Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

'White out'.. så var känslan när rullgardinerna drogs upp!

***

Inte så roligt men ändå förväntat enligt SMHI:s prognoser.. Våren kommer ju aldrig på ett snabbt och enkelt sätt, åtminstone väldigt sällan! Tycker det har varit väldigt mycket 'fram och tillbaks' med vintern den här säsongen.. Tror det pågående snöfallet kan vara snöfall '10.0' men har egentligen tappat räkningen redan vid '5.0'! Och det fortsätter troligen ett dygn till..

**

När rullgardinerna dragits upp konstaterades 'White out'..

Konstigt nog fungerade solcellsladdaren hyfsat trots den 'vita' yrsnön och ingen sol synlig.. som mest laddade den med 0,4 Ampere till min 'Powerbank'.

**

Gick ner till 'Zinken' och käkade en lunch, och sedan vidare utefter 'Tantoberget' ner mot badet vid Årstaviken..

**

Panoraman med min 'solcellsdrivna' (via en Powerbank) Iphone 12, här lite inzoomat mot Liljeholmssidan, där byggnaderna till höger håller på att rivas nu för att ge plats för 'högre' bostadshus, antagligen lite som byggnaderna till vänster vid Liljeholmskajen.

Sen gick jag och handlade och sedan hem.. Allt fotat med Nikon D750 + F 20 mm. & Iphone 12 med alla utomhusbilder här..     Tack för mig!

Postat 2023-03-27 20:07 | Läst 456 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Vårkänslor på 'Strömmen'..

***

I det här fallet så är det vid 'Norrström' i Stockholm som bilderna här har tagits, under en fin eftermiddag i förra veckan. När man ser sjöfåglar obekymrat komma surfandes medströms på små isflak från Riddarfjärdens rämnande isar och Sångsvanar som flörtar med varann, då är våren nära.. eller redan här!

**

Sothönor gillar att stå på flak..

 

**

Sångsvanar på grynnan nedanför Operan..

     

     

**

'You talking to me'..

Fotat med Z50 + F 300 mm. PF = 450 mm.     Tack för mig!

Postat 2023-03-21 12:43 | Läst 792 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Upprepning.. nåja!

***

Då tänker jag på det fina Norrsken som jag såg och även fotade från balkongen vid midnatt till igår torsdag, första gången jag såg norrsken från balkongen här på Södermalm i Stockholm var i januari 2022. Har ofta spanat lite vid midnatt och klart väder innan jag kryper ner i bingen, och nu så hände det igen.. Så här följer några bilder tagna med D750 & D800E med lite olika objektiv, men mestadels F 20 mm. f/1,8.. Höll på i en halvtimme efter midnatt, sen fick det vara! Önskar att det skulle kunna visa sig tidigare på kvällen, då skulle jag ta med stativet och gå upp på 'Tantoberget'.. med sin utsikt! Allt här fotat på fri hand, orkade inte 'mickla' med stativet..

**

Så här följer några bilder på den lilla 'tårtbit' av ett Norrsken, som jag i alla fall kan se hemifrån..

Tack för mig!

Postat 2023-03-17 16:36 | Läst 782 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

'Friluftsdag' runt och på Riddarfjärden..

***

Det är c:a tre veckor sen jag gick samma runda runt fjärden här i Stockholm, då var det både snöfritt och isfritt och några grader kallare, den här söndagen var det fortsatt en hel del snö kvar efter veckans senaste 'snödump' som trillat ner och där även fjärdens is hade lagt sig, om ändå inte helt så i alla fall till stora delar.. Vackert javisst, men kanske inte det man önskar två veckor in i mars! Fast det är ju så här ombytligt 'väder' förväntas numera, stora svängningar där lågtrycken är välfyllda med nederbörd, snö eller regn beroende på var man bor så klart! Här kom det som snö i veckan..

Det blev ett medsols varv runt fjärden precis som förra gången och via Västerbron då..

**

En hel del aktiviteter förekom på den is och snö som låg, och vädret var bästa tänkbara.. Kom ihåg den långe svarta skrinnaren  med vita skridskor här, till slutet på denna blogg..

**

Fotboll på isen förekom..

         

**

Många promenerade..

             

**

Här utanför bild till höger kom plötsligt en snabb skrinnare helt hämningslöst åkandes, synbart helt utan någon säkerhetsutrustning alls.. kom ihåg den långe och svartklädde skrinnaren i bild 2..

                     

**

Tror att han åkte i säkert 10 gånger.. synbarligen utan problem, och den tajta torrdräkt han tycktes ha fungerade tydligen fint.. men det är ändå lätt att slå sig om man går igenom en is, eller till och med skära sig rejält när man har lite fart.. Vid Gamla Stans tunnelbaneingång så avbröt han sina 'övningar' och anslöt till sina vänner också synliga i bild 2, som tycktes ha filmat det hela från gångbron nära fjärrtågen..

     

Allt fotat med Nikon Z50 + Nikon Z DX 50-250 mm. Iphone 12.

Postat 2023-03-14 18:57 | Läst 538 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Troligen vinterns enda Strömstare.. för mig!

***

Det är lite så det blir varje vinter.. åker hit kanske bara vid ett tillfälle under vintern, och då är det från feb./mars när ljuset når ner tillräckligt i ravinen här, så det blev ett besök tidigare i veckan. Den här individen (det kan finnas fler) är troligen den 'närmaste' Strömstaren sett från min plats i tillvaron, på Södermalm. Och det är vid bäckravinen nära Nacka Gård lite sydost om Stockholm som dessa bilder är tagna.

Nederbörden här i vår del av landet har väl varit lite begränsad i vinter, även om det har kommit lite snö i flera omgångar, men vattenflödet var inte alls rikligt nu som ett tecken på detta, och den Strömstare som fanns här höll sig bara till 'bassängerna' nedanför det lilla flöde som ändå finns.. Den här bäckravinen har blivit lite mer otillgänglig med åren tyvärr.. Ett flertal 'bäverfällen' och 'förbuskning' gör det lite knepigare för varje år att promenera här, är min känsla!

Så här följer bilder på en Strömstare som också trivs i 'stilla' vatten.. Det är väl födotillgången som är styrande, och den hade inga problem att hitta sina 'husmaskar' vad jag kunde se! Bilderna här fotade med Nikon Z50 + Nikon F 300 mm. PF = 450 mm. för närbilder & en Iphone 12 för översiktsbilder.

Panorama med Iphone från den sida av ravinen som är 'nåbar', bäcken rinner in från höger här..

     

**

Strömstare vid sitt 'stilla' vatten..

       

**

  

Tack för mig!

Postat 2023-03-03 12:03 | Läst 800 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera