Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Fortfarande februari, men..

det känns ju inte så.. naturen bekräftar också den känslan.. Gick en runda i mitt närområde Tantolunden idag, så som jag gör med viss oregelbundenhet. Det har varit väldigt halt där de senaste veckorna på gångvägarna så jag har inte gått speciellt mycket där, men nu är nästan all is borta.. istället fick jag en vårkänning! Så här är en del bilder från dagens lilla promenad där Gråsparvar badade och blommor växte och den första Stenknäcken visade sig för året och sist men inte minst, jo förresten den var nog minst.. så visade en liten Snösiska upp sig extra fint! Egentligen så räknas den som en Gråsiska sen ett par år tillbaks, men är en underart av Gråsiska. Den skiljer sig mot Gråsiska bl.a genom att ha en ljus/vit 'övergump' som i sin tur är längst bak på ryggen..  Fotat idag med 200-500 mm. + en TC 1,4 II.

                      

Tack för mig!

Postat 2019-02-27 23:41 | Läst 1674 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Solnedgångarna är tillbaks..

Nu när dagarna är längre och solen går ner alltmer mot väst istället för sydväst, så har även solnedgångarna börjat att åter börjat bli lite vackrare.. så här var den ikväll mot väst.. Den svaga knappt synliga linjen under fastigheterna i nederkant på bilden är Essingeleden i höjd med Gröndal..

     

Tack för mig!

Postat 2019-02-24 22:29 | Läst 1654 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Finbesöket..

Det är så det känns när i mitt tycke vår vackraste 'vinterfågel' dyker upp.. och det gjorde dom för första gången nu, dessutom i det äppelträd som jag förväntade mig att få se dom! Det här trädet står nära strandpromenaden vid Årstaviken vid Sockerbruksgränd här på Södermalm. Jag har spanat efter Sidensvansarna ända sedan oktober när jag ett par gånger i veckan passerat här.. men det dröjde till nu innan dom dök upp! Det här äppelträdet är lite speciellt, det finns inga andra äppelträd här som behåller sina äpplen på sina grenar så länge som detta träd.. alla andra träd har tappat/fällt sina äpplen för längesedan! Måste vara något 'genetiskt' gissar jag.. Dessutom får det här trädet alltid många äpplen när 'pollineringssäsongen' varit bra, och det var det med råge förra våren om ni nu minns den.. Äpplena var däremot lite mindre i storlek än vad dom brukar vara, det får troligen tillskrivas den 'extremvarma' sommaren med väldigt lite nederbörd..

De här Sidensvansarna stannade i 8 dagar, sedan var äpplena slut och dom försvann.. fåglarna är rätt så orädda och man kunde komma dom riktigt nära! Själv var jag där och fotade under flera av dessa dagar i varierat ljus och varierad snömängd. I början var det full vinter och rätt så kallt, men det hann också bli rena vårvärmen med smältande snö under den här veckan som Sidensvansarna fanns här, så bilderna varierar mycket i 'årstid' känns det som.. dom börjar med vinter och slutar med vår.. Fotat med 80-400 mm. och  200-500 mm. ibland ihop med ett TC 1,4 II.

Här följer en hel del bilder på dessa vackra fåglar från denna fina vecka när våren tycktes komma.. Så här var vädret den dagen jag hittade Sidensvansarna..

  

Äppelträdet och Sidensvansarna..

       

Sen försvann snön mer och mer och solen började komma fram.. En Sparvhök drog förbi och skrämde en eftermiddag iväg alla.. 

                   

Oftast var dom kanske 20 individer, men nån gång kunde jag uppskatta dom till över 50 individer..

     

Även Sidensvansar gillar ju att bada när så bjuds.. även i februari.. men väldigt ofta kom det människor som promenerade förbi och störde.. alla verkade omedvetna om vilken vacker fågel de hade några meter ifrån, de första och kanske de enda för denna vinter..

        

Annars så var det nära Äppelträdet som de flesta Sidensvansarna höll till..

         

Tack för mig!

Postat 2019-02-18 14:10 | Läst 1635 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Mitten på februari, men lite vårkänsla är det allt..

Det har ju varit blidväder i ett flertal dagar nu och snön töar bort allt mer, även om det fryser på under nätterna.. Och det verkar ju som det varma vädret håller i sig ett tag till! Men ett och annat 'bakslag' lär nog komma framöver.. Här är några bilder från i förrgår där känslan var lite mer åt det 'vårliga' hållet.. Platsen var Stockholms ström med de flesta bilderna vid Norrström.. Fotat med 80-400 mm.

Våris vid Skeppsholmen..

     

Sedan blev det en hel del bilder vid Norrström..

                       

Tack för mig!

Postat 2019-02-13 23:14 | Läst 1804 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Plötsligt kom tövädret..

Det är några dagar sedan nu som vintervädret försvann, och snön började direkt att smälta och lämna rännilar på de flesta ställen där man vill promenera.. ihop med extra hal is.. undrar hur hög friktion det är på blöt is.. Men några som gillar dessa rännilar är fåglarna, det var en hel del Gråsparvar som passade på att ta sig ett vinterbad eller kanske det var ett tidigt vårbad.. En del bilder från mitt närområde kring Tantolunden på Södermalm, fotat med 200-500 mm. idag!

              

Tack för mig!

Postat 2019-02-10 23:00 | Läst 1849 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
1 2 Nästa