Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

En kväll vid havet

Busör

Hemma igen från årets semesterresa och det kliar alltjämt i avtryckarfingret. Att komma hem efter att ha varit iväg och ägna stor del av tiden och fotograferande kan bli lite av en antiklimax. Jag närde fortfarande en stor lust att fotografera efter hemkomsten från vår resa norröver. Det bara det att jag går inte igång på de motiv som finns i mitt närområde. Sinnet är fortfarande kvar i fjällen. I mitt inre är det fjällvärldens natur jag letar i efter motiv. Det är en märkligt känsla att stå framför det hemmavana och i tankarna och i föreställningen vara någon helt annanstans. Ändå känner jag suget att ge mig ut med kameran och leta motiv. Det är som ett gift. Fast ibland kanske man  verkligen skulle ta och behandla det som ett gift och istället undergå någon form av behandling. I det här fallet - att lägga undan kameran för en tid. Hur svårt är inte det. Jag har funderat så många gånger tidigare på det. Efteråt vill säga. Gång på gång trillar jag dit. Det är som jag inte råder mig själv. När jag står där med kameran på stativet framför något som jag inte egentligen känner lust att fotografera är det inte lätt att bara packa ihop grejerna och åka hem. Jag har trots allt uppbådat kraft och energi för att ta mig dit jag är. Att åka hem utan ta en enda bild är lite av ett misslyckande. Skulle kännas som ett misslyckande om jag gjorde det. Det borde inte göra det. Att vara ute och bara njuta av naturen är också ok. Troligen är det prestationsångestsdjävulen som viskar i mitt öra - "Se nu till att du får nog gjort!" Och jag står där med min kamera och mitt stativ och kämpar med motivationen kanske i första hand. Det är där det brister. I motivationen. Att trycka på avtryckaren är lätt. 

#2

Busör

#3

Busör

#4

Busör

#5

Busör

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-12-02 12:09 | Läst 435 ggr. | Permalink
Visst kan man få trötthet i sinne och avtryckarfinger, tagit lite fotopaus och tar ur lagret. Gillar de två sista med stenarna mest.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-04 21:48
Tack Stefan!
Brukar ta en lite fotopaus emellanåt. Kruxet är bara att jag inte riktigt mentalt tajmar det när det är dags.

Hälsningar Jörgen
Jo men så är det, bättre att ta ett antal bilder ute och slänga dem senaste när man kommer hem, än att inte ta några bilder alls. Man har ju den känslan när man tar bilden, men så tror man att något magiskt händer och bilden kommer ut i en annan skepnad. Något sevärt fick du fatt i, bild 2 är fin i sin stillhet
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-04 21:49
Tack Peter!

Det är så när förmågan finns där men inte lusten fullt ut.

Hälsningar Jörgen
Jag känner igen mig i det där. Vill gärna ha någon bild med hem och det blir oftast så även om det inte blir någon "toppenbild". Borde vara bättre på att njuta av tillfället och tänka "blir det en bild så blir det". Fantastiskt skön stämning och färger i sista bilden!
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-04 21:54
Tack Bjarne!

Det är lite frustrerande när man är mitt uppe i det, men när studerat situationen på lite håll ser man vad man borde ha gjort istället för att försöka sig på att fotografera.

Hälsningar Jörgen
Hm..känns bekant, händer ibland att man kommer hem tomhänt..eller heter det tomkort :)
HaD/Gunte..