Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

VARNING! Det här är vackert..

Retro på hög och rörlig nivå.. Säkert en del 'gatufoto' också.. Det började med att jag denna lördag köpte mitt nya telezoom Nikkor 200-500 mm, och eftersom vädret var helt ok så blev planen att ta mig via buss 69 ut till Isbladskärret på Djurgården för att testa det lite. På väg dit såg jag plötsligt en samling 'retrocyklister' nere vid Nybroplan, och rätt så snabbt förstod jag att dom var på väg ut mot Djurgården för någon slags 'träff'. Så jag klev av bussen vid hållplats Styrmansgatan på Strandvägen, för att försöka hinna inta min 'vanliga' plats där jag brukar fota cyklister just här på Strandvägen, men dit hann jag inte förrän 'retrocyklisterna' började strömma.. Det här blev det första testet av mitt nya zoom, 20 minuter gammalt.. och jag blev tvungen att backa en del även med 200 mm. som minsta brännvidd, för att få in dom i bilden.. Missade också en del fina cyklister p.g.a. bilar, bussar, spårvagnar, stolpar, som var i vägen.. men fick ändå en hel del bilder på dessa fantastiskt vackra cyklar och cyklister! Vart dom tog vägen bortom Strandvägens slut vet jag inte.. kanske Tekniska museet? Visst var det bättre förr..! Det syns tydligt i dessa bilder! Cyklarna var vackrare.. även kläderna.. såväl som människorna..! En ren njutning att få se! Blev faktiskt lite tårögd när jag satt och tittade på dessa bilder hemma i datorn, för att det var så vackert.. Cykling när det är som bäst! Och det är tydligen 'Cykelhistoriska Föreningen' som hade en helgträff. Dom får ni googla på själva.

Här kommer väldigt väldigt många Velocipedbilder! Orkar inte dela upp dom på två bloggar.. behöver bli av med dessa bilder, har annat att ladda in..

Känns som det då 20 minuter 'gamla' objektivet levererade bra.. Tack för mig!

Postat 2015-09-28 22:22 | Läst 2841 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Främmande makt över Södermalm..

Plötsligt hörde jag det 'tunga' ljudet från en större helikopter, ett ljud jag inte hört på en del år nu.. Det är några år sedan helikopterbasen på Berga lades ner, där dom hade de mäktiga 'Vertolhelikoptrarna' eller 'Helikopter 4' som dom också kallades, en helikopter som konstruerats av Boeing, men de flesta som Sverige hade var byggda av Japanska Kawasaki. En mäktig upplevelse att flyga med, har nog gjort detta mellan 5 - 10 gånger i mitt tidigare yrke, men sedan ett antal år så finns det inga sådana helikoptrar kvar här, de såldes till USA..

Blev därför förvånad när jag plötsligt såg två sådana komma flygande från öster mot väster i höjd med Hornsgatan här på Söder, militära var dom dessutom..! Vi har ju inga sådana kvar! Det tog en stund innan jag upptäckte att dessa var en lite större 'systermodell' kallad 'Shinook', Efter att jag fotade dom kunde jag se att det stod 'Royal Air Force' på en av dom, de var alltså från England! Vad gjorde två sådana maskiner här? Har inte en aning, och har inte läst nått om det heller! Det är ju en rejäl sträcka att flyga med helikopter hit från England.. Vi kanske redan har gått med i Nato..?

Sett från Tantolunden igår:

Tack för mig!

Postat 2015-09-25 23:24 | Läst 3890 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

En runda i lunden..

I söndags när vädret var så njutbart så gick jag min runda i Tantolunden som jag gärna gör den här årstiden! På sommaren är det ofta för varmt om man inte är uppe väldigt tidigt, dessutom är ljuset lite för hårt tycker jag. Men nu är det vackert, och hösten har ännu inte riktigt slagit till, men det behövs väl bara nån kall natt framöver så ändrar nog det hela karaktär.. Nytt denna gång var ett Rådjur, som inte var speciellt rädd heller.. Rådjur tillhör inte vanligheterna att få se här!

En del bilder från  min promenad i lunden, som också var en 'test' av mitt nya Nikkor 200 - 500 mm. Kändes väldigt bra även i detta sammanhang!

                                                                      ______________

Vissa träd får krama sig själv.. med sin egen skugga av Kastanjeblad!

                                                                 ________________

Nötskrika sågs det en hel del av.. trevligt!

                                                                   __________________

Ungfågel Koltrast.

                                                                  ___________________

Pilfink

                                                                     _______________

Och nedanför lunden så njöt de sista båtentusiasterna av det fina vädret! Kanske sista turen i år..?

 

Tack för mig!

Postat 2015-09-23 23:51 | Läst 2625 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Med nytt tele, från Västerbron..

Köpte Nikons nya Nikkor 200-500 mm. zoom i lördags, ett tele som har en riktigt human prissättning. Kan det vara något att ha, när det 'endast' kostar kring 15 000:- ? Själv så är jag riktigt imponerad efter att ha använt det i flera sammanhang under både lördag och söndag, och objektivet levererar väldigt bra bilder med hög skärpa direkt ur kameran, är min åsikt!

Gick upp på Västerbron i det fina vädret i söndags och provade lite bilder bort mot Riddarholmen och Gamla Stan. Vädret var soligt och fint, avståndet bort mot Riddarholmen och Slottet är nära 2,5 km. Antagligen finns det en del 'luftdaller' en sån här fin dag som försämrar skärpan en del, men jag tycker resultatet ändå blev över förväntan!

Här är en bild som inte är behandlad på något sätt utom att den är omgjord från RAW till JPG, och ingen uppskärpning heller!  Tagen med 500 mm.   1/500 sek   f/8   ISO 100.

                                                                            ______________

Här är en detaljbild på högra delen av slottet, 'beskuren' från originalet, också den helt obehandlad. Hmm.. dessutom hänger det ett 'nät' över slottet just här.. såg jag nu i efterhand.. Det 'blurrar' ju till bilden lite extra! Man ser att nätet slutar nära högerkanten på bilden om man följer fasaden.. Nätet är för rasrisk, tills man hunnit renovera, vilket pågår.. 

                                                                          _______________

Här är samma detaljbild men 'fixad' i lightroom, och uppskärpt lite extra i Photoshop.

                                                                            _______________

Medans jag stod där så kom det plötsligt en Duvhök utflygande från Långholmen och gav sig iväg ut över Riddarfjärden bort mot Kungsholmen, och givetvis blev den ganska direkt jagad av en arg Silltrut! Jag såg höken för sent för att få bra närbilder på den med mitt nya tele.. men gjorde så gott jag kunde när den fortsatte bort mot Norr Mälarstrand och kajen nedanför Kungsholms torg. Blev intressant att se hur objektivet lyckades att fokusera på detta motiv som var så långt bort.. nästan 1 km.

                                                                         __________________

Tror inte någon vid kajen såg den här fina Duvhöken..

Tack för mig!

Postat 2015-09-21 23:30 | Läst 2659 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Speglingar..

Vilken helg som helst nu, så försvinner dessa vackra båtar från böljorna.. kanske det här var sista fina helgen där vädret var så här fint! Platsen är Pålsundet mellan Långholmen och Södermalm, allt fotat i sen eftermiddagssol, med speglingar som kanske inte syns förrän nästa säsong..

Fotat med mitt nya Nikkor 200-500 mm. som överraskar mig positivt mer och mer..

Tack för mig!

Postat 2015-09-20 22:30 | Läst 2936 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 Nästa