vad är tanken med det? Är man ute efter att 'dominera' bloggen.. eller vad handlar det om? Varför inte lägga de 7 enskilda bilderna i en och samma blogg, en gång per dygn istället, eller ännu mer sällan.. Det som händer när man 'masspublicerar' flera bloggar per dygn är att man snabbt 'trycker bort' övriga bloggares bloggar från förstasidan.. och jag tror att många av oss sällan går till sida två eller sida tre bland bloggarna och tittar, så är det för mig.. Just detta var det en kvinna som uttryckte sitt missnöje om för ett par år sedan här, hennes skrivna blogg med bilder försvann redan samma dag från den första sidan medans andra bloggare (män) hade lagt ut ett flertal bloggar på kort tid som tryckte bort hennes blogg.. jag tror inte att jag har sett henne här på bloggen sedan dess.. Själv så orkar jag inte skriva kommentarer till alla bloggar när det bloggas för många bloggar per dygn från samma bloggare.. det går inte att tycka nått konstruktivt inför varje enskild bild och blogg, när det endast är en bild i bloggen och flera bloggar per dygn.. Jag tycker det borde finnas en begränsning på bloggandet här!

Kanske högst en blogg per dygn, eller vartannat dygn! Varför ska man kunna blogga obegränsat med bloggar här och därmed 'dominera' bloggen? Det känns rätt så 'manligt'.. och jag tror att det skrämmer bort kvinnor från bloggen! Kvar här är snart bara vi äldre män, det blir väldigt tråkigt! Det känns som något är fel här..

/Jan E.

En blogg med endast en bild..

Postat 2018-12-06 12:07 | Permalink | Kommentarer (21) | Kommentera

Novemberljuset, 'satt' på Gråsiskorna just denna fina fotodag..

De sista dagarna i november och de första nu i december har inte varit speciellt roliga.. mycket gråväder och milt! Men de första dagarna i förra veckan så var det blå himmel här och fotoljuset kunde egentligen inte ha varit bättre, dessutom bjöd en del fåglar lite extra på sig, som Gråsiskorna! Därför blir det bara bilder på de vackra Gråsiskorna här, dessutom i ett fint ljus, så november är inte alltid så tokig.. Gråsiskorna har funnits här i varierad mängd sedan oktober, kanske dom är som flest nu.. och platsen är som vanligt mitt närområde Tantolunden på Södermalm, och jag hann bara gå endast 30 m. in bakom Zinkens vandrarhem så fanns dom där.. Fotat med 200-500 mm.

Tack för mig!

Postat 2018-12-02 23:38 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Tillbaks till en tidigare årstid..

Nu är vädret grått och tråkigt och det känns väl inte som vintern är på gång heller.. men det är ju bara tre veckor kvar nu sen vänder det, och dagarna blir sedan lite längre.. det fina är också att dagarna blir 'mer' längre på eftermiddagarna än den blir på morgonen!

Från sommarens arkiv med bilder från den alltför varma sommaren så kommer det en hel del bilder här, tagna i Stockholm.

Mint condition..

En del gillar svartvitt..

Andra gillar färg..

Kanske lite 'Jacques Tati' look alike..

Bra fikaplats vid Järntorget om man vill fota folk sittandes.. brukar sitta där mannen med blå T-shirt sitter..

Sen åkte jag nog hem..

Tack för mig!

Postat 2018-11-30 11:32 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 139 Nästa