Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Öland VII - Gråborg

Gråborg

Jag minns barndomens mer fotogeniska höhässjor med saknad, men de här rullarna kunde jag bar inte motstå när vi körde förbi dem. Vi vände bilen och hittade ett ställe att parkera på. Jag sprintade ut med kameran. Den här dagen blev det i princip inget cyklade, då regnet kom och gick hela dagen. Våra utflyktsplaner utgick ifrån utomhusmål. Visst fanns det en del inomhusmål, men hur det än var så lockade det inte helt. Vi försökte därför så gott det gick att vara ute mellan regnskurarna.

#2

Gråborg

Vi kom körande på en liten väg, vet inte riktigt vad vi hade siktet inställt på. Kanske det där konstmuseet, som vi sett i en broschyr. Hur som helst såg vi en skylt med texten - Gråborg och en kringla. Vi svängde in där och för att se  om det kan vara något.

#3

Gråborg

#4

Gråborg

Vid Gråborg ligger även ruinerna efter S:t Knuts kapell.

#5

Gråborg

Enligt en karta är det möjligt att gå från Gråborg till en annan fornborg - Ismantorp på den s k Mittlandsleden. Säkert en mycket trevlig promenad, men det får bli en annan gång när vädret känns lite stabilare med betoning på sol och uppehåll. Ett enstaka moln här och var gör inte så mycket bara det inte regnar.

#6

Gråborg

En av Gråborgs valvöppningar. Borgen är Ölands största i sitt slag. Den gula skylten till höger i bild talar om att det är strängeligen förbjudet att klättra på borgmuren. Går man igenom valvet kommer man till en liten yta helt omgärdad av taggtråd. Den som tänker försöker sig på att klättra här får tänka sig för både en och två gånger.

#7

Gråborg

Och då var regnet återigen i antågande.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-11-01 18:24 | Läst 854 ggr. | Permalink
Fina Ölandsbilder som får mig att längta tillbaka efter sensommarens besök. Hälsningar Mats
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-01 21:38
Tack så mycket Mats!
Vi bokade boende nästa sommar så fort vi kom hem från Öland. Nästa gång blir med förhoppning att kunna fotografera lite orkidéer.

Hälsningar Jörgen
Fina bilder, känns som en skön sommardag, ja tills man ser de tunga molnen då. Men det blir snyggt med en lite mörkare himmel också :)
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-02 19:03
Tack så mycket Joakim!
Förutom regnskurarna var det en helt okej dag.

Hälsningar Jörgen
Trevliga bilder.
Till Gråborg har jag varit vid två tillfällen, blev så klart en del bilder där, men mest kommer jag ihåg en gulbrun katt som jag träffade på vid båda tillfällena. Kn ju ha varit samma katt, men det var många år mellan tiderna så det var inte så troligt.
regn är inte så kul, men regnmoln gör sig bra på bild.
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-02 19:04
Tack så mycket Margareta!
Kul att mötet med katten är det som satt sig i ditt minne.

Hälsningar Jörgen