Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Grand Canyon i Halland

Nissaström

Under sommarmånaderna brukar jag och min fru ofta vara med på de fotovandringar som Länsstyrelsen i Halland ordnar. Det brukar vara bra och kunniga fotoguider som visar något av naturreservaten i länet och vad man kan fota där och vad man kan tänka på vid fotograferandet. Det hela är som sagt både trevligt och givande. I år har vi inte varit med en enda gång hitintills. Mycket beroende på min hälsporre. 

#2

Nissaström

I början juni var det en fotovandring förlagd till Nissatröm. En naturreservat där Nissan slingrar sig fram mellan klipphällar, sluttningar och branta klippväggar. Hallands eget svar på Grand Canyon. 

#3

Nissaström

Vi var som sagt inte med, men när vi såg en del bilder från området som de som var med hade lagt ut på Facebook blev vi båda väldigt sugna på ta oss dit. Jag kollade så gott jag kunde på olika kartor för utröna terrängens beskaffenhet och hur långt man skulle behöva gå för att komma till platsen som såg ut att vara den mest fotografiskt givande. 

#4

Nissaström

Det var en inte alltför lång sträcka att gå och tog jag med mig min trefotspall skulle jag kunna fälla upp den vid behov och vila foten lite grann. 

#5

Nissaström

Sagt och gjort. Fotoutrustningarna packades ihop. De är i och för sig i princip alltid färdigpackade. Jag har oftast med två kamerahus, ett med en 24-70 och ett med en 100-400:a, lite filter, trådutlösare och stativ. Det är oftast att kolla att batterierna är laddade och minneskorten är tomma. Och så fikat förstås. Fika är viktigt.

#6

Nissaström

Vi bestämde för att köra dit på eftermiddagen och vara på plats någon timme eller två innan solen kom i det fina läget som en sökning i Photopills visade.

#7

Nissaström

När vi kom fram låg det en del moln i vägen för solen. Då det inte tjänar mycket till att gråta över spilld mjölk var det bara sätta i gång att leta motiv och kompositioner. Det var inte svårt. Tiden bara flög. Jag glömde helt bort att jag hade hälsporre. Gick in i min fotografiska bubbla och bara njöt.

#8

Nissaström

Jag hade börjat packa ihop när solen slutligen bröt igenom molnen och lyste upp scenen framför mig som jag hade föreställt mig. Det var bara att tacka och ta emot.

Ett par veckor senare har omfattande skyfall gjort att området på sina ställen har rasat och rasrisk föreligger på en del andra. Området är därför mycket farligt att vandra i och delar av det är helt avstängt. Det ser ut att vara så under mycket lång tid enligt Länsstyrelsen. Vi hade således en väldig tur att vi hann med att åka dit. Nu vet jag inte när det kan bli möjligt igen. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-07-21 11:04 | Läst 1934 ggr. | Permalink
Första bilden är bäst! Riktigt härlig att titta på.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-21 14:55
Tack så mycket Sven!

Hälsningar Jörgen
Dock undrar jag varför länsstyrelsen arrangerar fotovandringar? För mycket pengar kanske!?
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-21 15:08
Länstyrelsen har under ett antal år arrangerat dessa s k fotovandringar. Vandringar har mer karaktären av tips än regelrätt kursverksamhet. De är till för lyfta medvetandet kring länets naturreservat och de naturvärden som finns. Vilket jag tycket är positivt. De ekonomiska biten känner jag inte alls till. Jag ser det inte alls som något problem med att länsstyrelsen ordnar fotovandringar.

Hälsningar Jörgen
Ser fantastiskt fint ut på dina bilder! Kombinationen klippor i vatten med lummig grönska omkring ser betagande ut! Och alla kan inte återge det vackra som du gjort här, snyggt! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-21 15:09
Tack så mycket Björn!
Roligt att du tycker det.
Det är väl lite av favoritmotiven för mig många gånger.

Hälsningar Jörgen
Vackert i Little Canyon! Jag kan inte hjälpa att Mikael Niemis beskrivning av när han såg en av de floder han lärt om i skolan dyker upp i minnet. Han stannade, häpnade och gick ur bilen , satte sig vid vattenkanten. Sedan beskrev han upplevelsen i sitt sommarprogram ungefär "floderna vi pluggat in i skolan... Herre Gud, det var ju inte ens en å, bara en bäck". Jag minns inte exakt, men innebörden har satt sig i minnet ;-)

Men fint är det och bilderna blev bra!
Väldigt fina bilder från naturreservatet. Inspirerande att läsa då jag är i Halland förhållandevis ofta. Hälsningar Mats
PS! Hoppas du får bukt med din hälsporre. DS
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-22 09:13
Tack så mycket Mats!
Den blir med tejpning och övningar sakta bättre känner jag så i höst bör jag vara fit for fight igen.

Hälsningar Jörgen
Hej Jörgen.
Ett väldigt spännande och speciellt område, som jag vel kan förstå att du ville fotografera från. Smart att du hittat ditt eget sätt att ta dig till och runt området på – respekt.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-22 09:14
Tack så mycket Erik!
Man får vara lite envis och klurig många gånger.

Hälsningar Jörgen
Väldigt fina bilder från en vacker plats. Tänkte igenom bloggen att dit skulle man åka tills man kom till slutet, men det kan vara något att satsa på lite senaste. Jo Länstyrelsen i Halland ordnar fina turer i reservaten. Bra bok (gratis) ger de ut också.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-22 09:18
Tack så mycket Peter!
Ja, det lite snopet med skyfallen som ställt till det.
Håller med om boken och turerna. De ger ut en folder med vandringarna och annat som händer i länets naturreservat. Det finns även att om vandringarna på nätet - https://www.lansstyrelsen.se/halland/besoksmal/friluftsliv-och-allemansratt/arets-guideprogram.html

Hälsningar Jörgen