Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Test med 'diaduplikator' och Kodachrome..

Beställde en Kaiser diadupikator för ett par månader sen, hämtade ut den idag och drog några 'testdia' från mars 1988.. 32 år sen! På den tiden vintern var på riktigt, ändå var det en mild vinter men en del isar låg ändå.. Åkte ut till min favoritö Tärnskär bl.a. zooma gärna ut i länken där.. Vintern i ytterskärgården slår annars det mesta!

Testbilder från testen i kväll med D800E (många pixlar) och Nikon macro 105 mm, vet inte om jag är helt nöjd.. krävs nog en del övning, tog det ljus jag hade vid skrivbordet, från en halogenlampa. Trevligt dock att snabbt kunna fota av ett dia istället för att gå via en lite krångligare flatbäddsscanner med möjlighet till dia och filmscanning.. Filmen var Kodachrome och troligen 64 ASA med en Canon A1 och troligen en 28 mm. f/2,8

På väg ut från Djurö.. Det var en disig dag, men nån slags 'överstrålning' i bilderna tror jag också finns.. Här också min numera stulna båt.. Här är den bara 6 år gammal..

Utsikt från Söderö, nära Långviksskär, sydost om Nämdö. Yttersta ön ska jag till, det är Tärnskär..

Har man inget att knyta båten i så får det bli i en ispik.. Jodå broddar behövdes..

En annan dag med lite mer dimma.. båten syns knappt på andra sidan lagunen..

De fåglar man hör här hela tiden är massor av Alfågelsång.. det är fantastiskt! Brukar ligga några tusen fåglar utanför ön här, hela vintern..

Tack för mig!

Postat 2020-10-22 22:19 | Läst 227 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Sökte lite hösttecken..

För ett par dagar sen tog jag en promenad utefter gång och cykelvägen nere vid Årstaviken här på Södermalm, tanken var att hitta lite tecken på den annalkande hösten.. och det gick ju, trots att det inte varit någon kyla här än, och egentligen har det nog varit tvärtom hittills, knappt under +10° ens på nätterna.. Men vissa löv behöver nog ingen kyla för att börja färgas i andra nyanser än det gröna, kanske är det dagslängden som styr eller bara det genetiska..

Nere vid Tantobadet sågs några Sädesärlor som troligen snart är ett minne blott.. Dom är tillbaks i slutet på första veckan i april igen..

Vid båtklubben har den gamla flotten fått nytt trädäck och nya möbler och en badstege.. Och Björken och Alen tycks ha växt bra under sommaren.. dess rötter har ju hela Mälaren som bevattning.. I medvind behövs inget segel, det räcker med alla löven..

Lite höstnyanser.. de här träden brukar bli extremt röda varje år, och nu är dom tydligen på gång..

Även Näckrosorna tycks känna att det räcker nu..

Spår också att chansen för Sidensvansar är stor.. bra med äpplen det här året! Förra året hade det här trädet nästan inga äpplen alls och då heller inga Sidensvansar.. Det här trädet brukar besökas i februari av dom..

En liten Snok visade sig fint på cykel och gångbanan.. den var kanske 2 dm. lång och måste ha fötts för inte alls så lång tid sedan.. jag hjälpte den av asfaltsvägen här så att inte nån cyklist kör över den..

Tack för mig!

Postat 2020-09-24 11:10 | Läst 372 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Lite från helgen..

Tog en längre promenad in mot city i Stockholm på lördagen, och sedan hem. Passerade Sergels Torg och det nyöppnade Kulturhuset där, man har renoverat huset i c:a 2 år, som så mycket annat i kvarteren kring Sergel, men man är inte klar med allt än.. Man slås av hur skönt det är när det i stort sett inte är någon trafik där nu, inte än i alla fall.. Vet inte om det förblir så, men jag hoppas det! Nu är det i stort sett bara spårvagnen till Djurgården och några få busslinjer som åker där. Det var mycket folk i farten i lördags när jag gick där, kanske det mesta jag sett sedan pandemin började..

Sergels torg med nån slags manifestation för någon.. kanske någon dödsskjutning..

De mystiska stolarna är populära..

Nu lite bilder inifrån det nyöppnade Kulturhuset, ser inte så mycket skillnad mot tidigare.. mina besök jag brukat göra där är oftast för att ta en fika.. och då kanske högst upp i huset!

Högst upp..

Utanför byggde man 'pelare'..

Okänd ny orange byggnad mellan de tidigare och nu helt ombyggda byggnaderna.. Sveavägen till vänster och Hamngatan ner till höger..

Tack för mig!

Postat 2020-09-21 22:20 | Läst 287 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

En del bilder från sommaren i stan..

Dokumentära bilder från Stockholms gator när det ändå blev en del sommar.. med fokus mestadels på människor i olika situationer och uttryck.. Få utländska turister var här och det märktes på utbudet av motiv, det var inte som det brukar vara under sommaren.. Här är i alla fall en del av sommarens bilder, det finns nog lika många till för kommande bloggar..

Det går ju inte att sitta hemma bara för att det är en pandemi..

               

Hornsgatan..

               

                

               

               

           

Tack för mig!

Postat 2020-09-15 23:21 | Läst 321 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Musik och lite bensprattel på stan..

Gick igår förbi 'orangea' planket på Sergelgatan i city i Stockholm, där har under sommaren spelats en del musik med viss oregelbundenhet, ett trevligt inslag så här en 'vanlig' torsdag..  Tror det har med Corona att göra och att det kliar i fingrarna på en hel del musiker nu när så mycket är inställt.. Igår vid 15-tiden var det 'Gladjazz' som spelades och Swingdans som dansades.. vem som helst som hade ett instrument kunde hänga på, eller sjunga.. och det dök också upp en del personer vartefter.. dansaren var bara en, men väldigt bra på det hon gjorde..

En liten grupp började formera sig..

Den äldre kvinnan till vänster sjöng snart en fin gammal jazzlåt!

En yngre kvinna stack ut lite extra i solen i den ganska kyliga vinden..

Plötsligt började ena benet röra sig..

Charleston..

Publik..

Tack för mig!

Postat 2020-09-11 10:42 | Läst 312 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 3 ... 188 Nästa