Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Bland stenar och stammar

Ön

Året rusar mot sitt slut medan jag alltjämt tassar omkring i min bilders september. Månaden hade inte hunnit bli många dagar gammal förrän jag drog till skogs med kamera och stativ för att fotografera. Ja, vad? Inte en aning ärligt talat. Tanken vara att jag genom att insupa doften av kåda, lövens sus och annat som kan förmå den bäste att börja skriva vers i Atterboms anda skulle fyllas av inspiration och skaparkraft.

#2

Ön

Alltså gick jag här i skogen och väntade på den stora nåden att bli begjuten av inspiration av det jag kunde förnimma med mina sinnen. Jag tänker då inte enbart det uppenbart visuella. 

#3

Ön

Jag stötte foten i en liten nästan mosshöljd liten sten och blev stående en stund medan jag gick igenom ett antal för situationen passande invektiv. 

#4

Ön

Jaha. Tänkte jag. Här var det rikt på både sten och gran. Gran i en väldig myckenhet. Stod jag egentligen mitt i virkesåker letade inspiration?

#5

Ön

Det såg inte bättre ut, men det här omkullfallna trädet såg ut att legat i mossan ett tag. Till fromma för allehanda kryp och annat som finner ett horisontalt träd stad i förmultning som höjden av ett sybaritiskt gille av sällan skådat slag. Och all den här mossan fick mig att också börja fundera. På Ulf Lundells "Sextisju, sextisju" och raden - "Fröken, fröken all den här röken". I mitt fall mossa istället för rök. 

#6

Ön

Jag stod där ägnade mina tankar åt mossan. Å int ble ja någe klokare. 

#7

Ön

Tiden gick och jag märkte knappt hur en annan förmultnad stam sakta kröp fram i mossan. På väg mot ingenstans vad det verkade.

#8

Ön

Stenarna rörde sig än långsammare än granarna, om de rörde sig alls. Fast skenet kan bedra. De kanske låg på lur där ibland stammarna och invaggande mig i ett bedrägligt lugn. Jag kände hur svårt att få fram hur stenarna klev omkring i landskapet. Kanske om jag kunde ställa in slutartiden på ett par miljoner år skulle jag kunna fånga en glimt av hur stenarna elegant svävar fram i tillvaron. 

#9

Ön

I väntan på stenarnas stelhet skulle hävas och få stenarna att sträcka på sig, gäspa stort och säga - "jag slumrade visst till", plockade jag ur kameraryggsäcken fram en prickigkorvsmörgås. Den smakade sådär som prickigkorvsmörgåsar gör ute i naturen. Medan jag lät denna och även annan smörgås göra mitt sällskap dök tankar upp om det kunde finnas enter här. Jag närde inget större hopp, men man vet aldrig. Blundar jag ser jag dem komma gående. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-12-13 18:32 | Läst 588 ggr. | Permalink
Du gör det inte lätt för dig, virkesåker, sol och hårda skuggor..men med beröm godkänt...
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-14 14:18
Tack så mycket Gunte!
Jag dras gärna emot situationer där ljus och skugga samverkar. Finner dem intressanta och spännande att jobba med.

Hälsningar Jörgen
Sådär ser det ut i många sydsvenska skogar. Jag gillar särskilt #5 där stammen ligger vinkelrätt mot skuggorna. Spännande!
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-15 11:24
Tack så mycket Bjarne!
Jo, tyvärr är det så skogarna i söder i mångt och mycket ser ut. Därför var det en sådan fröjd att vandra i skogen vid Fulufallen i somras.

Hälsningar Jörgen