Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Näsbokrok

Näsbokrok

I slutet av augusti for jag och min fru upp till Näsbokrok utanför Kungsbacka för första gången. Vi tänkte delta i en fotovandring med naturfotografen Anette Seldén. Länsstyrelsen i Halland anordnar varje vår, sommar och höst s k fotovandringar med erkänt duktiga fotografer. Vi har varit på en del av dessa vandringar, som brukar var mycket trevliga med många fotointresserande människor i olika åldrar. Det har var första gången vi som följde med Anette Seldén på en fotovandring i hennes hemmamarker Näsbokrok.

Efter en kortare genomgång om hur man kan ta bilder med längre slutartid spreds deltagarna för vinden för att upptäcka området på egen hand. Ett fantastiskt område som jag framöver troligen kommer att besöka igen. Området är stort och det är lätt hänt att man i pur upptäckarglädje rusar iväg för långt för att se än det ena, än det andra som kan bli tänkbara motiv. Det svårt att lägga band på sig själv vid sådana tillfällen, men man måste annars blir det inget alls. Nu så här första gången var det bara att försöka hålla huvudet kallt och inte gå iväg för långt på egen hand.

En bit från där fotovandring tog sin början fanns en intressant klippa som liksom böljade i landskapet. Den blev jag snabbt nyfiken på.

#2

Näsbokrok

#3

Näsbokrok

#4

Näsbokrok

Anette höll sig på ett ställe och vi kunde komma till henne om vi behövde hjälp, hade frågor om något eller ville diskutera foto. Det blev så att efter att man undersökt en liten bit av området på egen hand vände de flesta tillbaka och började jobba med långa slutartider, plocka fram fika och prata. Det var en trevlig och avslappnad fotovandring.

I Näsbokrok finns det en klippa med intressanta mönster och linjer. De tyckte de flesta så det gällde att inmuta en bit av klippan och jobba med utan att vara i vägen för andra. Bilden ovan visar den lilla bit av klippan som jag kunde jobba med. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-11-09 13:31 | Läst 964 ggr. | Permalink
Trodde sådan tillställningar var inställda men vad trevligt. Här är allt i ex fågelklubben inställt även ute aktivitet.
Snyggt precis lagom slutartid till den fina formationen
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-09 19:11
Tack så mycket Nini!
Länsstyrelsen har ofta ett rätt digert program med väldigt många aktiviteter man delta i om man vill. Det är allt ifrån blomstervandringar till humlesafari. I år dock många punkter ställts in. Där det funkar med att hålla avstånd etc har genomfört aktiviteten.

Hälsningar Jörgen
Kul, jag var där i juni! Mycket fint ställe. Jag tycker du lyckades mycket bra med kompositionen i tredje bilden där du har en fin förgrund till den runda stenkullen. Fjärde är också mycket fin med lagom utsuddat vatten mot de hårda stenarna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-09 19:10
Tack så mycket för kommentaren Bjarne! Roligt att du gillar dessa bilder. Det tog ett litet tag innan jag hittade kompositionerna. Det är lätt att bli överväldig av nya platser. Egentligen borde man väl besöka dem utan kamera första gången för att insupa miljön och stämningen. Det är ett ställe som gav mersmak.

Hälsningar Jörgen
Fina bilder från Näsbokrok. Det är ett av mina favoritområden att promenera och fotografera i när jag är i Halland. Hälsningar Mats
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-09 19:58
Tack så mycket Mats.
Det kan jag mycket väl förstå. Ska försöka ta mig dit igen framöver.

Hälsningar Jörgen
Hit åker jag så ofta jag har möjlighet, det var faktiskt Anette och hennes bok om naturreservat runt Kungsbacka, samt ett föredrag hon hade i Kungsbacka som ledde mig hit första gången. Halland gör mycket för att sprida informationen om naturreservaten. Anettes kartläggning är ju en del i detta, men också den gedigna bok/häfte de ger ju gratis om Naturreservat i Halland jag får fortsatt mail om aktiviter som görs varje månad i dessa reservat.

Skåne har ju en hel del på nätet och det finns också liknade aktiviteter, men man måste själv söka upp det och så glömmer man av det och upptäcker senare att det missade man.

Fina bilder särskilt den sista var riktigt fin med klippan
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-11 09:43
Tack så mycket Peter.
Anette höll ett mycket bra och intressant föredrag om Island på fotoklubbens årsmöte i februari. Det var då tanken föddes på att följa med på en av de fotovandringar hon har uppe i Kungsbackatrakten i länsstyrelsens regi. Jag läste hennes bok tidigare i höst. Den lockade till fler besök i dessa trakter.

Hälsningar Jörgen