Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Kanske är det körsbärsblommornas fel..

Det var då det började, ur led var tiden.. var fanns vintern.. och körsbärsblommorna blommade redan den 13:e januari .. Troligen var det där något hände med resten av världen också sedan dess.. och nu är det näst intill 'massdöd i var och vartannat land, och ekonomier förstörs.. hur kunde detta vara möjligt egentligen, och så snabbt? Och ännu vet ingen hur det slutar.. det finns både något skrämmande men ändå lite kittlande intressant i det hela.. Tills vidare får man njuta av varje dag så gott det går, det är ju ändå vår med allt vad det innebär.. Men inte lär 2020 bli något bra år det är då säkert redan nu.. Själv så promenerade jag en runda på stan idag i härligt vårväder, ungefär som jag brukar göra även innan Corona ens var uppfunnen.. Och innerstadsgator känns väldigt trivsamt att flanera på nu, det är extremt lite med folk just där numera.. kanske det finns lite motiv där också trots allt var tanken.. Kanske finns det nån 'panik' att fota här.. Det är ju flest smittade här i landet.. Men det är lugnare på stan än någonsin.. riktigt skönt! Det här är i alla fall det som jag såg och fotograferade i Stockholm idag.. fotat med D750 + 50 mm.

Dokumentära foton från min promenadrunda på stan, bilderna kommer i den ordning jag promenerade.. notera de utslagna Maskrosorna nere till höger..

Första Maskrosorna.. dom gillar man alltid!

Hornsgatans värden just idag.. Trots lite trafik höga partikelvärden, kanske en del kör med dubbdäck trots förbud året runt..

       

Till och med Lejonen har munskydd i dessa Coronatider..

Men det var arrangerat av fotografen här..

                 

Cyklist på väg..

               

Kungsträdgården..

   

         

Tack för mig!

Postat 2020-03-27 23:58 | Läst 1444 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Corona, eller Korona..

Corona lämnar jag därhän det finns experter på sånt, även om 'självutnämnda experter' tror sig veta bäst på olika forum.. Jag håller mig till 'Korona' istället, som kan betyda flera saker som t.ex: ljusring, gloria, ljuskrans.. finns fler exempel om man vill googla på det..

Här är ett ovanligt exempel på 'korona' sett härom dagen på en Koltrast i mitt närområde Tantolunden i Stockholm, troligen är det 'leucism' och inget annat..

Den här bilden är suddig, kameran missade fokus.. fick ingen mer chans heller! Den visar att även vänster sida på huvudet har den här 'koronan' runt ögat.. ganska snyggt.. kanske?

Tack för mig!

Postat 2020-03-26 12:47 | Läst 1547 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

'Röklådan' igen.. och lite gatubilder och gula broar..

Åter fanns motivet/rökaren där, i sin lilla låda.. kanske kan man driva ut ev. virus också med röken där inne..  Inga speciellt höga nivåer på rökgaserna kunde annars noteras här.. allt observerat på samma lilla promenad utefter Hornsgatans folktomma norra trottoar.. sedan följer lite 'tomma' gatubilder.. och gula broar och andra, sett under dagens fina men kyliga promenad i Stockholm, Sveriges 'Coronacentra'.. idag dokumenterat med D750 + 16-35 mm.

Så fanns motivet där igen.. den tidigare visade 'röklådan'.. kanske tar den död på virus också, samt människor på sikt..

Trots rökaren låga avgasvärlden på Hornsgatan..

Blommande körsbärsblommor på Bysistorget vid Hornsgatan..

Väldigt lite med folk på gatorna..

Så kom guldbron på plats idag..

Uppe från Katarinahissen genom ett metallstaket.. på plats men inte fastskruvad än..

Gamla Stans folktomma gränder, här Västerlånggatan en fredagseftermiddag.. kändes ovanligt men ganska skönt också.. annars hade jag nog gått därifrån!

Fler nya broar på gång.. Getingmidjans norra del med fjärrtågens broar över Norrström från Riddarholmen till Tegelbacken byts ut i sommar, likadant som man gjorde med Söderströms broar förra sommaren. Men redan nu har man lyft bort gångbron mellan Riddarholmen och Tegelbacken, här står bara de ljusa bropelarna kvar..

Här ligger gamla gångbron på en pråm..

Sen gick jag hem..     Tack för mig!

Postat 2020-03-20 22:44 | Läst 1734 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Det må vara 'Coronatider', men också balkongblomstider..

Igår planterade jag de första Penséerna på balkongen och idag lyser solen från en klarblå himmel.. kan det bli bättre? Om nån timme tar jag en promenad i mitt närområde med kameran och lyssnar på fler sjungande Bofinkar, som jag hörde första gången i förrgår här nere utefter Årstaviken.. bättre än så blir det inte där heller.. Ni vet väl att rekommendationen är att gå ut, och inte bara sitta hemma.. håll lite avstånd till varann bara!

Penséerna på gång.. känns fint!

Bofinkar från i förrgår..

Tack för mig!

PS. denna blogg skrevs tidigare idag, men tycks ha hamnat i nån slags 'limbo' och visades inte bland övriga bloggar.. så jag raderade den förra och gjorde en ny.. om ni nu känner igen den från tidigare idag, och undrar..

Postat 2020-03-19 18:37 | Läst 1465 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Lite blandat från Isbladskärret igen..

Besökte 'kärret' på Djurgården i Stockholm igår igen i det fina men lite kyliga vädret! Upplevde att det var lite färre med Hägrar den här gången jämfört med när jag var där senast, kanske inte alla Hägrar heller syns när dom ligger och ruvar, om dom nu gör det.. men detta vet jag inte! Egentligen var det Gärdsmyg som jag helst var ute efter, och det fanns åtminstone en där som sjöng lite strofer av sin vårsång då och då, men den visade aldrig upp sig tyvärr.. Här är i alla fall lite blandade bilder från Isbladskärret tagna med Z50 + 80-400 mm. som då blir 120-600 mm.

Sångsvanarna tycks inte ha börjat bygga något bo än.. Ett par Snatteränder ses i bakgrunden..

                                       

Sen gick jag upp bland Bokarnas vackra löv på västra sidan av kärret och fotade lite löv i motljus, det brukar bli fint!

Tack för mig!

Postat 2020-03-15 22:08 | Läst 1394 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 3 Nästa