Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

En kväll vid stranden

Trönninge strand

Det är sommar, men temperaturen medger inte några bad än. När jag tittar tillbaka på den här sommaren är detta den första sommaren som jag inte har badat en enda gång på mycket, mycket länge. Den rätt jobbiga hälsporren har gjort att jag dragit mig för att gå barfota. Inte heller något jag ska göra för att snabba på läkeprocessen har jag förstått. Går därför sedan ett antal månader tillbaka runt även inomhus i ett par tjocksulade Hoka Hoka One som de heter. Inte speciellt snygga, men väldigt behagliga.

#2

Trönninge strand

Ja, vad ska hitta på vid havet? Kameran var som för det mesta med. Den här biten av kusten har jag besökt väldigt många gånger genom åren. Ibland har jag funderat på om det inte har blivit lite för många gånger. 

#3

Trönninge strand

Det stora dilemmat när jag kommer till den här platsen är frågan om vad jag vill fotografera. Om jag nu verkligen vill det. Och måste jag fotografera bara för att jag tagit med mig kameran. Självklart inte, men när den nu är med är det en smula ambivalent att inte använda den. Det blir ändå lite som att använda kameran under tvång. Lite av en ålagd uppgift. Det är ingen bra känsla.

Fast å ena har jag själv valt att åka hit och dessutom på egen hand burit med mig kamerautrustningen. Då borde jag väl kunna få ut något. Jag brukar alltid ha med mig mina filter och nu kommer jag på att jag skulle kunna testa vad olika långa exponeringstider gör med samma motiv där det finns vissa ingredienser av rörelse - som t ex vatten och moln. 

Så snart jag tänkt denna tanke, livade gubben upp sig och plockade fram stativet och började pilla med filter och slutartider. Riktigt skoj.

#4

Trönninge strand

Alla bilder är taga med f9 och ISO 100. Den här bilden är tagen med en slutartid på 1/13 s.

#5

Trönninge strand

Och den här med 78 s.

#6

Trönninge strand

Slutligen denna med 340 s.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-10-12 21:20 | Läst 345 ggr. | Permalink
Gillar den sista, det är många som inte tycker om utslätat vatten men jag gillar det särskilt i denna form. Fin den med vattenpölen också. Det har säkert hänt att man tagit några halvdana motiv bara för att man inte hittat något att fotografera, och så kastar man dem när man kommer hem.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-10-13 10:34
Tack så mycket Peter!
Kan ibland upptäcka när jag tittar tillbaka, att jag undrar varför tog jag den där bilden egentligen.
Jag känner nog fortfarande en viss fascination för utslätat vatten. Speciell vad det gör i kontakten med fasta föremål.

Hälsningar Jörgen
Jag känner igen det där med att känna "tvång" om man tagit med kameran. Dumt egentligen! Fast du var kreativ och fick riktigt bra bilder med långa slutartider. Båda de två sista är bra, med en liten övervikt för allra sista enligt mig.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2022-10-13 10:44
Tack så mycket Bjarne!
Visst är det dumt, men dumma är man har gjort samma misstag tidigare och förmodligen även kommer att göra om det i framtiden. Suget, längtan efter att fotografera är starkare än förnuftets röst, insikten att det här det blir inget vidare bra.
Har den sista bilden som en personlig favorit. Har sedan en tid gått i tankar på miljöer lämpade för slutartider på 5 minuter eller mer. Har bilder i huvudet, men har inte riktigt funnit platserna. Jag letar vidare.

Hälsningar Jörgen
Väldans vackra bilder på slutet! Snyggt.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2022-10-15 17:12
Tack så mycket Johnny!

Hälsningar Jörgen
Den med låg vinkel, gräs och vatten är vacker som en tavla. Vad gäller slutartiderna föredrar jag den kortaste, där vattnet ser ut som vatten.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-10-15 17:17
Tack så mycket Stefan!
Det väl oftast så jag strävar efter att försöka fånga vatten på bild. Vatten som ter sig som vatten, men det finns något i användandet av den riktigt långa slutartiden vid fotograferande av vatten som lockar och fascinerar mig.

Hälsningar Jörgen