Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Spanade lite i 'lunden'..

Gick upp och spanade lite i mitt närområde Tantolunden här i Stockholm härom dagen, det var ett tag sedan senaste gången! Det brukar ofta inte finnas så mycket spännande rent fågelmässigt nu när vi kommit så här långt på säsongen.. Men jag förvånades över hur stora Koltrastens ungar redan är, så även Björktrastens.. Det tycks inte ha gått någon nöd på dom tidigare under våren när det var så kyligt! Kanske mindre fåglar har haft det kämpigare, men det vet jag inte.. I alla fall så fick jag syn på en Stenknäck som visade sig fint! Den for runt i bladverket på ett träd och tycktes samla föda i näbben, vilket ju indikerar att det finns ungar i ett bo någonstans i området.. Det är ju kul, har nog inte sett någon Stenknäck här på denna sida om årsskiftet, men däremot så har jag hört dom några gånger!

Sett i 'lunden'..          Blodlönnen har alltid så fina löv denna årstid..

Så dök den plötsligt upp, en Stenknäck!

Tack för mig!

Postat 2017-05-31 21:55 | Läst 2348 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En sen 'Gökotta', kombinerat med hjortsafari..

Ungefär så kändes min fina cykeltur i lördags, en tur som jag gärna gör några gånger under sommarhalvåret. Det här blev den första i år och blev bättre än förväntat, så som det ofta blir.. Vädret i lördags var försommarfint kombinerat med högsommarvärme på +27°.. Det räcker och blir över! Men faktum är att cyklar man i en maklig takt så svalkar fartvinden riktigt skönt samtidigt som man inte blir för varm av ansträngningen.. Cykelturen gick mot SO bort mot och förbi Hellasgården i Nacka, och vidare bort till dom fina Erstaviksskogarna nära Saltsjöbaden och Tyresö. Där finns ett stort skogsområde med fina cykelvänliga grusvägar utan fordonstrafik, även om någon enstaka bil från de boende borta vid Erstavik kan dyka upp. Finare skogsområde nära Stockholm finns inte! Tyresta nationalpark är så klart också fantastiskt fint, men det ligger längre bort från mig.. Den här rundan blir lite drygt 3 mil, en lagom runda på en eftermiddag i lugn takt! En hel del bilder här för den som är intresserad..

Det var det här jag lämnade bakom mig, för en runda i skogen.. Nedanför Tantolunden..

Även vid Sicklasjön i Nacka så trängdes folk..

Här börjar Erstaviksskogarna.. fast just här ligger en mängd fällda stora Ekar, flera har legat här i ett antal år nu..

Alldeles där skogen började fick jag ett fint möte med en Större Hackspett..

Så här ser de fina skogsvägarna ut.. Medans jag cyklar så hörs ständigt de vanliga vårfåglarna, kanske mest Lövsångare och Bofink, men även Grönsångare noterades..

Här mitt andra fina möte denna dag, en Kopparödla/orm..

Man får se upp så man inte kör över den.. den ligger gärna på vägen och solar och värmer sig! Såg en till senare under dagen, men det brukar jag kunna göra här i denna skog!

Här är målet för denna cykeltur, de fina gröna böljande ängarna.. bättre rastplats finns knappt! Här har man utsikt över ett stort område, och man ser ofta hur naturen visar upp sig både i form av ljud men också i fina händelser.. bara att sitta och vänta i det fantastiska vädret!

Här sitter jag beredd.. utklädd i full naturnära camouflagedräkt så att jag ska smälta in..

'Föreställningen' började med dessa Dovhjortar långt bort till höger..

Sedan fick jag äntligen höra Göken, dessutom riktigt ljudligt! Det är första gången jag hör en Gök här, vilket har förvånat mig genom åren, miljön här känns ypperlig för denna fågel! Sen dök denna vråk upp som hastigast till vänster, trodde den skulle börja skruva sig i termiken men så blev inte fallet.. Tror det är en Ormvråk även om jag tidigare år sett Bivråk just här!

Kort därefter kom plötsligt två Rådjur springande rakt framför mig, där den ena jagade den andra, men den som jagade vände straxt och sprang tillbaks till den dunge dom kom ifrån.. Hjortdjur nummer två..

