Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Lite vinterbilder från närområdet..

***

Bättre vinter än den här helgen, var det några år sen man upplevde här! Kanske 2 dm. snö och mellan -5° och -10° har det varit på dagarna och svaga vindar, känns lyxigt! Verkar dessutom fortsätta en vecka till i alla fall, sånt piggar upp.. Bilderna här blev tagna igår i Tantolunden och dess omgivningar i Stockholm, under eftermiddagen..

Snödjupet på ett tak..

***

Någon bär på ett stativ trots bästa låg-ISO förhållanden..

***

Hmm.. ser lite mystiskt ut..

                  

***

       

***

Tack för mig!

Postat 2021-01-31 18:14 | Läst 1018 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Januari månad kom, och har snart passerat..

***

.. det går fort minst sagt, trots att vardagen känns och är begränsad på en hel del sätt.. Men mycket hinner ändå hända under den här första månaden 2021, 0ch jag tycker det nya året ändå ligger på plus hittills, jämfört med förra året! Det bästa är väl kanske att lögnaren och pajasen Trump nu är passé.. Det sämsta hittills är väl att min 88 år gamla mor svimmade och slog i huvudet och hamnade på hjärtintensiven i Västerås, men det bästa där och då är att hon fick en pacemaker som garanterar att hon inte har sin vanliga låga puls längre, nu blir den lägst 60 slag/min. och hon är hemma och mår bättre än på länge, så detta slutade också bra på alla sätt! Min långvariga 'process' under 2020 med min trasiga 24 tums HP dator är i det närmaste över, och jag har nu istället en dator som jag hellre ville ha eftersom min 8 år gamla 17-tums HP har en del ålderskrämpor.. så detta är också något bra som får tillskrivas 2021! Och kanske man om nån månad eller två får ett 'covidvaccin'.. det får man också tillskriva år 2021! Förra året fanns det ju inget vaccin.. och mer än detta lär ju hinna 'hända' i år så klart..

***

Så här är en del blandade bilder från första månaden år 2021, en månad som inte riktigt är slut än.. De här blev de första bilderna detta år, ingen verkade spara på krutet..

***

Och månaden fortsatte med delvis fint väder emellanåt, här är bilder från en promenad utefter Stockholms Ström vid Skeppsbron i Stockholm, och utefter Skeppsholmens solbelysta västra sida.

         

***

Spännande och vacker fågel, för 40 år sen såg man den knappt.. med övergödningen av Östersjön har dom ökat kraftfullt.. ser dom t.o.m. från balkongen ibland..

 

***

Mycket folk ute i finvädret, det är trevligt! Trots pandemi så blir det sällan ödsligt här i stan..

         

***

Museifartyget Orion..

***

Fågelmatningen vid Norrström..

           

Tack för mig!

Postat 2021-01-26 13:14 | Läst 1003 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Vadå skärmtid..

***

Vad menas med det.. tid är väl tid.. eller blir det tid x 5 med mobilen och TV:n här inräknade då.. Ja inte vet jag! Har nyligen köpt en ny 17-tums HP med högupplöst IPS-skärm bl.a, det blev en sån här! Min 24 tums HP 'all in one' dator gick ju sönder i början på juli förra året och lämnades in för en reklamations rep. och den gjorde samma 'resa' som Ing-Marie S. dator gjorde som ni säkert minns.. till Norge där dom bytte moderkort, och jag fick hem datorn där jag då upptäckte att webbkameran inte fungerade trots att den var iklickad att fungera i ett protokoll vid slutkontrollen av datorn.. rent fusk alltså! Ingen hade testat webbkameran! Så jag fick skicka in den igen, och den hamnade åter i Norge.. Dom bytte kameran en eller två gånger och ett par sladdar, det gick ändå inte att få den att fungera! Så efter mycket om och men, och efter 6 månader så köper HP tillbaks datorn för inköpspriset som var 13990:-

