Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

...och då var jag här igen.

Laxviik

Redan dagen därpå var jag tillbaka till min lilla fotografiska miljö. Även den här gången på eftermiddagen. Min lättja och tillika ohågsamhet att kliva ur sängen i tid för att kunna dra nytta av tjänligare ljusförhållanden, satte också denna dag käppar i hjulen. Hur det nu än föll sig var jag nu åter på den plats som för tillfället utgör min fotografiska värld.

Den här eftermiddagen blåste den mer än dagen före. Vinden drev på vågorna  på helt annat sätt än under gårdagen. Resultatet blir ett hetsigare, aggressivare hav. Inget nytt i och för sig. Havet är aldrig detsamma från en dag till en annan. Inte ens en timme från en annan. Ibland är skillnaderna stora, ibland är det knappt synbara skillnader. Det kan vara gradförskjutningar i nyanserna. Det går inte att precisera vad det är som skiljer bara att det skiljer sig jämfört med för bara en timme eller två sedan.

#2

Laxviik

Vågornas eller rättare vissa vågors kraft skapade motiv som inte annars förekommer. Jag står länge här på samma ställe och försöker fånga dessa vågors väsen och levnad och de avtryck de lämnar efter sig. Den här dagen har jag lämnat min 24-70 därhän och istället anammat min 70-200. Det är med det objektivet jag idag närmar mig och utforskar mitt lilla fotografiska landskap.

#3

Laxviik

Med det objektivet kommer jag närmare och kan se hur vågen inte bara slår emot klipporna med kraft utan även hur den piskar ner över den nakna stenen i ett mikrohällregn.

#4

Laxviik

Givetvis får jag svårt att motstå möjligheten att använda ett 10-stops ND-filter. Mest bara för att se skillnaden mellan ett 4-stops och ett 10-stops. Filtervalen ger olika stämning från ett och samma ställe. Återigen kan jag med hjälp det filter jag väljer att använda styra uttrycket. Det handlar hela tiden om medvetna val.

#5

Laxviik

Väl vid datorn några dagar senare prövar jag med konvertera några av bilderna till svartvitt. I den svartvita bilden kan jag förstärka vågen som fenomen och effekt på ett helt annat sätt.

#6

Laxviik

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-04-02 14:16 | Läst 878 ggr. | Permalink
Tänk så många olika bilder man kan få från samma plats när vågorna skapar nya motiv hela tiden. Här tycker jag bäst om #2 och #6. Snygga bilder!
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2022-04-02 14:58
Tack så mycket Bjarne.
Det är också de två bilder som själv håller främst den här gången. Umgicks ett tag med planer på återvända än en gång idag, men så hade hustrun och jag diskuterat att ge oss iväg och fotografera eventuellt i morgon. Med hälsporren kan jag hjälpligt fixa en lagom snäll utflykt, men två blir lite för mycket så idag passar jag på att kolla på en av moderskeppets kurser om Photoshop.

Hälsningar Jörgen
Spännande med sån variation från en plats. Mycket fint speciellt andra å och sista k s/v blev mer tryck i
Mvh N
Svar från TheInvisibleJackal 2022-04-07 08:31
Tack så mycket Nini!
När nöden sätter gränsen får man gör så gott en kan med det man har.
Håller med dig om den svartvita.

Hälsningar Jörgen
Mycket vackra bilder! Fascinerande hur många bilder kan man ta från ett och samma motiv, samma platser...
Jag var lite uppslukad av mitt sjuka hjärta och missade många av dina vackra inlägg... men fick en fin läsning nu :-) om havet, klippor och Kyrkömosse...
Hälsningar Halina
Svar från TheInvisibleJackal 2022-04-07 08:32
Tack så mycket Halina!
Jag hoppas att du har återhämtat dig och mår bättre nu.

Hälsningar Jörgen