Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Ute igen

Laxvik

För första gången på bra länge är jag återigen ute och fotograferar. Min högeraxel har blivit så pass bra att jag förmår att hålla i en av mina kameror med 24-70:an på eller sätta den på ett stativ. Det var i oktober jag senast kunde det. Det har tagit sin lilla tid att komma dithän. Ett antal olika övningar och behandling med akupunktur har fört mig hit. Det är en bit kvar. Jag måste alltjämt göra mina övningar morgon och kväll och gå på regelbundna akupunkturbehandlingar ett tag till. Det går sakta och säkert framåt i alla fall.

Under de här månaderna av en icke-fotograferande tillvaro har jag knappt tittat på min fotoutrustning. Däremot har jag funderat en del på den. Framförallt på hur jag forslar med mig den, vilket som ni kanske gissar, har lett till att jag köpt mig ännu en fotoryggsäck. Jag har, speciellt under de senaste månaderna, känt ett ökat behov av ytterligare en ryggsäck. En lite mindre, men nog så rymlig och möjlig att få med sig lite fika och en extra tröja samt rätt oöm. Någon har sagt att den perfekta ryggsäcken inte finns utan man får istället inrikta sig på att ha flera.

Med denna nya ryggsäck på ryggen och stativet i cykelkorgen på pakethållaren gav jag mig iväg till samma plats där jag senaste var och fotograferade i oktober. Den här gången valde jag att röra mig lite mer söderut, men bara en aning. Att jag valde att återvända till samma plats beror på att redan i oktober kände att jag ville återvända och se platsen ur ett annat perspektiv. Egentligen borde jag väl också ha valt att ge mig på morgonen för ljusets skull, men jag gick och drog på det lite för länge innan jag kom till skott. Var lite rädd för att det inte skulle funka och ville därför inte heller göra för stor affär av det. Det skulle mer kännas som en vanlig cykeltur. Fast den här gången med kameran.

Den andra och kanske mest ömmande orsaken till att jag valde att återvända till samma plats är att det är nära att gå ifrån där jag kan ställa min cykel. Något som för tillfället passar utmärkt då jag har dragit på mig en hälsporre. Och ja, jag går behandling. Köpt s k hälkoppar att ha i skorna. Gör diverse övningar, men jag ska helst inte gå för mycket. Inte helt enkelt då jag saknar förmågan att sväva runt i luftrummet några längre stunder.

Terrängen består av en kort sträcka med strandängar, sedan en bit sandstrand med inslag av diverse klippblock och klipphällar. Helt okej terräng att ta sig fram rätt så hjälpligt bara man inte gör några dumheter. Fast när möjligheten presenterade sig så, ja. För att ta den första bilden i det här inlägget var jag tvungen att klättra uppför  några klippor med min hälsporre och en inte ännu helt pålitlig axel, bärandes på stativet i den ena handen. Jag kan väl avslöja att det var lättare att klättra upp, men ner - vojne, vojne.

#2

Laxvik

#3

Laxvik

#4

Laxvik

#5

Laxvik

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-03-23 15:24 | Läst 838 ggr. | Permalink
Grattis till återkomsten:) Härligt! Trevlig att återvända till gamla ställen i fint ljus dessutom. Bild tre är min favorit. En mycket fin komposition!
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2022-03-24 10:47
Tack så mycket Bjarne!
Det lutar mycket åt att jag kommer att återvända till den här platsen så längre hälsporren spökar.

Hälsningar Jörgen
Skönt att komma ut igen, även om det nu i starten inte är på full fart. Kom att tänka på när jag bröt benet för en 5-6 år sedan, att när man väl kunde ta sig ut med kameran så var det ett stort steg, även om det i någon månad var med hjälp av kryckor så var man ändå ute. Makro fick jag gör stående eller från en stol för jag visste inte om jag kunde komma upp om jag la mig ner. Fin serie bilder, särskilt 3 och 4. Fin skärpa i närzoonen, funderar på om man inte skulle köra en stackning med några exponeringar om man ändå har med sig ett stativ. Väskor eller ryggsäckar kan man nog inte få för många av, ryggsäckar brukar jag dock inte använda så ofta utan det är då en mindre slingväska. Annars är det mindre axelväskor, brukar ha en väska för fågelfoto och en väska för makro o landskap, så tar man med den eller de man behöver. För många år sedan hade jag någon tanke att ta med sig allt man skulle kunna tänka sig behöva, där merparten oftast aldrig användes. Idag är strävan att aldrig ta med något som inte kommer i användning
Svar från TheInvisibleJackal 2022-03-24 11:02
Tack så mycket Peter!
Det händer att jag både fokusstackar och exponeringstackar bilder, men jag har lärt mig att det sällan blir speciellt bra vid längre slutartider och rörliga element i bilden såsom t ex vatten.
Jag känner igen det där med att packa ryggsäcken full med "bra-att-ha"-saker och upptäcka att det inte kommer till användning. Den här gången hade jag med mig en kamera och två objektiv samt några ND-filter, trådutlösare och lite fika. Alldeles lagom. Oftast har jag med mig två kamerahus - ett med en normalzoom och ett med en telezoom. Ibland tar jag med en vidvinkelzoom om jag vet med mig att det kommer att passa för en del motiv, annars brukar jag klara mig långt med bara normalzoomen och telezoomen.

Hälsningar Jörgen
Roligt att se dig tillbaka igen! Fint att det går åt rätt håll. Och vackert där urberget möter havet. Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2022-03-24 11:02
Tack så mycket Björn!

Hälsningar Jörgen
Vad kul att du är bättre i axeln. Haha känner igen det där, man kan aldrig ha för många ryggsäckar. Blev en fin tur för dig och fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2022-03-24 11:07
Tack så mycket Johnny!

Tror inte att det kommer att sluta där även om jag just nu tycker att jag nu har de ryggsäckar jag behöver.

Hälsningar Jörgen
Så roligt att ses här igen fina bilder fick du med dig.
Skönt att du blir bättre!
Mvh N
Svar från TheInvisibleJackal 2022-03-25 09:23
Tack så mycket Nini!
Det roligt att vara tillbaka. Har verkligen saknat det här.

Hälsningar Jörgen
Kul med ryggsäckar som kvinnorna när det gäller skor och handväskor..;)
Trevliga bilder och fortsätt pigga på dig.
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2022-03-25 09:24
Tack så mycket Gunte!

Det finns gemensamma nämnare här känner jag också.

Hälsningar Jörgen