Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

En stunds frånkoppling

Laxvik

En oktoberkväll efter jobbet förra året kör jag och hustrun iväg ner till havet. Hon för att träna på ICM och försöka få bilder till fotokursen som hon går och jag för att leka med slutartider och ND-filter. Havet var tillmötesgående såtillvida att det befann sig i rörelse. Det är alltid tacksamt när man vill använda slutartider som kräver stativ och trådutlösare. Fast den här gången ville jag ha något mer än att fånga ett mjölkigt hav. Det är så lätt att sätta dit det kraftigaste ND-filtret  man har och låta sig drivas iväg och tjusas av de långa exponeringstiderna som uppstår. Jag ville nu försöka fånga havets kraft men också dess lugn. Slutartiderna jag hitintills använt mig passade inte för detta utan istället fick jag experimentera mig fram till någon jag tyckte passade bättre för det jag ville. 

Det här är en typ av fotografi som jag uppskattar. Att leta efter något som man inte riktigt kan sätta fingret på, men som man ändå har en känsla av att just så vill jag fånga mitt motiv. Ett utforskande av kamerans och de övriga fotografiska tillbehörens möjligheter. Det blev inte många bilder, men jag känner att det har varit en mycket givande stund och jag umgås med tankar på att snart återvända för att fortsätta mitt utforskande. Klippor, stenar, stränder och vatten som rör sig har fångat mitt intresse på ett nytt sätt. Och jag är nyfiken på vart det kan föra mitt fotograferande. 

Nu har det tyvärr inte kommit att bli något fortsatt utforskande p g a min skadade höger axel. Den har blivit bättre, men ännu har jag inte tagit i min kamera. Det är nu drygt tre månader sedan jag senast höll i den. Häromdagen höll jag förvisso i min frus kamera. Den är något lättare än min egen. Jag tog inga bilder utan det var mer känslan av hålla i en kamera igen och känna att det går och för första gången på länge kände jag att det gick. Lite mödosamt, med det gick. Snart kanske det kan vara möjligt att ge sig ut med kameran och något av de lättaste objektiven. Jag när hopp om kunna börja fotografera igen inom en inte alltför avlägsen framtid.

#2

Laxvik

#3

Laxvik

#4

Laxvik

#5

Laxvik

#6

Laxvik

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-02-15 15:23 | Läst 847 ggr. | Permalink
Riktigt snyggt, gillar de första bilderna med ett snävare utsnitt. Du har rätt att ofta slänger man dit ett för kraftigt ND och får ingen struktur alls i vattnet. Här tycker jag att du har fått till det bra att man ser att det händer något. Kommer inte ihåg nu hur du fick axelskada men du hade väl någon långvarig influensa också, men det verkar som du är lite mer på G nu, låter bra.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-02-15 17:01
Tack så mycket Peter!
Axelskadan uppstod i samband med influensan. Kom helt plötsligt bara en morgon. Vaknade och kunde inte röra armen.
Förhoppningsvis är jag på väg tillbaka till fotograferandet.

Hälsningar Jörgen
Fantastiska bilder. Mycket bra och inspirerande!
Svar från TheInvisibleJackal 2022-02-15 17:01
Tack så mycket Sven!

Hälsningar Jörgen
Fina bilder! Gillar de sista lite extra där man kan se himmel i horisonten.
Skönt att det går åt rätt håll med axeln i alla fall. Du får fortsätta krya på dig.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2022-02-15 17:04
Tack så mycket Johnny!
Att ta med himmel eller inte är lurigt kapitel. Jag har ett graderat ND-filter på 3-stop. Det brukar funka, men ibland har jag gått i tankarna att skaffa ett på 4-stop också.

Hälsningar Jörgen
Första var förbenat fin och de sista. Roligt att leka å utforska. Krya på
Mvh N
Svar från TheInvisibleJackal 2022-02-15 18:19
Tack så mycket Nini!
Det är det som jag tycker är så intressant med fotografi. Man hittar hela tiden nya saker att pröva.

Hälsningar Jörgen
Jag gillar ljuset i den andra och tredje bilden innan det blir för mycket solnedgång som liksom tar över motivet. Hoppas du kan börja fotografera snart igen. Kanske det fungerar att experimentera med mobilen?
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2022-03-22 17:51
Tack så mycket Lena!

Det går sakta framåt. Var för i helgen ute för första gången med en kamera.

Hälsningar Jörgen
Sista och tredje gillas bäst i serien...
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2022-03-22 17:47
Tack så mycket Gunte!

Hälsningar Jörgen
Första, andra och tredje är mina favoriter. Vacker serie och bra tänkt tycker jag. Önskar dig fortsatt tillfrisknande! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2022-03-22 17:50
Tack så mycket Björn!

Det går sakta framåt.

Hälsningar Jörgen