Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

En Promenad runt fjärden..

För mig så är det Riddarfjärden i Stockholm som menas. Det brukar vara en trevlig promenad den här årstiden med mycket sol, om nu den råkar vara framme.. Dessutom var det svaga vindar den här fina lördagen! Mycket folk som var ute och njöt, och det var mestadels dom som jag fotade, 'promenadfoto' helt enkelt.. Kändes lite som vinterns 'klädtema' är riktigt stora och vackra sjalar..

En hel del bilder här från min sköna promenad..  Första fotot blev nere vid Tantobadet på Södermalm..

Redan här sågs folk njuta av det fina vädret..

Lången..

Sjalen..

Vårkär..

Hmm.. sjalarna..

Sjalen..

Utsikt västerut från Västerbron..

Utsikten österut.. den tröttnar man aldrig på!

Sjal..

Slutet på januari.. här åks inga skidor, här skejtas det.. under Västerbroleden i Rålambshovsparken..

Jodå, han landade rätt..

Sjal..

Även här..

Lite mer diskret..

Efter tidigare mörkertider..

Och en rejäl sjal..

Inte alla hade sjal..

Röd..

Svensk..

Likfärgade..

Också en med kameran på magen..

Hade behövt.. en sjal!

Rätt utrustade..

Klarar sig också bra..

Ju närmare Stadshuset desto fler kameror..

Stadshustornet.. får lite minnen från förr, för kanske 15 år sen så släckte jag och två dåvarande kollegor en pyrande brand under kopparplåten högst upp i tornet, 80 meter upp.. Någon hade slängt en cigarett som fått lite 'organiskt' skräp att börja pyra lite ovanpå kopparplåten. Koppar leder värme extremt bra, värmen spred sig till träkonstruktionen under plåten så att det började pyra även där.. En uppmärksam 'personal' nere på gården tyckte sig se rök uppe vid tornet. Kungsholmen blev larmade och jag och mina två rökdykarkollegor tog sig upp dit efter stor fysisk ansträngning, klädda på sedvanligt brandmannavis vilket innebär 20 kg. på ryggen med klädselns vikt och en 'luftapparat', och dessutom för mig ytterligare 10 kg 'rökdykarledarutrustning' i ena näven, och en 10 kg. 'pytsspruta' (dunk med 10 l. vatten) i den andra näven, mina yngre och starkare kollegor hade brandsläckare och en mindre rulle slang + strålrör och en yxa för att hugga sönder plåten, i sina händer, tanken var att dom så snabbt som möjligt skulle ta sig upp och påbörja en släckning med det som dom hade, och sedan kommer jag efter med ytterligare 'släckkraft'.. Och förhoppningsvis så har en av släckbilarna då hunnit koppla upp sig med sin vattenpump och med högt tryck lyckats fylla ett befintligt rör i tornet (en stigarledning) med vatten, och med tillräckligt tryck för att kunna fylla den slang med strålrör som vi hade med oss upp.. Det går åt 1 kg. tryck för var 10:e höjdmeter, så om tornet är 80 meter högt så går det åt 8 kg. vattentryck bara för att fylla upp röret, och vill man att det ska spruta något där uppe också så ska man lägga på några kg. till! Men det gick bra, och vi behövde bara använda den släckutrustning vi hade med oss i händerna.. Hade den här branden fått pyra hela natten högst upp i tornet utan att någon upptäckt detta så kanske hela övre delen med tunga klockor och allt ramlat ner.. allt under kopparplåten är av trä, även pelarna som håller upp klockorna och 'tre kronorna'.. Och allt är ju numera 'historia'.. så som det mesta!

Vid Stadshuset..

Flera hade gift sig..

Pelarna bjöd på ett fint ljus och skuggspel i den nedåtgående solens sken..

Konst..

Visst ja, tema sjal.. tror hon vann..

Inklämd..

Dit bort ska jag.. Högalid!

Allt fotat med min 85 mm. f/1,8     Tack för mig!

Postat 2018-01-29 23:43 | Läst 2862 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fågel blå..

