Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Nästan höstfärger

Skäralid

I oktober körde jag och hustrun till Skäralid för att träffa två fotokompisar  för att tillsammans fotografera naturen vid Skäralid i höstskrud. Troligen var vi en aningens för tidigt ute. De höstfärger som jag sett framför mig i mitt inre var inte riktig därstädes.

Vad göra? Slänga kameran i backen och rulla runt på marken i vredesutbrott? Nja, det är föga fruktsamt. Vädret var fint och sällskapet trevligt. Således gick vi den gamla bekanta rundan. Tror att den heter Kopparhattsslingan eller något sådant. Alltid dyker det upp något motiv längs vägen. Det brukar göra det om man håller ögonen öppna.

Det enda som kan störa lite i motivsökande är den inre frågan - har jag fotograferat det här förr någon gång? Varför kan det vara störande? Det gör väl inget om man redan har tagit en bild på exakt samma motiv tidigare? Ljuset är aldrig detsamma. Det störande är att tanken sår ett tvivel, som får mig att undra om motivet verkligen är värt att fotografera fast det egentligen är det. Det är tvivlet sänker koncentrationen kring kompositionstänkandet. Jag vill inte kalla det för höftskott, men det kan kännas som om jag inte lägger ner tillräckligt med tid för att hitta den komposition som jag vet finns om jag bara tar mig tid och rör mig runt mitt motiv och tittar på det ur olika vinklar. Jag har hitintills under det gångna året arbetat mer och mer med stativ och trådutlösare, vilket gör att handhållet känns nästan lite slarvigt fastän det egentligen inte är det utan bara ett annat sätt att gripa sig an arbetet med kompositionen kring ett motiv.

Att arbeta mer med stativ har fått mig att sakta ner mitt fotograferande och tänka efter mer på hur det är jag vill komponera en bild. Jag är väldigt fascinerad av samspelet mellan ljus och skugga i mina val av motiv. Det är det som många gånger drar mig till ett visst motiv framför ett annat. Det och de linjer och de rytmer jag tycker mig finna i ett motiv. Det här lite långsammare sättet att fotografera med stativ och trådlösare samt för all del filter tilltalar mig en hel del känner jag.

#2

Skäralid

#3

Skäralid

#4

Skäralid

#5

Skäralid

#6

Skäralid

#7

Skäralid

#8

Skäralid

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-11-23 20:57 | Läst 1038 ggr. | Permalink
Ouu så snyggt alla men bild två fastnade jag med blicket mossa på sten å träd så vacker bild
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-24 17:42
Tack så jättemycket Nini!! Roligt att du gillar bilderna.

Hälsningar Jörgen
En del välkända vyer..ja det verkar bli senare och senare om man vill uppleva höstfärger..
Mvh/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-24 17:46
Onekligen verkar det så Gunte.
Ur led är tiden.

Hälsningar Jörgen