Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Vår och sånt..

***

Inte bara vädret signalerar vår sedan en tid tillbaks, trots att det bara är februari.. Även SMHI och naturen själv bekräftar det hela! Lite vårbekräftelse också här från 'närområdet' Tantolunden i Stockholm, sett och fotat idag.

Första 'vårfågeln' här blev som vanligt Ringduvorna, dom har inte setts här sedan i november..

***

Långfingret fick man dessutom..

***

Vårsjungande Steglitser hördes på ett par olika ställen..

***

Kråkorna finns ju alltid där..

***

Är det du som stjäl alla talgbollar..?

***

Whem..?

***

Lite grönska..

Allt fotat med Z50 + TC 1,4 II + 300 mm. PF = 630 mm.     Tack för mig!

Postat 2021-02-27 22:11 | Läst 983 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Bäcksmygaren..

***

En trevlig fågel som jag alltid brukar se här vid bäcken nära Nacka Gård, straxt öster om Stockholm. Huvudsyftet brukar vara att fota Strömstare här i februari, så även i år och det kommer fler bilder på den framöver.. Men varje gång jag är här (oberoende av årstid) så ser jag också Gärdsmyg som hoppar runt strandnära här, då blir det oftast den arten jag försöker fota och det är inte alltid så lätt, sitter den still i två sekunder så tror man nästan att den har somnat..

Det är här den gärna håller till..

***

Smygen..

                     

Som så ofta fotat med Z50 + TC 1,4 II + 300 mm. PF = 630 mm, men också ett Z DX 16-50 mm. för miljöbilderna.     Tack för mig!

Postat 2021-02-25 17:05 | Läst 889 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Fortsatt fin vinter med lite tillhörande fågelliv..

***

Men nu verkar det som snön är på väg bort om några dagar.. vi får se! I så fall blev det en ganska kort men hyfsat intensiv vinter för en gångs skull, sagt med förra året i åminnelse.. i mina hemtrakter! Själv brukar jag alltid försöka göra ett eller flera besök vid bäckravinen vid Nacka Gård när vi kommit in i februari, innan dess står solen för lågt och solen räcker inte riktigt till.. och besöket får gärna vara från 12:00 och framåt i ett par timmar, då är ljuset bäst..

Den här gången blir det mest Strömstare och lite isbilder från platsen, och helgen bjöd på fantastiskt väder med mycket folk som var ute och promenerade eller åkte skidor.. Ett par kilometers fin promenad genom Nackareservatet från T-banan vid Björkhagen innan jag kom fram till bäcken.. En gris hängde i ett träd..

***

En annan fotograf var redan där, han berättade om 3 Strömstarar här, själv nämnde jag att man ofta ser Gärdsmyg här också, aha det var det han hade sett men inte förstått vad det var, den var så snabb och gick inte att fota.. och det stämmer ju oftast!

***

Själv såg jag endast en Strömstare här denna eftermiddag, men var glad för den..

                     

***

Och så fanns som vanligt en Gärdsmyg där i nån halv sekund.. även om den sågs ett flertal gånger utefter den motsatta stranden.

***

Det blir lite extra vackert med dessa speglingar i vattnet..

       

***

Sen finns det ju en del iskonst också så klart..

     

Fotat med Z50 + TC 1,4 II + 300 mm. PF  = 630 mm.     Tack för mig!

Postat 2021-02-16 22:12 | Läst 997 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Fiskaren i bäcken.. kanske är det 'Näcken'..

***

Sakta växte han fram där mitt i bäcken..

***

Plötsligt fanns han där i sin 'sydväst'.. 

***

Eller är det 'Näcken' kanske.. sågs även i svartvit version för de som är lagda så.. bilderna togs igår vid bäcken nära Nacka gård.

Fiskargubben var inget jag såg där och då.. han upptäcktes hemma vid datorn..     Tack för mig!

***

En liten kompletterande bild som visar 'fiskaren' som jag såg honom i isformationen ovan.. ihop med 'originalet'.. Vi ser ju formationer rätt så olika så här vartefter hjärnan tolkar bilder.. blev osäker på om alla såg ansiktet som jag såg, och med en del PS så blev det så här..

Postat 2021-02-12 13:19 | Läst 949 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Runt fjärden..

***

Det blir gärna så när man bor på en ö.. speciellt den här årstiden när solen skiner och fortfarande står lite lågt, då promenerar jag gärna runt Riddarfjärden i Stockholm så att jag får motljus när solen börjar gå ner, det brukar bli fint! Och motiv finns det ju alltid.. och olika varje gång så klart!

Började först med att runda Gamla Stan via Skeppsbron, där är också ofta fint ljus beroende på speglingar från solbelysta fastigheter vid Blasieholmen. Här en promenad ner utefter 'nya' Slussbron ner mot Skeppsbron och sedan utefter dess kaj.. Alla bilder fotade med Z50 + TC 1,4 II + 300 mm. PF och det blir då 630 mm.

***

En del fåglar här utefter Stockholms Ström och Norrström, jag förutsätter att ni vet vilka de är.. börjar med en Gråtrut..

                 

***

Norrbro..

***

Under Vasabron..

***

Nedanför Kungsholmstorg vid Norr Mälarstrand, Kustbevakningens '031' på väg att lämna kajen..

 

***

Sen kom 'juvelerna'.. isformationer som skapats av naturen själv som likt 'ljusstöpning' doppas med viss regelbundenhet av vågor och hinner frysa till lite mellan varje dopp.. det fina är när man sen kan se dom spegla in både en blå himmel och en gulröd solnedgång.. det är det inte så ofta man lyckas med.. vid Norr Mälarstrand!

         

                

Tack för mig!

Postat 2021-02-06 12:38 | Läst 1088 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera