Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Förklädd till en slingrande drake dansar Charles Aznavour rumba.

Drake

En bild sägs säga mer än tusen ord, men om man sätter ord till en bild, har man då minskat antal ord den kan säga eller är det tvärtom eller spelar det rent av ingen roll?

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-05-03 18:26 | Läst 492 ggr. | Permalink
Klurigt värre ;) men gillar det fria ned eller utan ord och det är bra vilket som
Cool drake
Hoppas du är återställd och mår bra
Mvh N
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-04 11:18
Tack Nini!

Har fått min andra stötvågsbehandling av hälsporren nu på morgonen. Ska få en tredje om två veckor. Det och några övningar ska få bukt med den. Axeln känns bara bättre och bättre även om jag inte har fått tillbaka styrkan fullt ut, vilket jag kanske inte heller aldrig får enligt min sjukgymnast.

Hälsningar Jörgen
niniz 2022-05-04 11:30
Aha hoppas det ger med sig.
Jag har gått igenom det å för mig hjälpte det men efter 6 st så det tar verkligen tid och kraft
Spännande bild tycker jag! Mvh, LO
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-04 11:19
Tack så mycket Lars Olov!

Hälsningar Jörgen
Långhalsad filur..har den någon praktisk funktion?..trappräcke kanske..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-04 11:26
Det är en riktig iakttagelse Gunte. Det är slutet på ett trappräcke på en byggnad i Brügge.

Hälsningar Jörgen
Ja det tål att kluras på. Snygg bild och fint hantverk draken.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-06 10:43
Tack så mycket Johnny!

Ja, det gör det. Personligen gillar jag att med hjälp av en text styra bildens tolkning eller få igång andra associationsbanor när man tittar på den. Som stor läsare av poesi och dramatik betyder det skrivna ordet mycket för mig.

Hälsningar Jörgen
Jag tycker den här bilden har mer att säga utan ord. De enda bilder som egentligen kräver ord eller text, är väl reportagebilder, där bilden är tänkt att illustrera en text? Gör man anspråk på att berätta med bild, är det bilden själv som ska tala. Bilder har också ett språk, och det är det språket vi som är bildmakare ska försöka behärska.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-06 11:15
Tack för dina tankar Nils. Jag är inte så säker på att den skulle kunna säga mer utan ord. Jag tror att en bildtitel kan få igång andra associationsbanor och tankar än vad som hade varit fallet om den inte hade haft en titel. Samtidigt kan titeln styra tolkningen av bilden från andra tolkningar om bilden hade varit utan titel. Jag anser att en bild t ex på en utställning ska ha en titel som kan få mig att stanna upp och fundera en stund över bilden. För att det ska ske kan det inte vara titlar som - blomma 1, blomma 2, blomma 2 etc, utan titeln skall ge mig ett verktyg att kunna se andra dimensioner av bilden och samtidigt ge en möjligt hint om vad fotografen tänkte när han tog den. Ta t ex en bild som visar en korp som kommer flygande i ett snölandskap. Ger jag den bilden titeln - "Korp" väcker den kanske inte mer tankar än - jaså det är en korp (om man nu inte visste hur en korp ser ut sedan tidigare). Sätter jag däremot titeln - "Korpen flyger". Kan det väcka associationer till Hrafn Gunnlaugssons film med samma namn och till de isländska sagorna.
Jag håller med dig om att reportage - och bilder av dokumentär karaktär är de bilder som kan behöva en längre ledsagande text. En bild som utger sig för att vara konstnärlig behöver ingen förklarande text, men däremot en titel som tillsammans med bilden väcker nyfikenhet och tankegångar.

Hälsningar Jörgen