Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

På rymmen

Domsten

För två helger sedan ganska så exakt var jag och min fru en liten tur i Helsingborgstrakten för att träffa hennes syster med man. Vi hade stämt möte i Jordbodalen i Helsingborg. Det första gången någon av oss var där. Nu tänker kanske vän av ordning att den där bilden ovan är inte tagen i Jordbodalen. Det helt korrekt. Den och de andra bilderna i det här inlägget är tagna i Domsten. Några mil norr Helsingborg på vägen mot Höganäs. Vi har stannat till där många gånger genom åren och köpt var sin bit lax.

Varför då inga bilder från Jordbodalen? Hade jag glömt att ta linsskyddet? Nej, tyvärr var jag nog inte tillräckligt inspirerad när vi gick runt i området, ingen av bilderna jag tog var tillräckligt bra. Det kändes redan när jag tog de få bilderna jag tog där att det var inget bra. Jag slängde således alla bilder jag tog Jordbodalen. Området var fint och hade potential kände jag. Förmodligen var jag nog lite för splittrad för att kunna ta in ett nytt område, hitta kompositioner och samtidigt umgås och vara social. Eftersom varken min svåger eller svägerska fotografera så kom tyngdpunkten att ligga mer på den sociala biten än den den fotografiska. Jag har för den skull inte givit upp Jordbodalen. Snarare tror jag att jag ska åka dit på egen hand och låta det ta tid att se området. Koncentrera mig på en del av det bara.

Den var en fin dag och på hemvägen bestämde vi oss för att köra kustvägen förbi Domsten. Där stannade vi till en stund och jag fick lite fotografisk revansch för Jordbodalen.

#2

Domsten

I Domsten höll Kung Bore hamnen i ett järngrepp. I varje all en del av den. Jag vet inte om de här båtägarna blev överraskade av det helt plötsligt blev vinter på vintern eller vad som hänt.

#3

Domsten

#4

Domsten

Havet skvalpande inbjudande och lockande till bad. Tyvärr såg stegen alltför kall ut så det fick vara för den här gången.

#5

Domsten

Att sätta sig på en bänk och njuta i solen var inte heller att tänka på.

#6

Domsten

På håll såg vi Helgsingborgs profil avteckna sig.

#7

Domsten

Var stranden avspärrad? Det såg så ut. Ont om badgäster var det i vilket fall som helst.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-02-28 16:22 | Läst 949 ggr. | Permalink
För två veckor sedan var det nog ganska fruset i jordbodalen? Det var någon vecka i den perioden som jag inte var där, dammen och ganska mycket av bäcken var frusen. Kungsfiskaren hade flyttat därifrån, tillfälligt hoppas jag. I veckan var jag där igen och kattugglan var tillbaka och de två strömstararna men inte ännu kungsfiskarna. De hade ju lite taskigt läge då hela dammen där de brukar vara var frusen. Du fick ju några bilder från Domsten iaf, gillar bild 3.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-28 17:28
Tack så mycket Peter!
Det var en del is som du säger. Kommer inte ihåg exakt hur mycket, men större dammen i södra delen var isbelagd och vissa sträckor på bäcken därtill. Mycket folk också. Det brukar det kanske vara.

HälsningarJörgen
Fina bilder som inte är från Peters fågelställe ;)
Det ser kallt ut hehe
Så är det ju som du skriver, är man flera och de andra inte har foto intresse så är det svårt att få tid. Har "råkat" ut för detta många gånger. Och fota fåglar är bara att glömma då... Men den sociala biten är ju självklart viktig den med :)

Gillar bild 2 & 4 bäst.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-03-01 10:38
Tack så mycket Joakim!
Jag brukar oftast bara ha med mig 24 - 70:an vid dessa tillfällen. Någon gång telezoomen. Det brukar vara lagom. Jag skulle tro att det oftast stupar på att vi har olika tidsuppfattningar om hur kan länge man kan stå och "häcka" vid ett buskage eller ett vattendrag.

Även om jag vet om det så tycks jag ändå inte lära mig. Min fru har snappat detta mycket tidigare och har nästan aldrig med sig kameran i sociala sammanhang. Medan jag tänker att - Ja, vi kan umgås en stund och sen fotograferar vi, men nej vi umgås hela tiden. Att träffa likasinnade så här är inga problem. Man pratar lite, fotograferar, fotograferar lite till, pratar lite på nytt, fotograferar o s v.

Hälsningar Jörgen
Vill man fota ska man nog helst vara ensam.. det blir för splittrat annars.. Låg-ISO bilder här i alla fall.. det är en trevlig tid nu och framöver!
Hälsn!
Svar från TheInvisibleJackal 2021-03-01 10:27
Tack så mycket Jan!
Jo, det stämmer nog om man inte är ute med likasinnade. Då brukar det kunna funka rätt bra.
Min kamera klarar rätt höga ISO-tal, men jag strävar oftast ändå efter att ha ett så lågt tal som möjligt.

Hälsningar Jörgen
Känner igen det där. Svårt när man är flera och de måste vänta på fotografen hela tiden. Jag brukar åka lite tidigare till mötesplatsen och gå en runda innan de andra dyker upp. Verkar vara ett fint ställe du varit på. Härligt med havet och kanske en varm härlig sol på bänken nästa gång.
Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2021-03-02 15:23
Tack så mycket Johnny!
Domsten är ett trevligt ställe som jag har besökt lite då och då genom åren. De har en mycket god lax dessutom. Det är ju en tanke att åka tidigare till mötesplatsen.

Hälsningar Jörgen
Hm knepigt den där känslan men känner igen. När jag är med folk å umgås kommer en olustig stress om kameran är med. Både till att jag inte är tillräckligt social och krockar med jag ser något jag vill fota men hinner inte få till det bra. Kanske får man höra ta kort nu då så vi kommer vidare.
Jordbodalen har jag haft i planeringen länge nu och inte kommit iväg. Hela helsingborg är rätt fint
Svar från TheInvisibleJackal 2021-03-02 15:28
Känner igen det du säger. Den dubbla stressen som gör att det egentligen inte blir några bilder. Samtidigt är det så svårt att låta kameran vara hemma för tänk om det världens vackraste plats och så har man ingen kamera med sig. Det svårt att förklara att man måste få till en bra komposition innan man trycker på avtryckaren. Jordbodalen tror jag också på och ska försöka återvända dit.

Hälsningar Jörgen