Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Biskopstorp - speglingar

Biskopstorp

De värsta pollenbesvären har lugnat ner sig. Den nya medicinen verkar fungera tillfredställande. Klarar mig bra på en tablett. Jag får ta upp till tre stycken om det skulle bli för besvärligt. Den här första dagen i maj har min fru och jag valt att köra ut till Biskopstorps naturreservat någon mil norr om Halmstad. Vi har bestämt träff med min svärmor med särbo. Biskopstorp är bra på det viset att det finns en lagom lättpromenerad slinga och många bord och bänkar att sätta sig vid att fika. Det är utomhus som det sociala umgänget har fått ske den här tiden. Många platser blir av förklarliga skäl extra populära ur den synpunkten. 

Jag har som sagt var, varit tvungen att hålla mig inomhus ett tag p g a all pollen som farit runt. Nu när jag kunde gå ut igen kändes det nästan som att vara en ko utsläppt på grönbete. Jag bara måste ha med mig kameran. Den senaste tiden har gränsat till stark fotoabstinens. Jag vill ha med mig allt ut. Inser dock att det inte är riktigt passande för tillfället samt att jag vet att det slutat med att jag  bär och släpar mer än jag fotograferar. Alltså - en kamera och ett objektiv får det istället bli. Det brukar bli bra så.

Stigen jag nämnde går utmed en liten sjö som heter Kroksjön. Det är i princip vindstilla nere vid sjön. Eftersom det oftast blåser alltid något i Halland börjar jag fotografera de olika speglingar jag fastnar för längs vår lilla vandring vid Kroksjön. Det gör jag framtill vår lilla fikastund. Därefter fastnade jag för en annan typ av motiv. I en blogg framöver kommer jag att visa vad jag fastnade för.

#2

Biskopstorp

#3

Biskopstorp

#4

Biskopstorp

#5

Kanadagås

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-05-04 18:32 | Läst 135 ggr. | Permalink
Speglingar kan jag inte motstå och både 3:e och 4:e tycker jag är riktigt fina. Naturen har fortfarande lite diskreta färgtoner och det blir så fint med den mörka vattenytan.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-05 17:45
Tack så mycket Lena!

Jag känner också så när det gäller speglingar. De är svåra motstå.

Hälsningar Jörgen
Hej Jörgen - Jag håller helt med Lena. Jag gillar särskilt nummer 3.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: En kamera och ett objektiv är bara jag med min Fuji X100F.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-05 17:47
Tack så mycket Erik!

Ibland släpar jag med mig stora ryggsäcken ut i markerna. I ett kommande inlägg har jag gjort det och använt tre av de fyra objektiv som ryms i ryggsäcken.

Hälsningar Jörgen
Väldigt fina speglingar vid sjön och med behagliga lugna färger..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-05 17:48
Tack så mycket Gunte!

Hälsningar Jörgen