Nåja, helt blå är den ju inte.. men en del fina inslag av blått kan man se! Fick några trevliga bilder på Nötskrika igår, och som vanligt så är det i mitt närområde Tantolunden som bilderna är tagna. Förhållandena var fina med en hel del sol och medljus.. Nu är vi inne i 'låg-ISO' tider igen.. om bara solen är framme..

Från torsdagen..

Han flög ditåt..

Tack för mig!

Postat 2018-01-26 23:19 | Läst 3264 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Kanske ett vårtecken..

Igår fanns det fortfarande lite snö kvar, men igår på kvällen var det +7° och idag sken solen och det var +8° med frisk vind.. så nu är snön borta och jag tror minsann att det fanns lite vårtecken.. visst måste väl det här vara ett vårtecken.. eller? Fotat i mitt 'närområde' idag..

Såg aldrig vart den tog vägen sedan..     Tack för mig!

Postat 2018-01-25 19:19 | Läst 2712 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Gick över bron..

Och då menar jag den 'nya' av de två tågbroarna över Årstaviken här i Stockholm. Det var ett tag sedan jag gick utefter Liljeholmskajen, och ännu så är det inte färdigbyggt, men en hel del har ändå färdigställts sedan jag var där någon gång under försommaren. Det blir lite annorlunda när man bygger höga hus som här, och om jag minns rätt så är det ytterligare två höga fastigheter kvar att bygga..

Här är lite bilder från min promenad över bron, och lite vinklar och linjer i det mulna vädret.. Södra sidan av Tantoberget..

Tantoberget..

Brohuset.. med krockdämpare byggd på kajen om något fartyg kommer ur kurs..

Linjer och vinklar..

Hemma igen..

Tack för mig!

Postat 2018-01-24 23:35 | Läst 2810 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Finvädersbilder..

Inte konstigare än så.. I söndags bjöds det bara på fint väder hela dagen här i Stockholm, och på många andra platser har jag sett här bland bloggarna, tack för det! Mina finvädersbilder innehåller också en massa dimbilder, men för mig som fotar en del så är även detta 'finvädersbilder'.. Den här söndagen var fantastisk, det bjöds på allt från tät dimma i det stilla vädret till uppklarning och slutligen strålande sol i stilla väder där mängder av människor var ute och njöt av den lilla vinter som dagen bjöd på, med allt från pulkaåkning till bad..

Här är en hel del bilder från min fina söndag i mitt närområde Tantolunden och utefter Årstavikens strand..  Dimma, men ändå en hel del blå himmel mot norr..

En fin Rödhake visade sig i en sekund..

Från Tantoberget sett ner mot 'mitt' bostadsområde..

Södra sidan av berget.. så vackert det blev när bakgrunden är försvunnen..

Solen orkar inte riktigt än, sett genom Lärken..

Plötsligt hördes ljudet från Knölsvanar i dimman..

Dom hade riktning mot Ringvägen..

Tågbroarna över Årstaviken, den äldre ser man bara valvet av..

Nere vid Tantobadet matade man änder..

Och så badade man.. så klart! Vad annars?

Och dimman låg tät, men ibland ändå halvt genomskinlig över mot Liljeholmskajen..

Nere vid badet stod folk hänförda och njöt av det vackra..

Konstigt att alla är svartklädda nu för tiden..

Sen gick jag hem och åt lunch, och under tiden försvann dimman..

Så det blev till att gå ut igen och njuta av det fina, men denna gång med vidvinkelzoomen 14-24 mm. Nere i parken åktes det pulka för fullt..

Än så länge står ju solen rätt så lågt, så det är utefter Årstavikens solbelysta strand som gäller..

Och dimman försvann helt..

Vid badet matades det fåglar även nu..

Säga vad man vill, men vädret var fint.. och badade det gjorde man tydligen hela dagen..

Till och med solnedgången hemifrån blev extra fin.. :-)     Hägerstensåsen..

Tack för mig!

Postat 2018-01-23 00:31 | Läst 2966 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa