Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Flammafallet

Flammafallet

Det finns två vägar som leder till Flammafallet. Vi prövade båda. Den första som leder intill ett litet kalhygge uppvisade inte några större spår efter att det skulle kunna finnas ett vattenfall i närheten. Troligen får man gå en bit. Frågan är bara åt vilket håll. Den här gången valde vi bort den här vägen.

Den andra vägen innebär att man kör förbi några små stugor med några förvånade danskar. Den leder fram till en bro över Krokån som fallen ligger i. Bron såg lite skraltig ut tyckte vi. Istället valde vi att ställa bilen en bit hitom bron och sen gå mot vad vi förmodade att fallen kunde ligga. Vi följde Krokån så gott det gick och åt det håll som vi anade att fallet skulle kunna vara. 

Efter att ha gjort valet att ta oss in på en skogsstig en bit längre fram hördes strax ljudet från forsande vatten. Vi var på rätt väg.

Det svåra när man kommer till sådana här platser är att det finns ett begränsat antal ställen att fotografera ifrån, vilket gör att bilderna blir ganska så snarlika varandra. Jag skulle tro att om man väljer att lokalisera fallen från den första vägen får man kanske något fler ställen att fotografera ifrån. I varje fall som det såg ut från den sida vi nu befann oss, men samtidigt gräset är ju som bekant alltid grönare på andra sidan.

#2

Flammafallet

#3

Flammafallet

#4

Flammafallet

#5

Flammafallet

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-10-13 18:23 | Läst 197 ggr. | Permalink
Trappstegsfall, ser att berggrunden spruckit upp i rektanglar. Humusrikt? vatten. Tycker sista bilden är bäst, med fallet inramat i grönt och matchande färger. Väl avvägd exponeringstid, stativ? Värt promenaden tror jag.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-14 12:59
Tack så mycket Stefan!
Kan för lite för veta om det är humusrikt eller inte.
Är själv också mest belåten med sista bilden.
Jag har använt - stativ, polfilter och ND-filter samt trådutlösare när jag tagit bilderna.

Hälsningar Jörgen
Ser ut som ett trevligt fall i alla fall. Det blev några fina bilder
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-14 12:55
Tack så mycket Peter!
Någon gång framöver ska jag försöka leta mig fram till fallet den andra vägen och se vad det kan ge.

Hälsningar Jörgen