Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Någon åt sin lunch..

***

Mitt på trottoaren på Hornsgatans norra sida.. Detta sågs när jag påbörjade min promenad runt Riddarfjärden i det fina vädret som först gick via Hornsgatan ner mot Slussen, med en avstickare till den fina gångbanan som går utefter de ganska nyligen utbytta fjärrtågbroarna bort till Riddarholmen, sen är det sjöutsikt varvet runt.. En promenadrunda jag gärna går när solen nu börjar stå lägre, ljuset flödar ändå! Och det blir c:a 12 000 steg dessutom..

**

Matresterna efter en trolig duvhök med en duva till lunch.. hoppas inte pinnen indikerar att någon försökt få bort höken från duvan.. Själv gick jag en bit bort och käkade en bit mald och tillplattad ko till lunch..

**

Ett par hamnade i halva Birger Jarls trappa, på Riddarholmen..

**

Vid Stadshuset fotograferas det nog mest i stan..

**

På Västerbron breddas gångbanorna rejält nu på båda sidorna, vilket behövdes, bilisterna har haft onödigt mycket plats tidigare, okänt varför.. Dom blir inte av med några filer heller vid den här förändringen.. bara nu när ombyggnationen sker.

**

En utsikt jag aldrig tröttnar på.. idag flödade det lägre ljuset med en fin mörk molnhimmel bakom staden.. ett panorama av tre bilder.

**

Från Västerbron bort mot Gamla Stan, med Mälarvarvet närmast..

**

Takstrukturer..

**

Pålsundet med sina vackra välbevarade träbåtar, även om en och annan plastbåt också finns.. snart ska dom upp!

**

Känns priviligierat att få bo på en ö.. ändå så bor jag innanför tullarna.. vill man lämna ön sker det alltid via broar eller via en mörk tunnel (endast pendeltåg norrut, och tunnelbanans röda linje mot Liljeholmen söderut) annars är det de oftast promenad och cykelvänliga broarna som gäller! Här är sista biten hem, en bit upp på Hornsgatan från Långholmsgatan.

Fotat med den promenadvänliga (lätta)  Z50 + Z DX 50-250 mm.     Tack för mig!

Postat 2022-09-18 22:29 | Läst 812 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Blåbrun 🟦🟫 smet, eller Rödgrön 🟥🟩 röra.. Nu får vi se!

***

Det blir intressant att se hur de blåbruna nu ska lösa allt, för det är väl det dom har lovat.. klimatet, gängskjutningar elpriser m.m.. Den som överlever får se..

Nya Riksdagshuset med det nu blåbruna i styret.. färdigbyggt 1905 och kanske har det varit viss brunsmetning tidigare, men det får ni googla om själva..

**

Gamla Riksdagshuset på Riddarholmen i Stockholm, undrar om det var bättre förr..? Användes från 1834 och framåt tills 'nya' stod färdigt..

Fotat idag med Z50 + Z DX 16-50 mm.     Tack för mig!

Postat 2022-09-14 21:21 | Läst 710 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Jisses, NATO is here.. del 2.

***

I somras var dom också här och visade upp sig med sitt stora fartyg 'USS Kearsarge' som kan ses här!

För 30 minuter sen kom 'del 2' i NATOS uppvisning flygandes rakt över min balkong på Södermalm, från SV och vidare in över stan och sedan bort.. Det som flög förbi var 2 st. B-52 Stratofortress (Wikipedia) eskorterade av 3 JAS.. Inget man förväntar sig straxt efter 12:00 en fredag så här! Första gången jag ser dessa stora plan i verkligheten, men det är ju såna tider numera där allt kan hända, och även gör så.. Tyvärr hann jag inte få fram en kamera trots att 4 kameror alltid hänger beredda straxt innanför balkongdörren, dom passerade för snabbt..

Här är en bild på en B-52 hämtat från Wikipedia.

Tack för mig!

Postat 2022-09-02 12:41 | Läst 975 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera