Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Cykelturen

Halmstad

Lördagen bjöd på fint väder. Kallt och med nordvästliga vindar, men uppehåll och till större delen blå himmel. Ett sådant väder som man trots allt känner att man borde göra något utöver de traditionella lördagsnöjena - veckohandla, städa huset, ta hand om tvätten... d v s den vanliga praktiska poesin i tillvaron. Som sagt något borde man ta sig för. Utomhus. Trädgårdsarbete går bort såklart. Det gör det i och för sig för det mesta. Det handlar mest om kommandoinsatser på den fronten. Robotgräsklipparen är guld värd, men det skulle även finnas någon slag manick som rensar bort ogräset, klipper ner buskar och andra i en trädgård förekommande göromål.

Alltså var det något annat man borde företa sig utomhus.

En cykeltur föreslog jag till min kära hustru. Förslaget föll i god jord. Vi bestämde oss för att cykla en led genom staden som kallas för Laxaleden. Den rör sig genom lite olika delar av staden. En riktigt trevligt cykelrunda på 2,5 mil. Jag dök ner i garderoben och plockade fram varma och vindtäta persedlar att distribuera över min uppenbarelse. Vi tog med våra kameror med ett objektiv. Lätt och smidigt. Det finns en hel del intressanta motiv längs vägen. Hade det varit lite mindre blåsigt och en smula varmare hade säkert kamerorna åkt fram vid fler tillfällen. Nu blev det istället mentala noteringar om  fotografiskt intressanta motiv.

Min frun och jag har olika motivområden för vårt fotograferande. Under cykelturen kom vi att prata om hur det skulle vara att ha ett gemensamt fotoprojekt att arbeta med under en längre tid. Vi har vänner som har ett gemensamt fotoprojekt, som de har ägnat några år åt och har väldigt trevlig med. Den svåra frågan är bara vad för ett fotoprojekt det ska vara. Ett fotoprojekt kan ha olika utgångspunkter. Det kan vara ett som är geografiskt bundet, det kan vara ett som är mer fenomenbaserat och därmed inte lika bundet till en specifik plats. Oavsett utgångspunkt, får projektet inte vara beskaffat på så vis att det tar över det "normala" fotograferande för var och en av oss. Projektet ska mer vara en liten kul vid sidan om grej. Än har inga färdiga tankar mognat om vi skulle kunna ha för ett gemensamt fotoprojekt. 

Under vår cykeltur kom vi att cykla längs med Nissan en del och emot slutet av den delen kommer man fram till ett gammalt f d industriområde. Har stannade vi och plockade fram kamerorna. Jag hade valt att ha mitt 16 -35mm istället för det 24-70mm som för det mesta sitter på kameran. Att välja ett annat objektiv än vanlig brukar ibland trigga igång kreativiteten. Sökaren visar inte den gamla invanda bilden utan det är något nytt, något annorlunda och det kan stimulera kreativiteten.

#2

Halmstad

#3

Halmstad

#4

Halmstad

#5

Halmstad

Vi lämnade så småningom industriområdet och leden förde oss till en vacker allé, som jag fotograferat några  tidigare. Den har gången valde jag att strunta allén och riktade istället kameran uppåt vid ett ställe.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-04-11 18:52 | Läst 748 ggr. | Permalink
Läckra bilder som gör sig bra i svartvitt. Jag gillar det mörka och kontrastrika uttrycket. Första och andra faller mig mest i smaken.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2021-04-12 10:31
Tack så mycket Bjarne!
Det är kul att hålla med svartvit emellanåt. Känns som om det går att ha lite friare tyglar där.

Hälsningar Jörgen
Det här blev bra i murrigt kontrastrikt gamla fabriker i s/v.
Trevligt det låter med fotoprojekt ihop
Svar från TheInvisibleJackal 2021-04-12 10:33
Tack så mycket Nini!
Än så länge har vi inte kommit fram till något tema för vårt projekt, men det kommer väl rätt som det är.

Hälsningar Jörgen
Fina bilder, men den översta är min favorit. Klmpoditionen och den mörka tonen i bilden, är magnifik
// Conny
Svar från TheInvisibleJackal 2021-04-12 10:36
Tack så mycket för de fina orden Conny!

Hälsningar Jörgen
Jäkligt tunga bilder, men med känsla, det är bra! Hälsn, LO
Svar från TheInvisibleJackal 2021-04-12 10:37
Tack så mycket för de fin orden LO! De uppskattas.

Hälsningar Jörgen