Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Öland XX - Ferdinand och Rosinante

Tjur

Vi fick för oss att ta en sista titt på Ferdinand om han nu låg kvar. Det gjorde han. Jag skulle nästan kunna svära på att han låg på exakt samma plats som för någon kväll sedan. Hade jag inte sett honom stå upp och röra på sig hade jag trott att han var en uppstoppad attrapp gjord för att hålla turister och annat löst folk borta. Det gör han ändå skulle jag tro.

För tredje gången har vi alltså återvänt till alvarmarkerna kring Möckelmossen. Inte för att beundra ovan nämnda tjurs spänstiga förehavanden utan för att försöka få några fler bilder på purpurkniproten. När vi återigen har lokaliserat denna lilla orkidé, såg vi att det har börjat titta fram fler av dem och de som var där förra gången såg ut ha vuxit till sig lite. 

Det blåste dock mer den här gången vilket gjorde det lite mer svårfotograferat. Räddning var att höja ISO:t för att därmed även kunna köra med betydligare snabbare tid för minimera den kombinerade effekten av blåst och darrig fotograf.

#2

Blomma

Purpurkniprot.

#3

blomma

Purpurkniprot.

#4

blomma

Putpurkniprot.

#5

blomma

Purpurkniprot med pollinerare.

#6

blomma

Purpurkniprot.

#7

Häst

Den sista bilden från Öland får bli på Rosinante. Don Quijote föreföll att återigen ha trillar av Rosinante. Kanske låg vår riddare i gräset och slumrade en stund medan den trogna Rosinante vakade över honom. 

Tio dagar på Öland var till ända. Tio dagar som gått fort även om tiden ibland tyckts att stått stilla ibland bland alla orkidéer. Precis som de föregående åren har ön gett mycket och mycket finns kvar att se och uppleva. Vi kommer att återvända en helg framåt vårkanten för att bekanta oss mer med de vårblommande orkidéerna. Troligen blir det därför heller inget nytt sommarbesök nästa år utan då lockar fjällvärlden istället som det ser ut nu i varje fall. I nästa inlägg återkommer jag med andra äventyr.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-09-16 16:40 | Läst 1086 ggr. | Permalink
Ja den svarta big bull skojar man inte bort, eller kanske är den from som den tecknade varianten :)
Sista bilden blev ju rätt kul..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-09-18 11:08
Tack så mycket Gunte!

Ferdinand är nog inte att leka med trots allt.

Hälsningar Jörgen
Den är väl lite som Ferdinand och har en favoritplats att ligga och titta på solen då den går ner. Rosinante, ha, jag hade glömt att det var så hästen hette. Hon har i alla fall sin prickiga regnkappa på sej. Ni har verkligen hunnit med att se mycket på er resa.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2021-09-18 11:10
Ja, vi var riktigt flitiga om jag får säga så själv.

Hälsningar Jörgen
Fina bilder! Den sista var en bra liknelse. Liknar helt klart en riddarhäst och kvarnen passar in.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2021-09-18 11:19
Tack så mycket Johnny!

Don Quijote av Cervantes är en av mina favoritböcker och en bok jag definitivt skulle ta med till en öde ö. En häst och en väderkvarn på samma ställe sätter därför genast igång associationerna åt det hållet.

Hälsningar Jörgen
Onekligen ser det ut som Rosinante i sin riktiga miljö, men väderkvarnen såg hel ut åtminstone. Väderkvarnen i Skepparslöv hade tappat en vinge innan denna sommar såg jag, kanske en gänglig ryttare med lans varit där?
Det biffiga djuret på första bilden har ju ett imponerande utseende, min erfarenhet är att de riktigt storvuxna herrarna i kohagen rör sig ogärna och långsamt.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-09-21 18:35
Ferdinand utförde inte speciellt mycket krumbukter. Fast skenet kanske bedrar. Hade jag klivit in i hagen och ropat: "Hej, din gamla kossa!" hade det nog blivit fart på honom.

Hälsningar Jörgen