Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Öland i maj II - allt är inte guld som glimmar

Hästskit

När man kommer till en plats som man inte tidigare besökt kan det många gånger vara svårt att hitta det man söker efter, för allt som glimmar är inte guld. 

En ny dag hade börjat och vi hade kört lite längre söderut. Närmare bestämt till Vickleby alvar för enligt uppgift skulle det finnas en del orkidéer där hade vi läst. Det gjorde det säkert också fast just den här gången verkade de som uppslukade. Fast det finns ju annat.

#2

Vickleby kyrka

På motsatta sidan om Vickleby kyrka finns en ganska så stor parkering ändå. Och några kliv över några stättor är man ute på alvaret.

#3

Stor fetknopp

Stor fetknopp

De dagar vi var på Öland visade väderleken upp sig på sin nyckfullaste sida. Det gick från strålande sol till regn på i princip ingen tid alls ibland. Jag hann precis ta bilden ovan när himlen öppnade sig. 

Vi packade snabbt ihop och satte oss i säkerhet i bilen. Då regnet såg ut att hålla i ett tag tog vi och körde till boendet för lunch och lite vila och därefter se om eftermiddagen kunde ge något.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-06-22 14:08 | Läst 1156 ggr. | Permalink
På Öland finns mycket att upptäck, en snygg fetknopp är väl ingen dålig ersättning för lite orkidéer ändå. Blev ju en bra bild och den ovanför var inte dum den heller.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-06-23 11:04
Tack Margareta!
Visst är det så att Öland har mycket att erbjuda. Det fanns flera intressanta växter som hade varit intressanta att titta lite närmare på om inte regnet kommit, men man kan inte få allt.

Hälsningar Jörgen
Ni hade precis samma sorts väder som vi hade. Det blev några hastiga sortier även för oss. Intressant växt den där fetknopp.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2022-06-23 11:07
Tack Lena!
Ja, vädergudarna var verkligen på lekhumör de här dagarna.

Hälsningar Jörgen
Så är det, en del dagar kommer motiven från alla håll aldrig sinande, andra kändes det onödigt att släpa kameran med sig. Gillar speciellt första bilden, inte guld, men viktigare för växtligheten.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-06-23 11:15
Tack Stefan!
Jo, så är det ibland haglar motiven över en och andra dagar kan de slå en í synen utan att man märker något.
Jag tänkte att när jag runt där och fann de här högarna att detta är inget som stor högt upp på motivlistan, men ändå är de så viktiga för de andra mer högprioterade motiven Utan det ena försvinner förutsättningarna för det andra. Därför tänkte jag att jag tar en bild.

Hälsningar Jörgen