Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Nu med trafik..

Promenerade bort till Slussen under eftermiddagen igår, jag var ju där för ett par dagar sedan när man fick 'provgå' den. Nu var jag nyfiken på hur det såg ut nu när trafiken har släppts på.. Och det jag såg tycktes se bra ut, men jag vet inte alls hur det flyter när det är som 'värst', men det är samma trafik som nu går över den nya bron som har gått i flera år över den västra delens provisoriska bro! Och det är som förut endast privat biltrafik till eller från Hornsgatan som nu har tillgång till den nya bron! Så vill man åka över den nya bron med bil så är det från Hornsgatan som gäller, eller från Gamla Stan till Hornsgatan.. Katarinavägen är öppnad, men bara för bussar!

Några bilder från igår där trafiken nu var igång.. Ny fin utsikt från Hornsgatan nu!

Panorama över den nu avstängda västra delen, och den nyöppnade östra delen..

Nya stråk bort mot 'guldbron'..

'Busstorget' utanför tunnelbanan och Katarinavägen som nu är öppen bara för bussar..

Promenadvägen ner mot nya bron..

Träffade min ytterst trevliga 'bussförarkollega' Nasser just här! Han jobbar fortfarande i 'branschen' men nu som 'hållplatsansvarig' och sköter om hållplatserna här på Södermalm, där det nu behövs, annars blir det jobb även 'söder om Söder'.. kan vara klottersanering eller byte av turlistor och annat.. Trevligare arbetskamrat finns inte! Dessutom konstnärlig med måleri,,

Panorama, Stadsgården österut med Nacka Värmdöbussarna.. Fotografiska ligger en bit bort där..

Slussenbron som den tydligen heter.. norrut ner mot Gamla Stan.. och där åker Nasser iväg med sin servicebil.. Kanske är jag lite nojjig med den nya bron nu när jag sett den fullt ut, men det finns inga hinder mot bil/busstrafiken för gångtrafikanterna där.. I de terrortider som varit och kanske fortfarande 'är'  så vore det alltför enkelt att bara köra upp på trottoaren här.. hmm..

Kanske första 'klottraren' nu har varit framme på stenmuren här..

Hornsgatan västerut..

Tack för mig!

Postat 2020-10-28 19:03 | Läst 1018 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Lite runt hörnet..

Det är lite så när jag spanar bland naturen i mitt närområde.. Fina varma och dova höstfärger bjöds det på igår, och fuktigheten var hög och nära +13° och dessutom en del blå himmel, men ändå inget solsken just här.. men fy vad fort det mörknar på eftermiddagen nu, inte kul med denna 'normaltid' som nu och framöver råder.. Fotat med Z50 + 80-400 mm. Och en hel del stresstestande av ISO även denna höst.. Men det funkar ju, det testade jag förra hösten! 

Vackra mustiga färger nere på gatan..

Svamptider lite överallt..

Lite bröd vid en kolonistuga..

Tantolunden,,

Fuktigt..

Färger finns det..

Lövet..

Taket..

Kurre..

Kanske har den fått vinterpälsen nu..

Och så dessa Steglitser som just i oktober ofta brukar inta dessa 'prydnadstistlar'.. välkomna tillbaks! Men jag såg bara en..

Tack för mig!

Postat 2020-10-27 21:45 | Läst 1057 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Bron..

Ja, inte TV-serien då utan den 'gula' bron vid Slussen i Stockholm! Den invigdes av 'högsta digniteter' just dag, och tas tydligen i trafik imorgon bitti, men mestadels för cyklister bussar och gående.. men redan idag kunde man provgå på östra halvan av bron ut mot vattnet, och det som slog mig spontant var hur enormt bred den är, ändå kunde man bara promenera på ena halvans bredd av bron. Fotat med Z50 + 16-50 mm. vilket blir 24-75 mm. 'omräknat'..

Några bilder från dagens lilla promenad där.. här runt hörnet på Katarinavägen, här åker bussar redan imorgon..

Blivande 'busstorg' i höjd med Katarinahissen och tunnelbanan..

Vacker 'stenstruktur' på trottoarerna och inte bara asfalt..

Panorama av två bilder..

Än så länge endast cykelbana.. Den vita linjen anger också bara halva brons bredd.. den är riktigt bred! Här ser man också att tanken tydligen är att brons färg är tänkt att 'harmoniera' med Gamla Stans byggnader.. Själv undrar jag hur länge bron får förbli 'oklottrad'..

Första trudelutten på bron kanske..

Ute på Stockholms Ström höll en större grupp med 'paddlare' till..

Vissa hade värsta fågeltelet med sig.. och oftast är det män..

Andra duellerade..

Panorama..

Panorama här med, där viss 'panoramaproblematik' uppstod, eftersom människor rör sig..

Cykelbana ner till Stadsgårdsleden..

Här är hela brons bredd med, där man fick promenera idag är inte ens halva brons bredd..

Där bron tar slut ner mot Gamla Stan..

Ett panorama vid samma ställe som förra bilden..

Avslutade promenaden med en Strömming med mos nere vid Kornhamnstorg i det gråa men milda vädret..

Sen gick jag hem..     Tack för mig!

Postat 2020-10-25 18:04 | Läst 1018 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Test med 'diaduplikator' och Kodachrome..

Beställde en Kaiser diadupikator för ett par månader sen, hämtade ut den idag och drog några 'testdia' från mars 1988.. 32 år sen! På den tiden vintern var på riktigt, ändå var det en mild vinter men en del isar låg ändå.. Åkte ut till min favoritö Tärnskär bl.a. zooma gärna ut i länken där.. Vintern i ytterskärgården slår annars det mesta!

Testbilder från testen i kväll med D800E (många pixlar) och Nikon macro 105 mm, vet inte om jag är helt nöjd.. krävs nog en del övning, tog det ljus jag hade vid skrivbordet, från en halogenlampa. Trevligt dock att snabbt kunna fota av ett dia istället för att gå via en lite krångligare flatbäddsscanner med möjlighet till dia och filmscanning.. Filmen var Kodachrome och troligen 64 ASA med en Canon A1 och troligen en 28 mm. f/2,8

På väg ut från Djurö.. Det var en disig dag, men nån slags 'överstrålning' i bilderna tror jag också finns.. Här också min numera stulna båt.. Här är den bara 6 år gammal..

Utsikt från Söderö, nära Långviksskär, sydost om Nämdö. Yttersta ön ska jag till, det är Tärnskär..

Har man inget att knyta båten i så får det bli i en ispik.. Jodå broddar behövdes..

En annan dag med lite mer dimma.. båten syns knappt på andra sidan lagunen..

De fåglar man hör här hela tiden är massor av Alfågelsång.. det är fantastiskt! Brukar ligga några tusen fåglar utanför ön här, hela vintern..

Tack för mig!

Postat 2020-10-22 22:19 | Läst 2016 ggr. | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera