Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Vad är det som händer ...

Grimsholmen

Vad är det som händer när man packar med sig nästan hela sin kamerautrustningen med tanken - "Att nu jävlar anamma..." och så händer det inget. All skaparkraft är som bortblåst. 

Detta upplevde jag för ett tag sedan. Jag hade precis köpt och fått hem en ny fotoryggsäck (just det - ännu en ryggsäck). Den här gången en så pass stor att jag efter lite slitande och pusslande med det kardborreförsedda innandömets fotografiska gömställe i några timmar förmådde klämma in allt jag äger och har av utrustning i den nya ryggsäcken. Succé med andra ord.

Yes! Äntligen redo för alla fotografiska situationer, både väntade och oväntade. Upp på ryggen med ryggsäcken. Och där stannade den mesta tiden under det som skulle bli den stora fotoutflykten där bilder skulle vevas in på minneskorten likt fiskar i fiskarens nät. Den stannade där eftersom mödan att ta ner den från ryggen och leta fram kameran och det objektivet jag behövde för just den situationen vägde tyngre än vad det förmodande fotografiet gjorde. Således fick den bli kvar på ryggen. Rejält fastspänd.

Som ni säkert har förstått slocknade min kreativitet under ryggsäckens alltför digra innehåll. Jag hade begått kreativitetens generalfel nummer ett d v s genom att tro att ju mer grejer man har med sig ut desto mer kreativ blir man. Snarare är det tvärtom. Ju mer man släpar med sig desto mindre kreativ blir man. 

Det märkliga är att jag har upplevt det här fenomenet tidigare med en annan fotoryggsäck, som då rymde allt jag hade. Efter det tillfället skaffade jag mig då en mindre ryggsäck som rymmer bara kamera+objektiv och max 1-2 andra objektiv samt lite småsprylar. Inget mer. Helt perfekt! Jag har med mig precis det jag behöver för att fotografera det jag har bestämt mig för att fotografera. Tänker jag mig att jag ska fota landskap, så gör jag det. Ska jag fotografera träd, så gör jag det.  Med långa slutartider, fåglar, djur... ja då gör jag det. Koncentrerar mig på det jag ska fotografera och inte det som jag skulle kunna fotografera bara om jag hade haft det och det med mig. 

Med en liten ryggsäck är jag lättrörligare. Orkar gå den där extra kilometern. Och skulle det ända inte visa sig att den gav chansen till en bild. Ja, då har jag ifall fått lite fin motion. Jag skulle vilja säga att begreppet - "Less is more" - även kan appliceras på kameraryggsäckar. 

Blev det inga bilder alls från den undrar ni kanske. Jodå, det blev några stycken.

Grimsholmen

Grimsholmen

Grimsholmen

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-05-16 15:17 | Läst 1807 ggr. | Permalink
Det där känner man igen :). Köpte en lätt Thinktank ryggsäck som rymde nästan all utrustning förutom fågeltelet, den ryggsäcken var bara ute en gång. Jag har den nu hemma till förvaring av fotoprylar som jag inte använder, hade lika gärna kunna haft en papplåda som hade varit någon tusenlapp billigare. Nu har jag istället en thinktank sling, med fågeltele och kamera. En kameraväska som rymmer ett hus och 1-2 objektiv. Såsom du skriver man bestämmer innan vad man ska fotografera och ska jag fotograferade tele, makro och vidvinkel så fungerar det också bra med att ta med dessa två väskor. Fast det får erkännas jag har lika många väskor som en kvinna har handväskor, tror jag är uppe i en 7-8st :)
Svar från TheInvisibleJackal 2020-05-17 00:04
Min nya stora är en 36 liters från Mindshift Gear. Scandinavian hade en helgkampanj och var lite dör svag i köttet. Var egentligen ute efter deras 24 liters. Den passar troligen bättre för de behov jag har att förutom ha med mig en utvald utrustning även kunna ta med något att äta, ett sittunderlag samt en extratröja eller regnjacka. Kanske även den hittar hem så småningom. Har annars två Think Tank. Två Streetwalker. En vanlig och Pro. Är riktigt förtjust i deras ryggsäckar. Sitter mycket bra och är precis lagom stora. D v s jag måste välja vad vill ha med mig och inte med mig. Enda nackdelen är att jag aldrig kan få ner något fika i dem.
Det här var bra skrivet, jag har övergett systemkamera nästan helt nu. Jag har en kompaktkamera med mycket manuella inställningar. Den uppfyller mer än väl mitt användningsområde, det där med att bära med sig mycket grejer har jag tröttnat på.
Svar från TheInvisibleJackal 2020-05-19 18:39
Tack så mycket Morgan.

Jag har två traditionella kamerahus, men jag tar bar med det jag behöver för tillfället så vida inte jag vet med mig att jag kommer att vara stationär på ett ställe under ett längre tag.

Hälsningar

Jörgen
Den Mindshift du köpt hade jag också förut, fast svart..Absolut bästa säck jag ägt och ångrar att jag var för snabb med att sälja den ;( Nackdelen skulle väl vara att den rymmer mycket och sitter väldigt bekvämt så det är lätt att ta med för mycket.
Är också sugen på 24:an så jag hejdade mig när SP hade kampanj.
Men det blir oftare nuförtiden att bara ta med Stativ, kameran och ett objektiv på en runda.
I största allmänhet vill jag dock ha hela säcken med, vill ha kontroll på dom tillfällen som dyker upp.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2020-05-19 18:46
Hej Gunte.

Ibland är det bra med kampanjer och ibland är det lite mindre bra. Jag har kommit på att bara för att den rymmer mycket behöver jag ju inte packa den full bara för sakens skull.

Hälsningar Jörgen
Mindshift är klart den bästa ryggan jag haft. Den är verkligen en slitvarg som går att lasta.
Är också sugen på en lite mindre för de mindre turerna.
Snygga bilder från din tur!

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2020-05-19 18:43
Tack så mycket Johnny!

Det är knepigt det där med ryggsäckar. Det finns ingen helt perfekt, men flera stycken att använda vid olika tillfällen är väl det närmaste man kan komma antar jag.

Hälsningar Jörgen