Ögonblick i min vardag..

Att spegla det jag gillar.

Blickar på stan..

Stan är Stockholm och bilderna är troligen de sista från 'vintern', som i detta fall visar bilder från den i år kalla månaden mars.. Vintern höll i sig länge även om det inte fanns någon snö, men nu i Påskveckan så tycks värmen återigen vara 'i takt' med våren.. hoppas det fortsätter så! Så här är åter bilder oftast tagna på människor på stadens gator, bilder som gärna återger blickar, mimik, och olika uttryck.. Just här fotat med 20 mm. eller 200-500 mm.

I första bilden har någon 'roat' sig sedan igår..

                               

Tack för mig!

Postat 2019-04-17 11:53 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Brytningstiden..

Det är lite så det känns nu, och har känts ganska länge.. Det är egentligen vårtider, men vintern gör sig påmind mest hela tiden.. våren är betydligt kallare i år än den var förra året, det är min högst subjektiva upplevelse! Lite vårvarmt på dagarna, men nätterna har minusgrader.. jag får plocka in balkongblommorna varje natt på ett sätt jag tidigare aldrig har behövt att göra, bara det är ju en måttstock i sig på hur kylig denna vår hittills är.. Här följer några bilder från mitt närområde Tantolunden på Södermalm, inte så mycket har hänt där sen senast, eftersom det fortsatt att vara så kyligt.. Fotat med 200-500 mm. + TC 1,4 II.

På natten fryser små vattensamlingar till.. En Koltrast har hittat en istäckt vattensamling som ändå har en hel del upptinat vatten överst.. och finns det vatten så måste det badas..

    

När Koltrasten badat klart så kom ännu en badsugen besökare.. En Björktrast som inte riktigt förstod hur det gick till, den kom ju inte riktigt ner till vattnet, det låg en genomskinlig kärnis några millimeter under vattnet.. istället tog den några skridskoskär..

      

Lite mer från mitt närområde hittills i april.. Ringduvor, Duvhökar, Rödhakar, olika mesar och Ekorrar ses med viss regelbundenhet..

        

Men även där det är fint finns det ofta faror att se upp med.. Tigrarna i lunden..

   

Tack för mig!

Postat 2019-04-15 20:13 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Promenader på stan..

De här bilderna är tagna på Stockholms gator under månaden mars i år. Som vanligt så är det människor jag möter under mina återkommande promenader här och det är ofta folks blickar, mimik, och andra uttryck som gör att dom hamnar på mitt minneskort.. Till saken hör också att mars var kallare än februari, det syns på folks klädsel.. Fotat med 20 mm. eller  50 mm.

                                       

Tack för mig!

Postat 2019-04-12 11:52 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Sett i 'lunden' i mars..

Här är en hel del med blandade bilder tagna under månaden mars i år, i mitt närområde Tantolunden här på Södermalm. Det har både setts och fotats mer under mars, men de bilderna har jag redan visat.. här är de andra! Fotat med 200-500 mm. ibland också med ett TC 1,4 II .

                                         

Sen var mars slut..     Tack för mig!

Postat 2019-04-11 19:00 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Den enögde..

I det här fallet så är det en Hare som är enögd här i mitt närområde Tantolunden på Södermalm. Har sett den ett flertal gånger under vintern då den gärna sitter på en och samma plats i en kolonilott här i Tantolunden. Den saknar sitt vänstra öga men verkar klara sig rätt så bra ändå,  men säkert så begränsar det den här individen en hel del ändå, speciellt vid fara.. oftast så visar den sin högra sida där det friska ögat sitter, då vet man inte om det är den enögde man ser.. det finns också fler Harar här så man kan inte vara säker på vilken individ det är, fast när en Hare ses på samma plats där den 'enögde' upptäcktes en gång så utgår jag ifrån att det just är den 'enögde'.. Fotat med 200-500 mm. ibland ihop med ett TC 1,4 II.

                  

Tack för mig!

Postat 2019-04-10 17:48 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 150 Nästa