Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Larssons

Ett av de fågellokaler i min närhet som jag gärna besöker är Larssons våtmark intill Påarp strax söder Halmstad. Det är en tämligen nygjord våtmark och har bara par några år på nacken. Det finns ett slags gömsle också, men luckornas konstruktion är av den arten att man aktar sig noga för att sticka ut dyrbara objektiv och tubkikare genom dem. Istället står man vid sidan om gömslet. Lite märkligt kan tänkas. Gömslet ligger på en lite kulle, så bildvinkeln blir för det mesta lite snett uppifrån. Vinkeln märks förstås mer ju närmare fågeln är vid fotograferingstillfället. Vid fotografering av BIF ( Bird In Flight) får man däremot ibland  ganska så tacksamma vinklar. Förutom en hel del olika änder uppehåller sig en del vadare vid Larssons. Det bästa med Larssons är läget ändå. Tidig morgon fram till 10-tiden har man ett fint solljus i ryggen som lyser upp fåglarna. Nu blåser det för mesta från väster, men dagar med östlig vind och sol går inte av för hackor.

Här är några bilder från ett besök i april 2017. Jag har varit ute för att testa och börja lära mig hantera mitt nya tele. Vilket stabilisatorläge funkar bäst? Hur håller man det lämpligast? Hur funkar det med konverter? Frågor, frågor som poppar upp i huvudet på en fågelfotograf.

Strandskatan flyger över våtmarken.

Krickorna kör några snabba varv runt Larssons.

Rödbenan ligger på lur på bakom stenen.

Ett litet rop över vattnet efter någon att hålla kär.

Nä, här händer inte mycket idag.

Rödbenan kastar sig ut i våtmarksvärlden...

...och flyger bort...

...över vattenspegeln i hopp om att där borta finns det någon, kanske.

Inlagt 2017-06-13 22:43 | Läst 2901 ggr. | Permalink
Jättefina bilder! Rödbena är en fågel jag gillar, det är någonting med 'tidig vår' över deras läte tycker jag! Dessutom är dom inte speciellt skygga.. sånt är trevligt!
Hälsn!
Svar från TheInvisibleJackal 2017-06-13 23:07
Tack så mycket Jan! När jag började fotografera fåglar började jag också som en slags bonus se fåglarna bättre och på ett annat sätt än tidigare. Dessutom med en helt annan ro.
Jättefina bilder på rödbenan, i synnerhet med speglingen.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2017-06-14 11:03
Tack så mycket Lena! Ibland flyger de smakfullt nära vattnet.
Snygga bilder, får mig att längta ut. Det du skriver om ljuset är ju så viktigt vid fågelfoto.
Svar från TheInvisibleJackal 2017-06-14 11:06
Tack så mycket Stefan! Längtan att ge sig ut är stor. Hade det inte varit för att andra förpliktelser såsom jobb hade jag varit ute varje gång det är fint ljus på morgonen och kvällen.
Vibybo 2017-06-14 12:04
Det försöker jag som ny pensionär, tyvärr tillåter hälsan ofta inte längre utflykter än tomten, men det är fint det också.