Den som blev jagad stod kvar och undrade vad som hände.

Och tycktes ge upp..

Efter fikat så cyklade jag 50 meter utefter den lilla vägen när plötsligt hjortdjur nummer tre stod där.. Undrar om den såg mig, jag var ju ändå camouflageklädd..

En bred gammal Ek ihop med en fin Älg.. känns lite ursprungligt på något sätt..

Alldeles i närheten fanns ytterligare en flock med Dovhjortar..

Här är miljön som dom håller till i..

Älg och Dovhjort går tydligen bra ihop.. kan ses här..

Sen drog den vidare..

När jag började min återfärd hemåt, men via en annan fin liten grusväg som genomkorsar den stora ängen, så dök plötsligt ännu en flock Dovhjortar upp..

Nog med denna flock, väl uppe på cykeln igen så råkade jag titta åt vänster.. Hmm..

Ytterligare en flock.. Jisses! Så här mycket frigående hjortar har jag nog aldrig sett här tidigare..

Lustigt hur dom så exakt håller sig innanför 'skuggränsen'.. inga soldyrkare tydligen..

Lämnade 'djurparken' vid Erstavik och fortsatte den fina cyklingen genom skogen, stannade endast för påfyllning vid den naturliga vattenkällan nära Sandasjön. Här finns alltid kallt och friskt vatten!

Någon har nån gång slagit in ett rör här så att det är lättare att fylla på sitt vatten..

Väl hemma igen så låg nu grillröken tät över Drakenbergsparken..  Hornstull i bakgrunden.

Färdvägen just i Erstavikskogen.. Det inritade varvet är drygt 8 km långt och det går med fördel att promenera det likväl som att cykla.. Bilparkering och busshållplats finns ute vid 'stora vägen' mot Älta.

Det här gör jag gärna om!     Tack för mig!

Postat 2017-05-30 16:06 | Läst 2748 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Fint besök.. Kungaskeppet *Dannebrog*..

Ett av de vackraste fartyg/yachter som finns, tycker jag! Den låg idag vid Skeppsbron här i Stockholm. Vad som föranleder detta fina besök vet jag inte.. men det går säkert att googla fram, även fakta om detta vackra fartyg går så klart att få fram genom att googla på dess namn *DANNEBROG*.. Skeppet sjösattes 1932. Hmm.. lika gammal som morsan.. 

Skeppsbron idag..

Tack för mig!

Postat 2017-05-28 22:12 | Läst 2770 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ett återbesök hos 'lusia lensis'.. (linslusen)

Senaste gången jag var där och dessutom hade ett fint möte var 31:a mars. Kände att jag måste göra ett besök där även denna årstid, kanske den fina Gärdsmygen fanns kvar.. eller?

Här en länk till förra mötet för nästan två månader sedan: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/nya-arten-lusia-lensis-eller-linslusen.htm .

Och jodå, Gärdsmygen fanns kvar.. och tycktes häcka, även om jag inte såg exakt var boet kunde finnas.. Medans jag följde en 'smyg' med kameran så satt det en annan  och varnade ljudligt.. ett tag i alla fall. Hörde även deras vackra vårsång några gånger.. Ljuset var inte lika bra denna gång, nu har löven slagit ut på de flesta träden och det är betydligt 'murrigare' ljus.. men det får duga!

Gärdsmyg vid bäcken nära Nacka Gård..

Det är i den här miljön den håller till..

Insekter finns det ju här..

Syns nästan inte bland fjolårslöven..

Finns det insekter i näbben, då finns det ungar i boet..

Tack för mig!

Postat 2017-05-25 18:59 | Läst 2505 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Abstrakta..

Så blir gärna bilderna när jag kör med lägsta möjliga ISO (160), minsta möjliga bländare (16) och en slutartid på mellan 1/5 - 1/10 sek. Här på min Nikon 1 AW1 med en vidvinkel motsvarande 18 mm. på FF, allting fotat i RAW. Platsen är Strandvägens början i Stockholm. Allting blir väldigt överexponerat i solsken, men det går också att ta fram en del detaljer i RAW filerna..

Cyklist..

Fordon..

Flanörer..

Tack för mig!

Postat 2017-05-22 22:02 | Läst 2492 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 Nästa