** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Riksdagen där man ofta 'skarvar'.. Jag menar också ser Storskarvar..

***

Hur som helst så känns det som just 'Skarvar' eskalerat här i Norrström i Stockholm, och det tycker jag är lite spännande! Dom visar upp sig flitigt ända upp i Norrström trots ett skapligt 'flöde' av vatten här, så brukar det inte alltid vara. Jag brukar se dom mestadels längre nedströms, men nu ser man dom ofta så nära det egentligen går, och dom verkar inte skygga alls, och kanske gillar det strömmande vattnet t.o.m.. Det har vad jag kunnat se varit 'fullt flöde' här och även på Stallkanalen på andra sidan om Helgeandsholmen, sedan det började regna rejält i slutet på sommaren! 

Och det har varit speciellt 2 individer som visat upp sig just här har jag noterat, känns som de ofta hänger ihop och småbusar lite med varann dessutom.. Och är just här fotade under Riksbron eller i dess närhet.

En fågel som ofta är illa omtyckt av många.. Jag tycker den är spännande! Allt här fotat för ett par dagar sen med Nikon Z50 + TC 1,4 II + 300 mm. PF = 630 mm.     Tack för mig!

Postat 2023-09-21 13:30 | Läst 449 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Apropå ingenting..

***

..som ibland uppvisas här på 'bloggen'.. Här är i alla fall en ovanligt 'cool' film fotat inne i cockpit på ett avancerat stridsplan, där filmandet också är i sig ovanligt avancerat..

Från Youtube här! 

**

Sommaren kom tillbaks, men det har inte Tornseglarna gjort..

Tack för mig!

Postat 2023-09-05 23:20 | Läst 504 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Sett i 'närområdet'..

***

 Fick plötsligt nu i veckan syn på dessa Rådjur liggandes i solen på gräset, och som bara tog det lugnt.. Platsen var det absolut närmaste man kan komma i definitionen 'mitt närområde', som jag brukar använda just där 'Tantolunden' börjar, och då just där jag brukar börja mina återkommande promenader zicksackandes fram bland de kolonistugor som finns här, en promenad som alltid tar mer än en timme när kameran är med.. Och det dyker ofta upp något oväntat att fota här!

Här en länk till exakt var dessa Rådjur fotades, zooma gärna ut: Rådjur nära.

Här dök dessa fina Rådjur upp efter bara 20 m. promenad, ett halvt stenkast från där jag bor.. Det är inte första gången jag fotar Rådjur här, det förekommer med nått års mellanrum känns det som. Här verkar det vara två årsungar och en 'morsa' är min gissning, som verkade synnerligen orädda, och de är säkert väl så vana både med människor och en del hundar.. Tror dom även har vant sig vid de faluröda staketen där vi människor håller oss på ena sidan när vi promenerar förbi, medans Rådjuren håller sig på andra sidan där 'spenaten' och andra godsaker växer.. Och behöver dom så hoppar dom lätt över ett sånt staket, det gör inte vi människor.. De som har stugorna och odlingarna är som oftast pensionärer dessutom..

**

Två dagar senare såg jag även en Råbock med fina horn, ihop med en 'get' just här i närområdet, men råbocken med fina horn fick jag aldrig på bild, den rörde sig och vegetationen var tät fem meter bort.. Här är 'geten'..

**

Även annat gulligt upptäcktes..

Fotat med Nikon D750 + TC1,4 II + 300 mm. PF  &  Iphone 12.     Tack för mig!

Postat 2023-09-02 13:49 | Läst 456 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera