Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Årets vackraste månad

Sädesärla

Jag fortsätter mina vandringar i mitt bildarkiv. På grund av del pollenbesvär är det i arkivet jag får röra mig istället för utomhus. Inte lika trevligt trots att det är rätt intressant, att så säga vandra runt i sitt bildarkiv. En del bilder kommer jag ihåg. Andra minns jag inte alls. Jag har märkt att jag tagit en massa bilder, gjort i ordning en del, men sen inte gjort något med dem. Lite slöseri kan jag nog tycka. För jag fotograferar ju inte för lägga bilder i en låda, om än en digital sådan. I början var det väl så att jag inte visade mina bilder speciellt mycket. När jag tog dessa bilder hade jag fotograferar i lite drygt tre år. Ändå är det först nu jag visar dem. Jag kommer att fortsätta mina vandringar framgent även när vädret har slagit om från regn och gråväder till någon mer bildmässigt tilltalande. Så att säga varva nytaget med arkivbilder. Förhoppningsvis blir pollenbesvären också bättre. Av någon anledning har jag de senaste 7-8 åren fått mer besvär än tidigare. Förr hade jag inte alls ont av pollen vad jag kan minnas, men minnet kan vara bedrägligt. Ett s k "mannaminne" sträcker sig ungefär tre år bakåt i tiden. 

Jag är nu framme vid maj 2018 och återigen är platsen Trönninge ängar. Maj är den månad på året jag tycker absolut bäst om att vara ute och fotografera. Med sina färger och skira grönska är den vackraste månaden tycker jag. Vid ängarna är jag så mycket det bara går går, men även en del andra platser besöks.

#2

Sävsparv

Sävsparv.

#3

Smådopping

Smådoppingen är alltjämt framme vid gömslet och fiskar.

#4

Knipa

Knipa.

#5

Morgontoalett

Morgontoalett.

#6

Gråhäger

Gråhägrar syns ofta vid ängarna. Det är intressanta fåglar.

#7

Hämpling

Hämpling.

#8

Gråhäger

En riktig tidig morgon vid ängarna när solen precis har börjat gå upp. Ibland om jag tar mig kragen och går upp lite extra tidigt kan jag sitta i gömslet någon timme innan solen går upp. Dessa morgnar brukar vara magiska. Att vara där på plats innan allt vaknar. Har jag tur har skådarna fått något larm och befinner sig långt därifrån. De brukar vara rätt bullriga och skrämmer oftast bort fåglar som vågar närma sig gömslet.

#9

Sångsvan

En sångsvan på besök i maj. Det händer inte alltför ofta.

#10

Gråhäger

Gråhägern tassar ut i vattnet. Har den sett något eller hoppas den bara?

#11

Sångsvan

Sångsvanen väljer att posera istället.

#12

Skärfläcka

Skärfläckorna är igång med sitt födosök. Än så länge är de sams.

#13

Smådopping

Smådopping har sökt sig in i skuggorna. Nu är det nog med livet i strålkastarljuset.

#14

Kricka

Ja, maj är en månad man helst inte bör sova bort, snarare tvärtom. Det är den frivilliga vakenhetens tid.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-05-04 11:39 | Läst 139 ggr. | Permalink
HÅller med om att det är en speciell känsla att komma ut innan solen går upp men i maj månad betyder det väldigt tidigt. Hägrar är lite av favoriter för mej och jag tycker att bild 8 är otroligt fin. Även 10 blir en favorit. Sedan är det ju skärfläckorna som ju är speciella, sådana ser jag tyvärr inte där jag bor.
HÄlsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-04 16:46
Tack så mycket Lena!
Det blir väldigt tidigt så det gäller att ha allt förberett kvällen före. Konstigt nog hur trött jag än känner mig när klockan ringer så fort jag kommit ut och känner den svala morgonluften, känner lukterna och stillheten i någon enstaka fågelsång blir jag hur pigg och vaken som helst. Jag brukar tänka så många det är som går miste om den här magiska tiden.

Hälsningar Jörgen
😊 ler lite när jag idag tittar ut...kanske visar jag i min blogg. Men håller med i det här pollen är knepigt och jag har hatkärlek till våren. Vackert och ljuset kommer och allt vaknar igen och så mår jag bäst inne 😱😬 när jag vill vara ute. Just idag är det bättre.
Som alltid gillar dina bilder
Smådoppingarna är fina och känslan att befinna sig daggvått gräs, tystnad och se solen och fåglar vakna vid havet eller sjö är magiskt.
Gillar cykla tidigt kring grusvägar
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-04 16:48
Tack så mycket Nini!

Ljudet från cykeldäcken på en slingrande grusväg en tidig morgon är som poesi.

Hälsningar Jörgen
Väldigt fin serie! Nästan synd att kalla det en serie, varje bild har stor känsla och stämning och borde kommenteras var och en för sig. Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-04 16:49
Tack så mycket Björn!
Det var mycket roligt att höra.

Hälsningar Jörgen
Fin serie bilder. Att smådopping har en sådan grön fläck har jag aldrig tänkt på. Jo maj är fantastiskt det är då allt börjar komma tillbaka, vakna upp, det brukar bli många trevliga fototurer tidigt på morgonen
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-04 16:52
Tack så mycket Peter!

Maj är nog den tid på året då jag sover minst.

Hälsningar Jörgen
Härlig serie från förr med många fina bilder!
Håller med, att gå upp lite extra tidigt för att få uppleva morgonen är riktigt fint. Särskilt om sjön är spegelblank och det är vindstilla. Gråhägern och svanen i vattnet gillar jag :)
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-05 17:50
Tack så mycket Joakim!

Jag har en ledig dag i veckan som kommer och förhoppningsvis kan utnyttja dess tidiga morgon. Det var länge sedan jag satt i gömslet vid Trönninge ängar. Det börjar bli dags igen.

Hälsningar Jörgen
Joakim88 2021-05-06 19:20
Härligt lycka till och hoppas på fint väder. Det är det värt att gå upp lite extra tidigt :)