Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Ingenting är beständigt..

I mitten på augusti 2019..

I Fredags..

Spåren finns där..

Fortfarande låst..

Det blir ingen 39:e säsong.. men 38 säsonger är ju inte så dåligt heller, hade bara räknat med kanske 10 säsonger år 1982.. Det här blev min sista båttur.. Lagunen på utsidan av Tärnskär , zooma gärna ut där..

Själberget , c:a 7 km. söder om Tärnskär, zooma gärna ut där också.. En grupp Gråsälar syns till vänster på den övre ön där..

Tack för mig!

Postat 2020-06-17 13:25 | Läst 1734 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Kanske pandemin är över..

Har nog missat den infon.. Det var känslan när jag cyklade förbi i mitt närområde nere vid Årstaviken igår, det var lika fullt med folk där som det är alla somrar när vädret är fint och vattnet är badvänligt! Dessutom kommer folk hit från förorterna med T-bana eller bilar, det syns på frånvaron av lediga bilparkeringar.. Det finns ju bad även i Mälaren västerut och i sjöar som är närmare, men det är ofta in till stan folk åker, antagligen för att 'trängas' just här.. lite mystiskt,  speciellt i dessa Coronatider.. samma 'problem' är det ju på Kungsholmen också, vid Hornsbergs strand.. får nog cykla dit och spana lite också..

Sett igår i mitt närområde när jag varit på en cykelrunda söder om stan.. 'Tanto beach'..

Det är i fastigheterna där uppe som jag bor!

Så slutsatsen är nog att pandemin är över.. eller så får den kanske extra fart..     Tack för mig!

Postat 2020-06-11 13:25 | Läst 1451 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Sett från 'gömslet'..

Då menar jag detta gömsle..

Det är härifrån jag allt som oftast fotar 'mina' Tornseglare som visar upp sig så fint från morgon till kväll under tre sommarmånader, varenda dag om det inte regnar.. Dom tröttnar aldrig, och inte jag heller.. Det är kul att försöka fota dom nära, när dom far förbi i en hiskelig fart någon enstaka meter utanför balkongen, och det bor ett par straxt ovanför balkongen så som dom har gjort under ett flertal år.. det gör att det finns en del chanser att fånga dom på bild under inflygningen.. då bromsar dom t.o.m. upp litegrann.. Läste ganska nyligen att dom i planflykt kan flyga i 100 km./tim. och vid dykning 200 km./tim. och det tror jag stämmer! Jag har mest använt brännvidder mellan 20-85 mm. här, och bäst har nog lilla Z50 känts med sitt lilla Z DX objektiv 16-50 mm. f/3,5 och då med 11 bilder/sek. och förinställd manuell fokus på c:a 3 m. Sen är det bara att grovrikta kameran mot dom när dom kommer farandes och trycka av.. Största bländaröppningen f/3,5 ger också ett hyfsat skärpedjup och fåglarna blir skarpa även bortom och lite hitom 3 m..

Det är alltid lika trevligt när man får se dom.. nära!

                     

 Inflygning mot boet ovanför balkongen..

                     

Tack för mig!

Postat 2020-06-10 20:27 | Läst 1920 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Fortsatt konstaterande..

Då menar jag att våren och försommaren går för fort.. som jag skrev och konstaterade i 'min förra blogg' . Det är tur att man har en kamera så att man kan frysa tiden och minnena lite, från den här hektiska årstiden.. Så här är ytterligare en del bilder från min cykeltur runt på Djurgården i Stockholm i förra veckan.

Härlig lövskog här med mycket fågelsång från Grönsångare, Lövsångare och en och annan Näktergal..

Fika fick det bli vid 'Kruthuset' nära Hundudden..

Isbladskärret..

Sothönor, Snatteränder och en del övningsflygande Gråhägrar sågs här..                 

På skuggsidan av kärret, en unghäger och en Sångsvan bakom, där svanen i år har valt att inte häcka..

     

På den här sidan av kärret brukar jag alltid höra och ofta även se Gärdsmyg..

 

Lite bling i motljuset..

Och vad finns där.. jo, "flygande rosetter" som Ing-Marie S. så fyndigt döpte dom till för några år sen..

 

Plötsligt kom en rovfågel och landade bakom ett träd och tycktes böja sig ned eftersom stjärtfjädrarna böjdes uppåt.. Den drack vatten, en äldre Duvhök hane, enligt samlad kunskap här på Fotosidan, tack för det!

   

Tack för mig!

Postat 2020-06-08 21:43 | Läst 1321 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Det är väl den tiden nu..

Den tiden på året när naturen fläskar på som mest.. det mesta har slagit ut och en hel del har redan nått sin kulmen och även passerat den.. Fågelungar piper lite överallt.. Små Starflockar har redan börjat bildas, där även årets ungar finns med.. och bara två veckor till midsommar.. hur gick det här till? Som vanligt den här årstiden så hänger jag inte med.. Det här är en blogg med endast lite från min cykeltur igår runt på Djurgården i Stockholm, som var ett försök att 'frysa tiden' lite i några korta ögonblick i alla fall.. stoppa tempot i naturen på något sätt.. det är inte jag som stressar på, det är naturen.. Det här blir i alla fall som en liten 'minnesblogg' om sommaren 2020 att gå tillbaks till framöver, hur blev den nu när pandemin slog till på ett sätt som ingen varit med om tidigare.. Den verkar bli rätt hyfsat bra hittills, trots det som pågår..

Gärdet, Djurgården, som det ser ut när man bara lägger sig ned på en äng..

Tack för  mig!

Postat 2020-06-04 18:18 | Läst 1480 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera