Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Minisemester

Kronoberg

I mitt jobb har vi semesterperioder. En tidig period och en sen. I år var det min tur att ha tidig period. Det har man vartannat år. Det funkar med undantaget att hösten blir  väldigt lång. Därför bestämde jag och min fru oss för några dagars minisemester i trakterna av Tingsryd i Kronobergs län i början av oktober. 

Vi kom fram lagom till vårt boende för att packa in och hinna med kort promenad i närområdet innan mörkret föll. 

#2

Korrö

Dagen därpå körde vi till Korrö. En gång en vår för bortåt tusen år sedan hade vi bott på vandrarhemmet där i våra yngre upplagor. En fantastisk vistelse. Den gången gjorde vi en tur både i glasriket och en i Vilhelm Mobergs fotspår. Jag är sedan lång tid tillbaka medlem i Vilhelm Moberg sällskapet. 

#3

Korrö

Nu var det begynnande höst. Skulle Korrö än en gång fängsla oss trots att vi inte bodde där den här gången.

#4

Korrö

#5

Korrö

Hösten hade så smått börjat sitt intåg.

#6

Korrö

Det fanns några speglingar som drog mig till sig likt en fluga till en sockerbit. Det svårt att slita sig därifrån.

#7

Korrö

#8

Korrö

#9

Korrö

#10

Korrö

#11

Korrö

Efter att ha gått runt och tagit lite bilder och letat i minnet efter det där som var så fantastiskt en gång, växte en insikt fram att ibland var det bättre förr. Man ska nog inte försöka jaga efter stämningar och intryck som en gång varit. Det var därför med en smula ambivalens som vi körde vidare. Jag har svårt att tro att vi kommer att besöka Korrö fler gånger. Det är ett fint ställe, men vårt Korrö ligger bakåt i tiden och dit går det inte att ta sig annat i minnet. Och det är nog bäst.

#12

Sjön

När vi båda var barn var våra respektive föräldrar på det klara med att ska man inmundiga någon typ av måltid så skall det helst göras vid en sjö eller vid något typ av tilltalande vattendrag. Således hittade vi fram till en liten sjö där vi kunde njuta våra ståltermosars innehåll. Varefter vi gick runt i området och tog lite bilder. Förmiddagens lite fadda stämning i Korrö var nu som försvunnen. Utbytt mot upptäckarglädje.

#13

Sjön

#14

Sjön

#15

Sjön

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-12-29 17:22 | Läst 553 ggr. | Permalink
Snyggt, väldigt snyggt. Så spegelblankt har jag aldrig upplevt.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-12-30 12:04
Tack så mycket Mats!
Ja, det var helt galet spegelblankt.

Hälsningar Jörgen
Väldigt fina höstbilder med precis rätt stämning, lite murrigt i de mättade färgerna. Gillar ju också speglingar så det slutar även fint. Helt OK att ha semester före och sedan efter de flesta andra.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-05 09:02
Tack så mycket Lena.

Vi har tagit en sån har liten lillsemester nästan alla år jag har haft tidig semester. Det är rätt trevligt och hösten känns inte så lång då heller.

Hälsningar Jörgen