Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Kattvik I

Kattvik

Min fru och jag bestämde oss en dag i september för en fotoutflykt. Hon valde Norrvikens trädgårdar. Jag i min tur valde att köra några kilometer till den lilla kustbyn Kattvik. Där jag parkerade vid hamnen och begav mig till fots västerut längs med kusten. Målet var lite klippformationer och annat som jag lyckats utröna på Google Earth. Den här platsen har lockat  mig ett tag, men hitintills har min fot inte varit tillräckligt kvalificerad för promenaden. Med den här sommarens fjälläventyr i bagaget kändes det inte längre som en omöjlig uppgift.

#2

Kattvik

Det var ett nytt område för mig. Frågan var hur långt jag vågade mig att gå i mitt utforskande av det. Min fru och jag hade bestämt en mötestid vid Norrvikens parkering. Det var drygt två timmar tills dess. Det hade tagit mig en halvtimme att gå där jag nu var. Vilket betydde att jag hade ca en och en halv timme på mig. Inte mycket, men jag skulle hinna få en känsla för området.

#3

Kattvik

#4

Kattvik

Jag bestämde mig för att mig att tillbringa den mesta av den tiden jag hade till mitt förfogande att undersöka ett litet klippområde som jag fann spännande.

#5

Kattvik

#6

Kattvik

#7

Kattvik

Efter tag tog nyfikenhet över hand och jag begav lite längre bort. Stigen var nästintill uppslukade av ett klapperstensfält. Det fanns dock en antydan till en stig. Det gick att se på hur vissa stenar såg smått nedtrycka ut. Andra lite knuffade åt sidan. Här hade andra tagit sig fram tidigare. Och andra i sin tur före dem. 

#8

Kattvik

Snart hade jag tagit mig ett gott stycke in i klapperstensfältet. Vände jag mig om kunde jag ana min första anhalt. Klockan hade runnit iväg och det var tid att för mig att börja gå mot bilen. Jag hade bara skrapat lite på ytan här kände jag. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-12-15 11:26 | Läst 473 ggr. | Permalink
Norrvikens trädgårdar och Kattvik, ser ut just som jag minns det, härligt att vistas i, tyvärr med ledsamma minnen för mig.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-16 12:42
Hej Stefan!

Det var tråkigt att höra.

Hälsningar Jörgen
Ett bra ytskrap..bästa tiden är väl annars i solnedgång och vid storm..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-16 12:44
Tack Gunte!

Det kan jag tänka mig och även vid soluppgång kan det nog finnas motiv. Höststormarna där är nog något som skådarna längtar efter med allehanda havsfågelbesök.

Hälsningar Jörgen