Och själv så beställde jag nyligen en ny högupplöst 17-tums  bärbar dator med 'i stort sett' en 4K IPS skärm, detta eftersom jag redan har en 17-tums 'bärbar' som nu blivit 8 år gammal och som visar en del ålderstecken, men fungerar ändå just nu.. det är den jag alltid redigerar mina bilder med. Min 24 tums HP som gick sönder i juli ersattes snabbt då med en 21,5 tums Imac med Retinaskärm som är fantastiskt bra, jag ville testa 'macmiljön' och Retinaskärmen! Jag insåg i juli att 'allt' digitalt skulle ha hängt på min gamla 17 tums HP vad gäller 'dataärenden', bildredigering, läsning av dagstidningar, FS, bankärenden, mejl, allmänt surfande och mer.. Detta blir sårbart när allt hänger på endast en dator, som börjar visa ålderstecken..

Så den 24 tums HP som nu köptes tillbaks behövde jag inte längre nu.. jag har ju min 21,5 tums Imac! Däremot behöver jag ha en 'backup' för min 8 år gamla HP som börjar visa ålderstecken, och det blir den nya 17-tums HP som blir ersättaren efter en viss 'inskolning'.. Att det blev HP igen är för att jag också behöver 'Windowsmiljön'.. Kanske den nya får ta över innan den gamla ger upp helt, vi får se.. Jag har blivit lite 'bortskämd' med högupplöst skärm sedan jag skaffade min Imac.. det ger troligen ett beroende så kanske den nya får ta över inom kort.. så får den gamla ligga som en slags reserv..

***

5 skärmar igång här, det händer nog i stort sett aldrig.. Den nya 17 tums HP till höger i bild..

***

3 skärmar händer väl ibland..

***

Två skärmar är nog det normala för mig..

Tack för mig!

Postat 2021-01-21 14:04 | Läst 1159 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Äntligen en 'vinterfågel'..

***

Den har ju hittills varit rätt knepig den här vintern fram till för nån vecka sen eller två.. Även fågelmässigt så har jag inte sett en enda 'vinterfågel' i mitt närområde förutom ett par mindre flockar av Sidensvans som bara passerade förbi på håll för ett par månader sen.. Och några fler 'svansar' lär jag inte se för nu är alla äpplen här uppätna av traktens Björk och Koltrastar.. Men idag såg jag de första Gråsiskorna i alla fall.. sena dom också jämfört med det 'normala'.. men vad är normalt nu för tiden å andra sidan..

Så det blir lite bilder från närområdet Tantolunden från idag.. Först några Gråsparvar, dom är alltid stabila..

***

Sen dök några Gråsiskor upp..

***

En fin Skata som satt och käkade nötter vid en matning noterades också..

Fotat med Z50 + 300 mm. PF för de som är nyfikna..     Tack för mig!

Postat 2021-01-19 23:26 | Läst 917 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Lite från idag..

***

Tog en nästan tom T-bana in till city och promenerade sedan hem i ett vintrigt Stockholm idag med kanske -7°, en härlig känsla och inte så vanlig numera.. Och motiv finns det ju!

Sol på förmiddagen men sen kom nån slags kölddimma inrullande över Riddarfjärden och började skugga Norr Mälarstrands fastigheter..

***

'Falun Gong' vid Konserthuset.. kanske dom kör varje fredag, har sett dom där ibland..

***

Takskottare, det var ett tag sen man såg.. Ny snöskyffel, prislappen sitter kvar..

***

Ny 'skruvad' fasad nära Sergels torg.. Tack själv!

***

Sen gick jag till Kungsträdgården.. kunde Körsbärsblommorna fortfarande blomma tro, trots vintern! Jodå, de blommade mer än tidigare när jag passerat där för ett par veckor sedan..

***

Svårt att se spelplanen..

***

Men ett par kvinnor tänkte tydligen försöka ändå..

***

af Chapman insvept i kölddimman som rullat in..

***

Riksdagshuset likaså..

Allt fotat med 300 mm. PF + Z50.     Tack för mig!

Postat 2021-01-15 19:35 | Läst 1107 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera
1 2 Nästa